Poszukuje osób zainteresowanych szermierka japonska WROCŁAW
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Witam poszukuje osob zainteresowanych szermierka japonska BATTODO dla mnie zorientowanych odsylam do strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] aby dogadac sie czy cos podzialamy cze bedzie z tego lipa.
Pozdrawiam.
Informacje możesz wziąść chociażby z książki która się jakiś czas temu ukazała. Cóż na tym forum jest chmara osób nie lubiących senseia T.Piotrkowicza, więc wsparcia tu raczej nie znajdziesz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cóż na tym forum jest chmara osób nie lubiących senseia T.Piotrkowicza, więc wsparcia tu raczej nie znajdziesz.
Na szczęście nikt nie powiedział nic zniechęcającego.
Informacje możesz wziąść chociażby z książki która się jakiś czas temu ukazała
Ogólnie nie polecam uczenia się czegokolwiek na podstawie książek. Może w przypadku szermierki to nie jest ścisła zasada.... bo w zasadzie niewiele można sknocić ale w przypadku technik ręcznych gdzie jest kontakt z partnerem lepiej nie ryzykować bo czasem różne ewolucje mogą nam powstać z tego.
Choć i tak każda książka to tylko mały procent wiedzy i niuansów jakich można się dowiedzieć na treningu z żywym senseiem albo choćby z jego uczniem.
dostalem informacje od senseja z warszawy ze wystarcza 2-3 os serio zinteresowane tym sportem aby juz cos mozna bylo dzialac
Fajnie że sensei Piotrkowicz otwarty jest na propozycje otwierania nowych sekcji. Wiadomo że można znaleźć różne wytłumaczenia... ale taka sekcja kilku osobowa raczej nie miałaby zbyt komercyjnego charakteru... no chyba że mielibyście tylko być zapraszani na staże, choć to i tak zawsze coś.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gwyn
Napisano Ponad rok temu
ale miejsza z tym chodzi mi o ludzi z wroclawia a oni raczej z tad nie sa chyba dlatego prosze o info bardziej szczegolowe...
Napisano Ponad rok temu
Gwyn
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a powiedz mi czy kenjutsu to to samo co battodo jezeli powiesz mi ze to rozni sie tym samym od siebie jak taekwon do wtf od itf to nie zawracaj mi gitary takimi postami
8O Ty chyba nie wiesz sam o czym mówisz....
A wiesz co to jest kenjutsu.. ?? i czy battodo nie należy do kenjutsu (iaijutsu)??
Ludzie... albo ktoś Cię albo źle wyedukował albo świadomie wprowadził w błąd.
Napisano Ponad rok temu
wiem szukalem i nic nie znalazlem moze niepotrafie trudno...
ale miejsza z tym chodzi mi o ludzi z wroclawia a oni raczej z tad nie sa chyba dlatego prosze o info bardziej szczegolowe...
Słuchaj tu cos nie gra, ja znalazłem namiary Tomka Kuszewicza od razu, sam nie wiem jak [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i namiary na Marcina Małeckiego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tu przyznaję się, że po nazwisku wpisałem tajne słowo iaido. Z tego co wiem to Tomek jest z Opola, ale prowadzi też zajęcia we Wrocławiu i ma całkiem spory klub. Wśród tych stron w googlach jest tez strona jego klubu, ale kto dszuka ten nie błądzi. Strone klubu Marcina Małeckiego tez znajdziesz jak sie postarasz.
Uwaga ode mnie - jak chcesz u kogoś koniecznie trenować, to zorganizuj we Wrocławiu staż, zaproś ludzi z innych sekcji, może coś z tego wyjdzie. Jak nie masz kasy, to zacznij trenować u kogoś innego, obojetne czy to bedzie kendo, iaido czy aikido (bokken), musisz załapać podstawy a potem możesz sobie jeździć do Piotrkowicza do Wawy.
Konkluzja - mam głęboko idące watpliwości czy Ty w ogóle zaczniesz trenować. Sam się domyśl dlaczego tak gadam...
Napisano Ponad rok temu
Battodo to inna nazwa iaido
......
Dlaczego tak twierdzisz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
O tym już była gadka ze dwa razy i na gadaniu (pisaniu postów) się skończyło. Idź do Tomka Kuszewicza albo Marcina Małeckiego na treningi miecza i nie zawracaj gitary. Battodo to inna nazwa iaido, także możesz iśc trenować do tamtych ludzi.
Czy oprócz tych dwóch osób ktoś jeszcze prowadzi sekcje kendo lub iaido czy jakkolwiek to można inaczej nazwać :wink: we Wrocławiu. Szukałem, nie znalazłem, a w tamtych dwóch mi akurat nie pasuje bo już mam w tym samym czasie ju-jitsu.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wczesne Średniowiecze
- Ponad rok temu
-
Galeria mieczy
- Ponad rok temu
-
Klub w Krakowie?