Skocz do zawartości

Zdjęcie

Opaska na ręke oraz na stope

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

budo_engys
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Opaska na ręke oraz na stope
Otóż mam problem z lewą ręke. Ilekroć robie AU, stoje na rekach lub robie zwyczajne role zaczyna mnie boleć lewa ręka a dokaldniej tak jakby hmm nei wiem kość między nadgarstkiem a łokciem. Słyszałem że są jakieś specjalne opaski na ręke (nie takie tanie frotowe tylko by pot otrzeć) ktore mogły by mi w jakiś sposób pomóc. Czy wy słyszeliście o czymś podobnym lub wiecie jak mi pomóc?

Drugie pytanie moje tyczy sie nieustajacych ran an nogach oraz odcisków. Czy jest jakaś opaska czy coś na stope by się tego ustrzec? Z góry dziękuje za pomoc :)
  • 0

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Re: Opaska na ręke oraz na stope
odciski- zależy ile cwiczysz... jeśli krótko to poczekaj i pielegnuj stopy po pewnym czasie odciski bedą Ci się robic dużo rzadziej jeśli długo i po prostu masz wrazliwe stopy to chyba tylko dobre buty wchodzą w rachube..

co zaś do bólu przy au to tam gdzie opisałeś są dwie kości łokciowa i promieniowa natomiast zakłądajac że jesteś w miarę zdrowy jest dosyć watpliwym aby to własnie te kosci Cie bolały... prawdopodobnie to sa jakieś naciągniete sciegna lub lekko kontuzjowany mięsień... raczej coś w ten deseń... wiekszosc sciągaczy jest zakładanych na okolice stawów wiec może po prostu odpusc sobie na jakis czas au a prawdopodobnie ta kontuzja Ci przejdzie. jesli nie to dobry fizjoterapeuta powinien pomóc.
  • 0

budo_engys
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

aktualnie ćwicze 10 miesiecy. Co do tej ręki to jes taki okres że mnei boli, przestanei a potem znowu zaczyna. Wtedy najlepiej sie czuje jak mocno tą ręke napne czy coś to bol na jakiś czas przechodzi. Co do kości to ta promieniowa i tak raczej ejstem zdrowy i nigdy nie miałem problemów z zdrowiem. Co do naciagniętych ścięgien, wątpie abym lewą ręke aż tak przeforsował by mnie bolala. Raczej wszystko opieram na prawej ...
  • 0

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Raczej wszystko opieram na prawej ...

Widzisz no własnie tylko że jeśli jesteś silnie praworęczny to stosunkowo łatwo przeforsować lewą, a domyślam się że takie techniki jak au czy role robisz na obie strony... Tak czy inaczej jesli Cie to mocno stresuje to musisz się osobiscie pojawić u fizjoterapeuty badz lekarza bo nikt Ci zaocznie niestety diagnozy nie wystawi...

BTW dobra rozgrzewka to podstawa...
  • 0

budo_engys
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co do rozgrzewek nie moge narzekać poniewaz nasz prowadzący bardzo szczegułowo wszystko prowadzi. Czasem ta ręka boli mnei anwet w domu gdy nic nie robie a tylko mocneij przycisne palcami na ręke. Poszukuje dlatego tzw. ściągaczy czy coś ale do lekarza chyba trzeba bylo by iść na 1-wszym miejscu :)
  • 0

budo_fosforo
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja trenuje już ponad rok i prawie na każdym treningu boli mnie nadgarstek oprócz rozgrzewki na treningu nadgarstek rozgrzewam sam ale i tak boli już się przyzwyczaiłem do bólu :)
  • 0

budo_engys
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A mozecie podać pod jakimi hasłami w necie moge szukać cosna temat takich opasek na ręke lub na na stopę? :)
  • 0

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie wiem gdzie szukać w internecie ale możesz przejsc się do apteki albo sklepu ze sprzetem do rehabilitacji, czasem sa w sklepach dla kulturystów... ja swoje nabyłem w aptece...
  • 0

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no i czasem w sklepach sportowych...

edit: kurde mogłem uzyc funkcji edit :/
  • 0

budo_engys
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A według Ciebie co jest lepsze, to w aptece ponieważ wiadomo powinno byc tam wszystko co skuteczne czy sportowy, bo wkońcu Capoeira to sport :P :)
  • 0

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

łeee tego to juz nie wiem. tak naprawdę to czasem mam wrażenie ze te całe sciągacze to tylko takie placebo... ale wiem że Nike robi porządne ściągacze na kostki nie wiem czy na nadgarstki. w zasadzie to pochodz po tych sklepach i się popytaj bo ja się produkuję a nie wiem tak naprawdę ;)
  • 0

budo_fosforo
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na Allegro jest całkiem ciekawa oferta chyba sam sobie taką sprawie:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_engys
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no rzeczywiście interesujące :) A moze rzut okiem na to jakiegoś eksperta? :)
  • 0

budo_engys
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chciałbym zauwazyć że jego konto zostalo zawieszone ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025