microtech Mini socom elite 154CM, satin finish
Napisano Ponad rok temu
z gory dzieki za opinie
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spreparowałem prymitywny kluczyk ze spinacza biurowego odpowiedniej grubosci i przy jego oraz kombinerek pomocy felerną śrubkę dokręciłem. Aby się to nie powtórzyło, śrubka została potraktowana delykatnie SuperGlue I spox.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem z niego bardzo zadowolony.
Jest to lekki, bardzo precyzyjne wykonany nóż. Pracuje się nim wygodnie.
Nie ma problemów z czyszczeniem, jest na tyle dokładnie spasowany, że nie zdarzyło mi się by pomiędzy klingę a okładziny, dostały się jakieś śmieci lub np. rybie łuski. A noża używam codziennie, do cięcia ryb, ptaków, innych mięs oraz do zwykłego przygotowywania jedzonka.
I spisuje się bez zarzutu. Do tej pory nie ma żadnych luzów na pivocie.
Klinga posiada już kolekcję rys (od wszelakiego używania i potknięć w ostrzeniu), a ostrzy się nóż przyjemnie. Stal 154 CM, ostrość trzyma naprawdę przyzwoicie. Niewielki ciężar i nieduża grubość noża, pozwalają nosić go przy pasku, bez żadnych problemów i wcale nie odczuwa się jego obecności.
Na razie jedyną wadą która tu wystąpiła, to poluzowanie się klipsa, ale to moja wina bo zaczepiłem nożem o krzesło, Ale wystarczy co jakiś czas uzyć Torx nr 8 (posiadam ) i po kłopocie. Gdyby pewnie skropić śrubkę odpowiednim płynem (np. Locktite) to było by już po sprawie.
Gdyby jeszcze nie zabójcza cena, byłby to całkiem miły nóż.
pozdr.
ps.Z powodu dołka finansowego, niebawem będziesz go mógł ujrzeć na Bazarze
Napisano Ponad rok temu
serwisuję Microtechy, również z tymi śrubkami... ja problemu nie widzę, bo grunt to odpowiednie klucze do odpowiednich śrubek :twisted:Grunt to odpowiednie środki do odpowiednich zastosowań , współczuję przyszłemu nabywcy / serwisantowi...
Napisano Ponad rok temu
serwisuję Microtechy, również z tymi śrubkami... ja problemu nie widzę, bo grunt to odpowiednie klucze do odpowiednich śrubek :twisted:Grunt to odpowiednie środki do odpowiednich zastosowań , współczuję przyszłemu nabywcy / serwisantowi...
Aha.
To przeczytaj to jeszcze raz
Aby się to nie powtórzyło, śrubka została potraktowana delykatnie SuperGlue I spox.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zakaz noszenia noży i kominiarek
- Ponad rok temu
-
Nóż typu survival.
- Ponad rok temu
-
Kolejna nowość z San Marcos....
- Ponad rok temu
-
Ka-Bar Bob Dozier Thorn Folder
- Ponad rok temu
-
zakochałem sie - ktoś coś wie o mej miłości ??
- Ponad rok temu
-
No i kupa :(
- Ponad rok temu
-
Kershaw Bump (Spec).
- Ponad rok temu
-
Emerson Persian Tactical
- Ponad rok temu
-
Benchmade - jak to sie wymawia?