Jest na to jakaś rada ??
Napisano Ponad rok temu
Ja po 10-o letniej przerwie w regularnych cwiczeniach mam podobny problem. Pompeczki moge robic spoko, ale po rozgrzewce z bieganiem lub po kilku minutach randori po prostu padam.
Poza bieganiem moge ci poleciec ewentulanie (z racji tego ze idzie zima) jazde na rowerku stacjonarnym, wspomniana wyzej skakanke, moze basen...
W treningu interwalowym chodzi o to, ze bardzo intensywny wysilek (biegania, jazda na rowerze itp.) jest przerywane mniej intensywnym wysilkiem tego samego (lub podobnego) rodzaju. Np. mozesz begac na dystasie 100 m sprintem, wrocic truchtem lub nawet szybkim marszem a potem znowu sprint i tak po kilka razy. Powiem szczerze, ze dla mnei to koszmar :-) , ale ja od 8 lat nie cwicze a od 10 pale.
Jest ciezko, ale nic w zyciu nie przychodzi bez wysilku, a juz napewno nie w SW.
Zycze powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Hmm no to nie jestem sam, dobra a mial ktos tak i juz nie ma ?? Poprostu trzeba biegac i cwiczyc jakies pompki, rozciaganie,. przysiady - tzn ćw. ogolnosprawnosciowe ?? Czy co ??
Jak przyszłam na swój pierwszy trening karate (był to na dosyć dużej hali) rozgrzewką był bieg wogół sali. Wstyd, bo padłam przy drugim okrążeniu. Po półtora roku treningów cztery razy w tygodniu po półtora albo trzy godziny poszłam biegać z koleżanką, która po dwóch poszła do domu, a ja biegałam jeszcze przez 30 minut (myślę że mogłabym dłużej, ale zimno mi się zrobiło). Mistrzynią biegów nie jestem, ale to kolosalna różnica. Tempo było to samo na tamtej hali wtedy i kiedy poszłam pobiegać.
Kondycja wyrabia się z czasem. Tak myślę.
Napisano Ponad rok temu
A tak poważnie to musisz zacząć biegać,robić dłuższe serie na worku(nawet serie po 15 minut),no i ktoś wcześniej pisał że skakanka ma racje
A jeśli chodzi o palenie to pale od 5 lat a mam najlepszą kondyche ze wszystkich moich trenujących kumpli chociarz oni nie palą nie wiem od czego to zakeży.Może powinieneś też pójść do lekarza bo nie wiadomo czy nie masz czegoś z sercem :? Lepiej sie upewnić niż potem żałować :wink:
Siła z wami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
worek treningowy jak powiesic ???
- Ponad rok temu
-
... sekty/wsch_szt_walki
- Ponad rok temu
-
Trenowanie kilku sztuk/sportów walki, a zmęczenie.
- Ponad rok temu
-
Szkolenia z innych styli
- Ponad rok temu
-
Jujitsu + ?????
- Ponad rok temu
-
Opłaty za treningi
- Ponad rok temu
-
Co dla małolata ?