Katana vs Heavy machine Gun
Napisano Ponad rok temu
Coś nieprawdopodobnego, był juz filmik z pistoletem - ale to:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Faktycznie najlepsze są zdjęcia w zwolnionym tempie.
Niesamowite....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2) jak napisał Shirotatsu jest to druga częśc - w pierwszej był zwykły pistolet (na mieczu były tylko smugi po teście, nawet ta częśc jest trcohę pocięta - ta sama częśc krążyła po sieci 2x dłuższa
3) od początku było mówione że taki test chcieli przeprowadzić nie tylko fanatycy broni palnej, ale też sam katanakaji, który wykuł ostrze tylko i wyłącznie na potrzeby tego testu - więc nie ma co mówić o bestialskim niszczeniu (tak , to ten Japończyk z wąsami pojawiający się w kilku ujęciach)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam się czy nie była to jakaś amerykańsko-japońska wersja Mythbusters - próba naukowego rozprawienia się z różnymi rewelacyjnymi mitami z okresu IIWŚ jak to oficer japoński uzbrojny w katane przodków rozcinał karabiny, odbijał kule i patroszył czołgi
Napisano Ponad rok temu
z różnymi rewelacyjnymi mitami z okresu IIWŚ
Nie spotkałem się z niczym takim, co nie znaczy że to nie prawda. Po prostu ciekaw jestem takich historii, a jest to dla mnie nowość.
Chociaż miecze z tego okresu raczej nie byłyby do tego zdolne Ale z wcześniejszego kto wie.... "rozpruwacz czołgów"
Napisano Ponad rok temu
Swego czasu zetknąłem się z historyjką (ktoś kiedyś usłyszał jak ktoś opowiadał że ktoś wspominał jak czytał....) jak to japończycy wpadli do okopów i zaczęła się siekanina i strzelanina - jeden z amerykańców zasłonil się przed katana karabinem - ale oficerski miecz przeciął zarówno kolbę jak i lufę
W kontekście informacji, że niektórzy z "rodowych" oficerów nie nosili seryjnego szmelcu, ale rodzinne katany.....
Choć i tak uważam że to mało prawdopodobne - nawet przy porządnych mieczach (ale równie prawdopodobnymi rzeczami zajmują się mythbusters:P)
A mity na temat przecinania kul w locie -a to w byle filmidle amerykańskim z katanami w roli glównej sie zdarza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boken czy Iaito
- Ponad rok temu
-
Kto pyta nie .... Co tu wybrać?
- Ponad rok temu
-
Budowa miecza
- Ponad rok temu
-
siłownia w walce mieczem
- Ponad rok temu
-
Aikido i miecz japoński-Pruszków
- Ponad rok temu
-
Przy Jakiej Muzyce ...
- Ponad rok temu
-
Trening z Waldemarem Karwowskim Sensei (5 dan MJER)
- Ponad rok temu
-
filmik z katana na discovery
- Ponad rok temu
-
Jak chronic Katane przed rdzewieniem.
- Ponad rok temu
-
tatami omote
- Ponad rok temu