judo i psychologia :)
Napisano Ponad rok temu
jestem studentem V roku psychologii w lublinie. zdarzylo mi sie po drodze przez pol roku trenowac judo, niestety kontuzja kolana i chyba moja wlasna slabosc wyeliminowaly mnie potem z treningow. niemniej samo zainteresowanie fenomenem judo bardzo mi zostalo, co sklonilo mnie do pisania pracy magisterskiej dotyczacej funkcjonowania psychospolecznego osob, ktore trenuja judo.
w zwiazku z powyzszym, bardzo poszukuje WAS, ktorzy chcielibyscie (lub dla celow wyzszych - po prostu sie zgodzicie:) wziac udzial w moich badaniach. polegaja one na wypelnieniu krotkiej ankiety i 4 tez dosc krotkich kwestionariuszu psychologicznych. mysle, ze calosc nie zajmuje wiecej niz 30-60 minut.
poszukuje osob w wieku mniej wiecej 18-25(30) lat, zarowno tych ktorzy dopiero zaczynaja treningi (nawet jesli trenuja ledwie kilka tygodni), jak i tych, co duzo juz na macie przeszli i maja bogate doswiadczenia.
mysle, ze moja praca nie bedzie zadnym fenomenalnym odkryciem (badz co badz to tylko magisterka), z drugiej strony moze przyczyni sie do choc czastkowego upowszechniania wiedzy o judo, jego korzeniach, zasadach itp, co mysle, ze wobec istniejacych nieraz niekorzystnych stereotypow na temat sztuk walki, moze byc dosc wartosciowe.
jesli zdecydujesz sie wziac udzial w tym projekcie, spotkac mnie mozesz zapewne na gg (369961), lub po prostu komentujac tego posta. oczywiscie chetnie odpowiem na ewentualne pytania:) jesli jestes z innego miasta, to bez problemu moge przeslac ci kwestionariusze poczta, dolaczajac oczywiscie koperte zwrotna, by nie narazac cie na zadne koszty. ewentualnie sporo podrozuje po polsce, i byc moze moglibysmy sie spotkac na twoim terenie:)
no i oczywiscie fantastycznie bedzie rowniez, jesli zapytasz znajomych z treningow, czy ich takze te badania interesuja;)
dzieki za uwage i za kazda pomoc.
pozdrawiam!
pawel karawajczyk (6 kyu:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam MH
Napisano Ponad rok temu
I'm in w to ...!!
Daj cynk kiedy co i jak ... przeciez zawsze mozna wypełnić jakąs ankiete przy piwie w atmosferze wzajemnego zrozumienia
Mój nr GG (4580632) jak by co to wal śmiało.
A jak jutro bede na treningu to sie popytam czy ktoś jeszcze ma chęc na coś takiego.Jak by co to sam mozesz wpaśc do Nas.Trener napewno z checia cos takiego wypełni.On jakoś wogóle ma słabośc do wypełniania róznych papierków które rozpowszechnią Judo w jakikolwiek sposób Ale na wszelki wypadek jeszcze sie popytam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też studiowałam w Lublinie.
Bywałam na wydziale PIP UMCS z okazji moich pozakierunkowych zaintersowań. Trenowałam judo.
I lubię badania psychologiczne.
= Chętnie Ci pomogę.
Napisano Ponad rok temu
moi znajomi ze studiow,ktorzy zaczynaja czuc cisnienia pisania swojej pracy, jak sie dowiedzieli, ze dopiero zaczynam badania, nazywaja mnie optymista. kurcze, to chyba podkresla, jak bardzo zgodziliscie mi sie pomoc:))
nie moge korzystac z PW (jest jakis limit postow, ktore trzeba zostawic?), wiec sprobuje was lapac na gg.
jeszcze raz dzieki!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
powodzenia z magisterką
Napisano Ponad rok temu
pawianotti, wiele nas łączy:
= Chętnie Ci pomogę.
strasznie sie ciesze, ale wiesz, ja dopiero walcze o uprawnienia do PW, wiec jesli moglabys, prosze zostaw gdzies mail, ktory bede mogl odczytac lub poslij cos na gg: 369961,
dzieki, pozdrowienia i piontka:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo miło mi było przeczytać ten post, cieszę sie że ktoś ma zainteresowania podobne do moich; co prawda jestem bardziej związana z inną dyscypliną, ale zaciekawiła mnie bardzo Twoja praca, mam kilku znajomych z Wisły, wiec pzreślij mi mailem kwestionariusz, o ile oczywiście nie zakończyłes badania; jeśli nie jest to ściśle tajne to prosze napisz mi cos o tej pracy, z czym chesz korelowac trenowanie judo, jkie masz tezy itd., no i jką bibliografie, u nas na uj niestety psychologia sportu nie jest zbyt modna:(, więc będe b wdzieczna za jakikolwiek informacje i oczywiście w miare możliwości (III rok) sluże w zamian krakowską pomocą, mój nr4840838 pozdr:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to juz wiesz, ze papierki wyslane. mam nadzieje, ze dojda.
w ogole to Jodan masz racje cholera, fajnie by bylo juz napisac, ale ciezko zasiasc;)
badania plyna mi bardzo powoli, mam dopiero kolo 15% ankiet,ale to tez moja wina, bo sie opierniczam,zamiast do roboty ostrzej zabrac.
obiecuje, ze to sie zmieni. sobie i wam, hahahah:)
piontka dla wszystkich,dzieki za odzew pozytywny i wsparcie!!!
Napisano Ponad rok temu
jezeli interesuja cie ex-judocy to moj email masz w profilu;
jasne,ze interesuja:)
prosze poslij mi email na gg (369961), PW ciagle jeszcze poza moim zasiegiem.
dzieki!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"eksplozywna" sila miesni
- Ponad rok temu
-
Duncun judoką?
- Ponad rok temu
-
sambo