Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyniki czwartej Konfrontacji Sztuk Walk - TU WRZUCAĆ!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
157 odpowiedzi w tym temacie

budo_popo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1035 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Iaido

Napisano Ponad rok temu

Re: Wyniki czwartej Konfrontacji Sztuk Walk - TU WRZUCAĆ!!!
Brawa dla Buczera i Jurasa, jak i reszty zawodnikow.

Jesli chodzi o sama gale, to szkoda gadac, sam widok zawodnika walczacego w bandazu na glowie to komedia.
  • 0

budo_patrol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 524 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Podobnie jak i poprzednicy mam zastrzeżenia co do organizacji - dyskusyjne decyzje sędziów (czasem zamiast spróbować przeanalizować walkę wybierali "wariant bezpieczny" czyli zarządzali dogrywkę), zbyt duża pobłażliwość względem amerykanina którego zachowanie to po prostu wstyd, no i rzecz najgorsza czyli zapowiadacz walk (mam wrażenie że on dla zgrywu te wszystkie nazwy przekręca, bo nie wierzę że nikt mu nie powiedział jak to poprawnie wymówić). Przykro że tak to wypadło gdy mieliśmy gości z zagranicy (i to nie byle jakich).

Do pozytywów zaliczyłbym walki. To że wyglądały "na jedną nutę" i nie było tam jakichś drastycznych zwrotów akcji może po prostu świadczyć o tym, że poziom zawodników był wyrównany i postawiony bardzo wysoko. Ogromne brawa dla Buczera za kondycję. Wytrzymać tyle czasu czystej walki to nie lada wyczyn. W pełni zasłużone zwycięstwo.

Mam jeszcze pytanie - czy ktoś nagrał może galę i zrzuci ją do plików, po czym uploaduje? Zwykły polsat niestety pokazał tylko pierwszą walkę ćwierć-finałową, a potem od razu przeszli do pół-finałów, a z tego co czytam to ciekawe rzeczy się działy chociażby w walce Antka Chmielewskiego.
  • 0

budo_ghostek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chyba jak wiekszosci nie pasowal mi przede wszystkim prowadzacy ( jak uslyszalem "rodzina Garcia" to mi sie wstyd nawet przed telewizorem zrobilo :roll: ) i brak zdecydowanej interwencji sedziowskiej w kilku momentach. Duzym plusem byly na pewno znane nazwiska i atmosfera ( a moze to tylko ja sie tak wczulem :wink: ). IMHO aspiracje organizatorow sa duze i to sie im chwali. Jednak zeby je przelozyc na namacalny efekt potrzeba jeszcze duzo pracy.
Szacunek dla wszystkich zawodnikow i gratulacje dla zwyciezcow !!!
Oczywiscie szczegolnie dla Buczera i Jurasa :)

Dzięki bardzo.. bardzo dzieki.. cóż za pomoc!

Dobranoc :evil:

Jest 3 nad ranem, miedzy Twoimi postami nie minela nawet godzina czasu, a Ty sie obrazasz za brak odpowiedzi ... A googlowac Pani potrafi ? Prawdziwi fajterzy teraz spia ... albo swietuja :wink:
  • 0

budo_x55
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Smiechu warta impreza. Wstyd i zenada! Od spikera, po liny ringowe, ktore przypominaly luzne gumki w starych gaciach dziadka, przez ktore za kazdym razem zawodnicy prawie wypadli na komentatorow. To byla jakas wiejska parodia prawdziwych zawodow.
Niech sie Polsat lepiej skoncenruje na transmisji profesjonalnych imprez, bo czyms takim tylko odstrasza przyszlych potencjalnych fanow tego sportu... Jak bym pierwszy raz zobaczyl takie cos, to bym chyba odrazu przeskoczyl na curling. Zeby to bylo jeszcze gdzies za zamknietymi drzwiami, ale zaprosic Crocopa i zrobic taki obciach...
  • 0

budo_fox
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1205 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Brawo dla Jurasa , naprawde sie chlopak pokazal . Ale mam zastrzezenia do tej walki . Jezeli chorwat go sprowadzil do parteru i obaj wpadli na liny to walka powinna byc wznawiana od parteru a nie od stojki !!!!
  • 0

budo_sniffles
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1272 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Nudna gala, ale moze to dlatego ze jestem przyzwyczajony do ogladania Pride :P

Ktos z dziennikarzy albo cos zapytal CC co sadzi o gali albo wogole jakis wywiad z nim przeprowadzil ?
  • 0

budo_jani
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 609 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gratulacje dla Jurasa i dla Buczera (zajebista kondycja), walki jednak były.... w większości nudnawe, ponadto brak konkretnego lekarza ("opatrunki" były po prostu żałosne), nie wiem czy może nie ma za małego ringu, ponadto w paru przypadkach było widać że "klatka" lepiej się nadaje do mma jeśli nie ma dużo miejsca, komentator (ten co więcej mówił, nie pamiętam nazwiska)... eh szkoda gadać ("Guida ma dużą głowę w którą łatwiej trafiać"), speaker powinien sobie darować ozdobniki i nie modulować za bardzo głosu, sędzia ringowy też czasami dawał ciała ( sytuacje z Guidą i Antkiem Chmielewskim), ale poza tym mi się podobało... aha jeszcze ten występ hiphopowy zajeżdżał tandetą i kiczem :wink: .....
  • 0

budo_glovkhan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 301 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Siema! Na codzień nie mam do czynienia z mma, nie mniej jednak czasem uda mi się coś obejrzeć. Akurat jeśli chodzi o KSW to czekałem z niecierpliwością - tyle było szumu medialnego, wszelkiego rozgłosu na temat przyjazdu Cro Copa i innych sław, że nie sposób było inaczej. Pomijam aspekt sportowy - walki, mnie - laikowi, podobały się. Cała oprawa gali lekko mnie zawiodła, delikatnie mówiąc. Mam takie pytanie - czy coś takiego musi być organizowane w jakimś PUBIE ?!!! Ścisk jak sardynki w puszce. Czy nie można takiej gali zorganizować np. na Torwarze ??? Dać tańsze bilety po 30 zł i niech przyjdzie kilka tysięcy osób. Można by zrobić wtedy naprawdę świetną oprawę widowiska i atmosfera byłaby dużo lepsza. Nie rozumiem dlaczego taką imprezę, tak nagłośnioną medialnie, zoragnizowano w jakimś pubie. Może mnie ktoś oświeci o co tu chodzi? Pozdrowienia
  • 0

budo_fish
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gala KSW zapowiadała się ciekawie zwłaszcza jak okazało się ze przyjada takie sławy jak CROCOP i Carlson Gracie, ale po obejrzeniu jej stwierdzam ze była żenująca. Owiele ciekawsze były gale Colloseum, które miałem okazje zobaczyc na zywo.
  • 0

budo_dr prozac
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1492 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gali niestety nie widzialem, nawet w tv (dlatego licze na jakies filmiki). Ale z tego co tutaj czytam, to pod wzgledem organizacji to mozna sie tylko wstydzic ;(
Wypada sie postarac zeby na nastepnej nie bylo takich wpadek...
  • 0

budo_yamahita
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 273 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no komentarz nie byl wcale tak ,zly po prostu widac bylo ze bardzo sie wczul, i chcial oddac cale serce by tylko nasi wygrali:>
  • 0

budo_severe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 244 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gala ogólnie nudna. Co do zapowiadającego, to ja naprawde jestem pod wrażeniem - na temat tych wieśniackich, obciachowskich krzyków rodem nie powiem z czego powstało tu już chyba setki opinii a jeszcze więcej gwizów i nasączonych kpiną komentarzy wśród publiki. Naprawde nie wiem w czym jest problem. Organizatorzy najwyraźniej mają inny gust.
Plusów oczywiście sporo. Nie będe powielał bo większość została juz wymieniona.
  • 0

budo_chillboy
  • Użytkownik
  • Pip
  • 26 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pozdro dla Andrzeja Janisza - chyba jeden z niewielu "niezrzeszonych z ringiem" z tej gali, który się zna na rzeczy.

:splat: :splat: :splat:

tyle w kwesti pana janisza....

a co do samego KSW to powinno zmienic nazwe na Kompromitacja Sztuk Walki,,,
  • 0

budo_p-chan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 848 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Oglądałem Nietykalnych i widziałem przez to tylko walkę Jurasa, oraz finał. Juras muszę przyznać jest cholernie groźny w stójce. :-) W parterze też umie się bronić. Zapaśnik miał szybkie, dynamiczne zejścia. Z kolei walak finałowa była nudna. Nic interesującego.
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

zgadzam sie ze wszystkim co tu napisano.
organizatorzy musza sie jeszcze wiele nauczyc.
natomiast....WIEEEEEEELKIE GRATULACJE DLA BUCZERA I JURASA!!!!!
Zwlaszcza dla Jurasa! Stary, pokazales prawdziwa klase! Bylem przekonany, ze... no po prostu lomot dostaniesz, nawet nie dopuszczalem do siebie mysli ze mozesz wygrac. Tak - nie wierzylem w Ciebie. Na szczescie zawiodles mnie ;) i wygrales :) :) :) .
Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow
ps. mam takie pytanie, dosc wazne bo zaintrygowalo to i mojego ojca i mnie - jak po walce podszedles do Pokrajaca i cos tam rozmawialiscie to w jakim jezyku? kazdy po swojemu czy po ingliszu czy jak? ;)
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kilka dobrych walk, pare lepszych akcji, ale reszta troszke monotonna...
Reszta zostala powiedziana...
  • 0

budo_dam
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 62 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moim zdaniem to organizatorzy nie wyciągają wniosków z poprzednich KSW. Identyczne słowa krytyki, dotyczące organizacji, padały na tym forum po KSW III.

Nie wiem czy dobrze dostrzegłem, ale w jednym momencie to nawet sędzia ringowy mate szmatą wycierał heheee. No i lekarz króremu się ręce trzęsły- chyba na widok krwi.
Wstyd.

Szacunek dla startujących zawodników! poklon
  • 0

budo_r
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To były dobre, wyrównane zawody. Pierwsze z udziałem dobrych obcokrajowców. Polacy wypadli bardzo różnie. Wydaje mi się, że wielu polskich zawodników nie przywiązuje wystarczającej wagi do treningu kondycyjnego. A przecież turniej to potencjalnie trzy walki po 15 minut każda. Jak w takim razie rozumieć zawodników którym sił starcza jedynie na pierwsze 5 minut :?:
Albo za duża pewność siebie albo za słabi sparring-partnerzy.
  • 0

budo_fish
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Podobał mi się moment jak lekarz starał się nakleić plaster z opatrunkiem na rozcięte i spocone czoło amerykanina aby zatamowac krwawienie.
  • 0

budo_gawron
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 143 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

najlepsze jest to ze na poprzedniej konfrontacji tez byly bluzgi na lekarza.... widac organizatorzy nie przejmuja sie za bardzo sugestiami...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024