Rozmowy o ZLOCIE KUNG-FU/WUSHU 4.02.2006
Napisano Ponad rok temu
Dzięki Wu Xia. Z tego co napisałeś to chyba najlepiej jak wysiądę na dworcu W-wa Zachodnia jak to 10 min piechotą to nie ma problemu. Sprawdzę tylko czy pospiechy się tam zatrzymują, ale dzięki za pomoc. poklon
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Miałem na myśli podział na małe grupy np. trzech instruktorów równocześnie prowadzi zajęcia ( duża sala ma być) a następnie kolejnych trzech
Ja myślę, że taki podział na grupy jest konieczny, gdy jest bardzo dużo grup, i inaczej się nie da. Ale wtedy zwykle polega to na tym, że uczestnicy muszą wybierać w których zajęciach wezmą udział, a z których zrezygnują. Nam natomiast chyba chodzi o to, żeby wszyscy uczestnicy zapoznali się z wszystkimi prezentacjami. Da się to zrobić z podziałem na grupy i rotacyjnym przejściem grup do kolejnych instruktorów, ale w ten sposób instruktorzy musieliby być zaangażowani dłużej i powtarzać kilkakrotnie te same prezentacje.
Więc chyba najprościej będzie, gdy prezentacje będą się odbywały kolejno. Mamy 6 prezentacji i 8 godzin do dyspozycji. Proponuję zatem, żeby każda prezentacja trwała 50 minut, a po niej będzie 15 minut na pytania, dyskusje, dodatkowe demonstracje i porównania, czy odpoczynek dla mniej zainteresowanych daną prezentacją :-) . W ten sposób mamy zagospodarowanych 6,5 godziny. Pozostające 1,5 godziny to chyba optymalny czas na lunch.
Więc jeśli nie będzie innych propozycji, prosiłbym wszystkich zgłoszonych instruktorów o przygotowanie programu na 50 minut, i wcześniejsze ogłoszenie tematu - zarysu tego co dany instruktor będzie chciał przekazać. Jeśli przyjmiemy ten wariant, trzeba jeszcze rozpisać kolejność treningów.
Napisano Ponad rok temu
Miałem na myśli wariant bardziej obciążający prowadzących tzn. powielanie prezentacji dla każdej grupy z osobna ( zakładam, że będze dużo osó można by wtedy podzielić ekipę na małe grupki i z każdą poćwiczyć. Przy dużej ilości osób na raz taki trening będzie (lekkim liźnięciem tematu ) choćby z powodu krótkiego czasu.
Może niech napiszą osoby , które będą prowadziły swoje zajęcia, jak to wszystko widzą i wspólnie wybierzemy " jedyną słuszną drogę" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przed przerwą:
chuojiao fanzi
tanglang men
viet vo dao
Po przerwie:
weng chun
wushu sportowe
yiquan
Napisano Ponad rok temu
To może tak na rybkę, zarzucę kolejność alfabetyczną, a gdyby ktoś miał uwagi, to proszę.
Przed przerwą:
chuojiao fanzi
tanglang men
viet vo dao
Po przerwie:
weng chun
wushu sportowe
yiquan
OK. Moze byc. Czy wiadomo juz o ktorej zaczynamy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
jedrek
Napisano Ponad rok temu
Przed przerwą:
chuojiao fanzi
tanglang men
wushu sportowe
Po przerwie:
viet vo dao
weng chun
yiquan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prosiłbym, żeby inni instruktorzy także choćby tak skrótowo przedstawili programy swoich części.
Napisano Ponad rok temu
W programie...jiben gong i zhanzhuang jako fundamenty systemu tang lang men, wprowadzenie do tradycyjnej wolnej walki, wykorzystywanie podstawowych pozycji systemu w wolnej walce na przykładzie dengshan shi i yu huan bu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film który powala na kolana ;)
- Ponad rok temu
-
"biale kung fu" vs. "chuan tong gong fu"
- Ponad rok temu
-
kung-fu/wushu w bytomiu
- Ponad rok temu