Blokada w biodrach
Napisano Ponad rok temu
Rozciągam zawsze się do końca. Tzn motylek jak najniżej tylko dam radę pod koniec dopycham kolana łokciami ok 30 minut sam motylek. Potem mięśnie wewnętrzne uda 30 minut itd w każdym razie w 20 minut ja nic bym nie zrobił bo jak jestem pospinany to żeby się rozluźnić trzeba mi dużo czasu
Napisano Ponad rok temu
Napisz z jakiej metody rozciągania korzystasz (statyczna /pasywna, aktywna/, dynamiczna, izometryczna), czy robisz to przed czy po treningu itd.
Napisano Ponad rok temu
Rozciągam się statycznie a na koniec dynamicznie. 30 minut co poradzę że tyle schodzi bez sensu jest moim zdaniem robienie motylka tylko trochę, skoro wiem że za 5 minut zejdę niżej robię dalej i jak już niżej nie zejdę to pomagam sobie rękami. Nie wydaje mi się żeby to było spowodowane mięśniami :roll:
Może ma ktoś jakąś rozpiskę jakie ćwiczenia w jakiej kolejności najlepiej robić???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co ja sie dowiadywalem, nie ma osob ktore nie moga sie rozciagnac. Ja stalem w miejscu przez piec lat i tez myslalem ze takie mam biodra. Rozmawialem mi. in. z lekarzem i on mi powiedzial ze kazdego sie da. Po prostu niektorzy maja latwiej, a inni musza wlozyc w to tyle pracy ze wydaje sie to niemozliwe. Moze sprubujcie zmienic calkowicie cwiczenia rozciagajace, no i oczywiscie trzeba CODZIENNIE. Pozatym trzeba rozciagac nie tylko sciegna i miesnie, ale tez same stawy. Jak zrobicie to codziennie przed snem po 20 min. to jestem pewny ze cos sie ruszy. A jak nie, to zawsze mozna jeszcze tak jak radzieckie gimnastyczki:) (wylamac biodre i w gips, a potem machaja pod sam sufit jak sie zagoi) ))
przed snem to Ja naciagam zone ;-)
Napisano Ponad rok temu
WYbacz ale nie mogłem się powstrzymać
przed snem to Ja naciagam zone Wink
To chyba żona naciąga tobie :wink:
Napisano Ponad rok temu
No to masz nowatorskie podejście do treningu. Nieważna metoda, liczy się czas treningu! 8OWydaje mi się że nie metoda się liczy bo skoro robię ćwiczenia na wszystkie partie to powinno być git
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OSU!!
Napisano Ponad rok temu
Co do mojego rozciagania, to ja preferuję statyczne. Najpierw bieg i przysiady, potem motlek i wybychanie bioder leżąc na brzuchu. Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi. jak ktoś ma bujną wyobraźnię, to można powiedziec, że wygląda jak foka .
Następnie zaczynam powoli rozciąganie statyczne już w pozycji turka. Jako asekuracje wykorzystuje krzesło i powoli schodzę coraz niżej. Potem już siad płotkarski, nastęnie w rozkroku i rociąganie. Nastepnie motylek, potem sobię stoję z nogami wyprostowanymi i dłonie wkładam pod stopy i tak z pare minutek. Jak mi się jeszce chce, to rozciągam przednie partie ud. Oto moja receta na rozciąganie.
Napisano Ponad rok temu
A nie z powodu skolioz miednicy przypadkiem. Co ma do tego skrzywienie kręgosłupa?Tak odnośnie tych bioder, to ja kiedyś słysząłem, że ogólnie siadają z powodu skolioz kręgosłupa. Tak więc, jak ma ktoś krzywy kręgosłup, to juz wie dlaczego nie mze kopac wysoko mawashi i yoko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do kopania wysokiego itp to zauwazylem ze to zalezy od tego jak sie czuje. mam takie dni ze jestem caly sztywny i ledwo kopie, a czasami bez zadnej rozgrzewki wsadzam mawachy na jodan jak mi sie podoba... rozciagam z 3 razy w tygodniu na treningach (dosyc mocno).
a Ty moze tez skocz do jakiegos centrum rehabilitacyjnego.tam na pewno powiedza ci wiecej na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Też czasami miałem takie halo jak ty że raz to myślałem żę na chudan z wyskoku będe musiał kopać , a w inne dni to nogi praktycznie same latają przeważnie te lepsze dni miałem jak robiłem sobie dłuższą przerwe w rozciąganiu bo jak sie rozciągałem tak jak (patrz mój poprzedni post) to po jakimś czasie każde ścięgno mnie bolało, a jak sie odpocznie jakiś czas od rozciągania to potem na jodan mi lekko wchodziło.a co do kopania wysokiego itp to zauwazylem ze to zalezy od tego jak sie czuje. mam takie dni ze jestem caly sztywny i ledwo kopie, a czasami bez zadnej rozgrzewki wsadzam mawachy na jodan jak mi sie podoba...
:wink:
Siła Z Wami :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Z LIGHT NA FULL
- Ponad rok temu
-
kyokushin filmy szukam
- Ponad rok temu