Kaiten (a może keiten) geri
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo podoba mi się to kopnięcie i wydaje mi się że na turniejach jest ono bardzo przydatne ma ktoś jakieś filmiki czy instruktaże do tego kopnięcia jeśli nie proszę o jakąś pomoc :roll:
ja nie mam ale nie wiem jak mam ci pomoc... bez urazy ... smieszna literowka
Napisano Ponad rok temu
Heh no jakieś rady czy coś by się przydało :roll:
Napisano Ponad rok temu
Ja nie mam i chetnie pomoge Ci nie odpowiadając (No Comment)Bardzo podoba mi się to kopnięcie i wydaje mi się że na turniejach jest ono bardzo przydatne ma ktoś jakieś filmiki czy instruktaże do tego kopnięcia jeśli nie proszę o jakąś pomoc :roll:
Napisano Ponad rok temu
Moze i jest efektowne ale czasem zenujace jest kiedy zawodnik nie ma sily i wali to kaiten geri tylko po to by wyladawac na tatami i odpoczac sobie. A co do sposobu wykonwania to jest wiele szkol.Bardzo podoba mi się to kopnięcie i wydaje mi się że na turniejach jest ono bardzo przydatne
Napisano Ponad rok temu
Bardzo zgadkowy jestes.... a mógłbys napisać cos wiecej o tym kopnięciu,bo to troszke za mało napisałes. :roll:Bardzo podoba mi się to kopnięcie i wydaje mi się że na turniejach jest ono bardzo przydatne ma ktoś jakieś filmiki czy instruktaże do tego kopnięcia jeśli nie proszę o jakąś pomoc :roll:
Napisano Ponad rok temu
Kilkakrotnie widziałem to kopnięcie na zawodach Kyokushin, kilkakrotnie sam nim byłem atakowany. Nigdy nie widziałem żeby ktoś trafił skutecznie przeciwnika tym kopnięciem.
Może lepiej skoncentruj się na przydatniejszych technikach?
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Jak wygląda kaiten geri?
mniej wiecej tak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czy on robi taki obrót w przód?
Napisano Ponad rok temu
Malo widziales.Nigdy nie widziałem żeby ktoś trafił skutecznie przeciwnika tym kopnięciem.
Ja mialem okazje obejrzyec pare ladnych czystych trafien i poczuc glowe na swojej piecie rowniez.
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie widziałem żeby ktoś trafił skutecznie przeciwnika tym kopnięciem.
Może lepiej skoncentruj się na przydatniejszych technikach?
Jak widać ty mało widziałeś, mi chodziło o kaitena bardziej zbliżonego do tobi ushiro mawashi, takiego który uderza w głowę z boku a nie z przodu.
Czuję że jakbym dostał tą broń w swoje ręce (a moż nogi) to zrobiłbym z tego pożytek, wydaje mi się że jestem o krok.
A co do andy kk to widać jedyne zawody jakie widziałeś to kata :twisted:
Oglądnij tego sampla (mój ziom na nim jest) pod koniec jest kilka scen z kaitenami
życzę enjoy 8)
Napisano Ponad rok temu
Tak dla Twojej informacji: sporo widziałem zarówno oglądając zawody, jak i startując w turniejach (m.in. Pucharze Polski kyokushin). Tak wiec nie wypisuj bzdur na temat kogoś kogo nawet nie znasz ok?
Napisano Ponad rok temu
Napisz mi kolego jakie ty masz doświadczenie zawodnicze, skoro tak krytykujesz innych. Zapewne były to do tej pory jakieś lokalne zawody typu Puchar Sołtysa Wsi Pierdzichowo Dolne (jeśli w ogóle gdziekolwiek startowałeś)
Napisano Ponad rok temu
Chyba, że źle zrozumiałem naturę tej techniki, bo dla mnie wygląda to mimo wszystko bardziej jak fikołek - fajne, efektowne ale nieprzydatne. Ma ktoś to na odrębnym filmiku, bo ściąganie 45 MB na wolnym serwerze to mimo wszystko mordęga?
Napisano Ponad rok temu
Na szybkim serwie:
Napisano Ponad rok temu
Ale jeśli sprowokujemy przeciwnika do opuszczenia gardy, nie musimy od razu kręcić takich piruetów. Mawashi geri na głowę jest o wiele szybsze i skuteczniejsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
albo maigeri na glowe......mawashi latwiej zablokowac....
Chyba się mylisz, poza tym w wielu organizacjach karate kontaktowego nie wolno kopac centralnie na maskę, ale wolno zbokowca
Napisano Ponad rok temu
No takiego określenia mawaszki jeszcze nie słyszałem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy apel Sihana pomogl ?
- Ponad rok temu
-
ale bigos, czy ktos jedzie na te mistrzostwo ?
- Ponad rok temu
-
Pompki na Seiken
- Ponad rok temu
-
BIG MAC KARATE
- Ponad rok temu
-
pytanie o tworce shin ai do pana Szurmieja
- Ponad rok temu
-
Kyokushin a Kyokushin-kan