Walka szurikenami :)
Napisano Ponad rok temu
Czy ma tam jakiekolwie zastosowanie?
Oczywiście, że ma potrzbujesz tylko odpowiedniego wyszkolenia:
i pamiętaj, że pracuje tylko przedramie:
:wink:
Dobra teraz juz tak bardziej serio - zazwczyaj przez Shurikena rozumiemy gwiazdkę do rzucania typu ninja. Pamietam jednak seminarium na którym Shuriken był używany jakkastet.
Wygląda on trochę inaczej niż gwiazdka - ma tylko 3 odnóża(jeżeli mogę je tak nazwać). Jedno wchodził między palec 2 i 3, drugie pomiędzy kciukiem a wskazującym, trzecie pomiedzy małym a kłąbem zaciśnietej pięści(tak sie to chyba nazywa). Nie mogę znaleźć na necie odpowiednich zdjęć, ale postaram sie wrzucić.
Tak pojmowany Shuriken jest cholernie dobrą i skuteczną bronią. Niemniej jednak prawdopodobnie podlegałby pod ustawę - stosuje sie go jak kastet.
Napisano Ponad rok temu
shurikenem pewnie można zabić ale przez trafienei w korpus to sztuka albo przypadek
co do sytuacji ulicznych to chyba tylko rzut w plecy spieprzającego z naszą komórką kolesia a i tu chyba cud by był potrzebny
kiedyś znałem jednego kolesia który dość mocno skrzywiony był na punkcie broni japońskich i ninja.
Nosił ze sobą sztylet i shurikeny, kiedyś jakiś gość na motorze chciał chyba przestraszyć go itp. i wjechałprawie w jego kobiete, koleś rzucił za motocyklistą shurikenem i tamten odjechałz gwiazdką w plecach.
tak w ramach ciekawostki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
broń palna
- Ponad rok temu
-
Kopniecia w "nożu"
- Ponad rok temu
-
Sklepy z batonami w USA