Rozmowy o ZLOCIE KUNG-FU/WUSHU 4.02.2006
Napisano Ponad rok temu
Instruktorzy, którzy chcieliby zaprezentować to co robią, proszeni są o zgłoszenia nie później niż do końca grudnia, tak by można wcześnie zaplanować harmonogram zajęć, i przygotować programy zajęć poszczególnych styli.
Obecnie mamy w planie 4 systemy:
- choujiao fanzi
- tanglangmen
- weng chun
- yiquan
Na każdy styl w takim układzie przypadnie 1,5h + ok. 15 minut na pytania i dyskusje.
Planowane godziny zajęć: 10-18, z ok. 1 godzinną przerwą na lunch.
Wstępna lokalizacja: Ochota - Szczęśliwice, zostanie potwierdzona na początku stycznia.
Wszyscy uczestnicy zrzucają się na wynajem sali. Nie przypuszczamy by kwota składki mogła przekroczyć 15 zł.
Prosimy o wcześniejsze złoszenie tutaj udziału, by można było oszacować liczbę uczestników.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych kung-fu, szczególnie tych, którzy chcą wiedzieć o czym dyskutują na forum
A wieczorem wyjście do knajpy. Szczegóły w styczniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obecnie mamy w planie:
- chuojiao fanzi - wręcz klasyka w północnych Chinach, od niedawna w Polsce
- tanglangmen - styl modliszki - żywa tradycja walki
- weng chun - czyli nie tylko Yip Man
- yiquan - tradycja i rewolucja w jednym, trening mentalny i full contact
- viet vo dao - wietnamska perspektywa
Napisano Ponad rok temu
pozdrawaim cieplo
jedrek
Sorry, że wcinam się w ten post, ale znów nie wiedzieć czemu nie jestem w stanie odpowiadać normalnie - pojawia się pusty ekran.
Witamy zatem sportowe wushu, jako jeszcze jeden punkt programu zlotu!
Dacheng
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myślę, że trzeba będzie podzielić ludzi na grupy i przeprowadzać zajęcia równocześnie, każda grupa będzie miała wykład i ćwiczenia z danej szkoły po czym zmiana na następną... tak aby każdy mógł poczuć specyfikę danej szkoły. co wy na to ?
Napisano Ponad rok temu
a co do przeprowadzenia sie do chin... bardoz kuszac propozycja narazie che tam wrocic na jakies 2, moze dwa i pol roku:)
pozdrwawiam cieplo i do zobaczenia
jedrek
Napisano Ponad rok temu
Zatem program zlotu obejmie:
1 - chuojiao fanzi - wręcz klasyka w północnych Chinach, od niedawna w Polsce
2 - sportowe wushu - inna droga doskonalenia
3 - tanglangmen - styl modliszki - żywa tradycja walki
4 - weng chun - czyli nie tylko Yip Man
5 - yiquan - tradycja i rewolucja w jednym, trening mentalny i full contact
6 - viet vo dao - wietnamska perspektywa
Czyli program mamy napięty i cały dzień mamy wypełniony. No ale zgłoszenia instruktorów przyjmujemy dzisiaj do północy. Liczy się godzina umieszczenia posta na forum
Marku, co masz na myśli mówiąc o podziale uczestników na grupy? Ja myślałem o przydzieleniu po prostu każdej prezentacji części czasu. W każdym treningo-pokazie mogliby brać udział wszyscy zainteresowani jednocześnie. Przy sześciu prezentacjach, na każdego przypadłaby ok. 1 godzina 10 minut na pokaz/trening, pytania i dyskusje. Ale może jest lepsze rozwiązanie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczęsliwego Nowego Roku!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś nie zajmujący się Kung Fu, a ćwiczący okinawski system tez może uczestniczyć w Zlocie. Znam kilku ze zgłoszonych prowadzących, a i Ryśka Jóżwiaka także będzie miło spotkać
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dacheng, albo Wu Xia chciałem zapytać czy ta lokalizacja sali na Ochocie (mam nadzieję że tak to się odmienia ) jest aktualna. Jeśli tak to czy możecie napisać dwa słowa czym tam najłatwiej dojechać z Dworca Centralnego. To takie pytanie w kwesti formalnej (jak mawiają nasi parlamentarzyści )
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli będzie w tym miejscu to najlepiej dojechać do wa- wa zachodnia, bo stamtąd to 10 minutek spacerkiem na salę. Z centralnej też będzie prosty dojazd jednym tramwajem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film który powala na kolana ;)
- Ponad rok temu
-
"biale kung fu" vs. "chuan tong gong fu"
- Ponad rok temu
-
kung-fu/wushu w bytomiu
- Ponad rok temu