zbyt skurczona judoga Maturo - problem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Maturo sa to gi raczej z nizszej polki, a 750 to srednia gramatura (najnizsza to 550, sa to gi dla dzieci i mlodzikow).
Pozdrawiam MH.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzw juz "pies" z górą ale spodnie troche zachodza na stopy , a ja nie chce fiknac orla na rozgrzewce
Mnie się wydaje, że własnie za duża "góra" może być problematyczna. Nie miałabym pomysłu na przeróbkę. Natomiast za długie spodnie nie są żadnym problemem w mojej ocenie:
1) można je podszyć samemu
2) a na pewno każda krawcowa skróci je za symboliczną opłatą
3) statecznie można wywinąć mankiet (na zewnątrz). Sama tak robię ze spodniami mojego dziecka, bo oczywiście gi specjalnie kupiłam o wiele za duże.
Napisano Ponad rok temu
PS
Taka sytuacja jest dlatego , ze uleglem namowie bardziej doswiadczonych kolegow , ktorzy radzili zeby kupic o "na 10cm" wiecej niz sie ma tzw mam 187cm a kupilem na 190 specjalnie gdyz kurcza sie w praniu , jednak wydaje mi sie , ze musiala by sie bardzo skurczyc , poniewaz za duza wydaje mi sie mocno
Napisano Ponad rok temu
Mam 2 wyjscia w sprawie tej za duzej judogi
a) pomeczyc sie w niej 1wszy trening i liczyc , ze w praniu sie zmniejszy na tyle ze bedzie gitarra
pojechac zamienic na mniejsza (ktorej chyba aktualnie nie ma na stanie w sklepie ale bede twardy:P)
co lepiej wybrac a czy b wiem , ze kazda z tych 2 sytuacji ma swoje zle i dobre strony dlatego jestem w "konflikcie tragicznym"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
natomiast spodnie musisz skrócić. to zadna filozofia, zadna wielka przeróbka, nie wydziwiaj. tak robi niemal każdy. mameha dobrze radzie, ona cię zrozumiała a ty jej nie. to po prostu najlepsze rozwiązanie.
kupisz dobrze dopasowaną, to po miesiącu będzie cię pić pod pachami a rekawy w skrajnym przypadku zaczną sięgać do połowy przedramienia.
Napisano Ponad rok temu
PS
Nie lubie byc "laikiem" ale coz sam sobie zafundowalem poszerzanie horyzontow o sporty "chwytane".
Pozdrawiam....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mistrzostwa Polski Seniorek i Seniorów, Opole 2005
- Ponad rok temu
-
seminarium- gdansk
- Ponad rok temu
-
judo i psychologia :)