Skuteczne sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
wiem co to za kopnięcia bo sam ćwiczę Capoeirę od 6 lat.
Po prostu staram się tu oceniać obiektywnie. Szczerze, a nie zachwalać Capoeirę czy Taekwondo bo właśnie to trenuję. Nie o to mi tutaj chodzi - w przeciwieństwie do niektórych jak sądzę.
Wyraziłem swoje zdanie. Ale mając kilka "praktyk" na ulicy wiem, że przy poważniejszych akcjach kopnięcia obortowe raczej nie bardzo się nadają. Najskuteczniejsze są rzeczy proste. Chapa owszem, Martelo raczej w wersji low kick. Ale nie negativa ludzie!!
Nie zachwalajcie tego tylko dlatego, że to ćwiczycie. Spójrzcie obiektywnie.
Sorry jeśli kogoś obrażam ale na prawde mówię to co myślę i stara sie podpierać teoriami z autopsji.
Jeeeezu, sorry że nie napisałem Capo the Best i w ogóle. Myślałem, że każdy się może wypowiadać ale widzę, że nie bardzo... :? Cóż... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Uirapuru odstrzel ten temat bo faktycznie nie ma sensu.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
na negative i inne takie spuścmy zasłone milczenia
Napisano Ponad rok temu
Co do negativy itp. ---> DOKŁADNIE
Napisano Ponad rok temu
toc ja wlasnie do tego zmierzalem...Z bencao chodziło mi raczej o to, że prostą techniką można kogoś powalić na ulicy. Szczególnie jeśli jest to przeciwnik doświadczony. Wszelkie armady, mealuy, parafuso odpadają.
nie wazne co cwiczysz, na ulicy nigdy nie uzyjesz wszystkiego, tylko tych najszybszych i najskuteczniejszych elementow, a nie pokazowek...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8Oa wogóle jak to sie mówi nie powinno ćwizyć się zadnym stylem. Po prostu walczysz TY nie styl i wykorzystujesz wszystko i instyktownie łaczysz to co jest najskuteczniejsze. Wszak wiadomo że po bjj będzie większy wachlarz uderzeń ale ja myśle że 60%-70% zalezy wszystko od psychiki.
wszystko zalezy od tego co nam w glowie siedzi,jesli nas zamuruje po 2 slowach to na nic nam nawet bjj czy nawet klamka...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niech ktoś już zamknie ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK, ale w BJJ to chodzi o coś innego, niż ciosy. To tak jakby mówić, że kurs na prawo jazdy kategorii B, przygotowuje do prowadzenia ciężarówki z naczepą... Wspaniale, TIRem tez pojade, ale czy bede umial jezdzic??heh a widzisz tu możesz sie mylić... sam wiem ze ludzie dosc obeznani w BJJ kłócą się czy w BJJ sa ciosy czy nie ma. bo jest róznica miedzy BJJ sportowym a BJJ po prostu taka mała niespodzianka :-p
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK, ale w BJJ to chodzi o coś innego, niż ciosy.
A o co chodzi??
A najskuteczniejszy jest skok z siatką na zakupy i rzut do kosza naśmieci oraz podnoszenie cieżarów... I wasze Wódzitsu się chowa... Bo nie wiecie co zrobic jak ktos was zaatakuje kiscia winogron...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mata
- Ponad rok temu
-
Kali & Bjj
- Ponad rok temu
-
Kickboxing czy muay thai.Co wybrać?
- Ponad rok temu