noz(e) na wyprawe dookola swiata
Napisano Ponad rok temu
Moja propozycja sprowadza sie do głównie do funkcjonalności i tak :
jako fidex - Greco commpanion, Aviator , shadow III,Trace Rinaldi Gambit, Enigma , TUK2, TTKK fallkniven F1 lub RAT-3, może małyGB ale on nie ma wyglądu neutralnego i tu kłania się kwestia przepisów ( żaden z podanych noży nie odpowiada rosyjskim przepisom, ale niektóre z nich nie strasza swoim wyglądem, a to może decydowac czy jakiś milicjant będzie robił tobie problemy) . Nie ma specjalnie różnicy pomiedzy nimi byle tobie on pasował i byl nieco mniejszy od Miecza z pod Grunwaldu :wink: .
folder - podobna zasada - jakim się tobie dobrze operuje ( byle nie tanto i nie auto-aspekty prawne) ja brał bym coś z : amphibian, M21-04, manix, bo mi pasują a innymi nie miałem okazji móc pracować.
oraz LEATHERMAN Ti ( ten z nożyczkami),
Jak bedziesz potrzebował okazyjnie jakis większy kawał stali to na te kilka dni kupisz coś na miejscu, a później bez żalu zostawisz aby nie targać zbędnego balastu.
Napisano Ponad rok temu
pozdr
ps. czesc wszystkim
Napisano Ponad rok temu
2/ buck strider sp 880,
3/ er shrapnel....
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
wczoraj sprzedalem swojego emersona wiec mam nagly przyplyw gotowki i finalizuje (prawie) sprawe z nozami.
zdecydowalem sie na rat-3 ale.... przeczytalem recenzje "nowego" TAK-1 i powaznie sie nad nim zastanawiam. czy ktos porownywal/trzymal te dwa noze? za tak-iem przemawia o 2 cale dluzsze ostrze. nie weim czy roznica w typowym outdorowym uzytkowaniu jest zauwazalna. podkreslam- ten noz ma byc nozem typowo outdorowym.
dzieki za odpowiedz
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
dzieki za rady.
wczoraj sprzedalem swojego emersona wiec mam nagly przyplyw gotowki i finalizuje (prawie) sprawe z nozami.
zdecydowalem sie na rat-3 ale.... przeczytalem recenzje "nowego" TAK-1 i powaznie sie nad nim zastanawiam. czy ktos porownywal/trzymal te dwa noze? za tak-iem przemawia o 2 cale dluzsze ostrze. nie weim czy roznica w typowym outdorowym uzytkowaniu jest zauwazalna. podkreslam- ten noz ma byc nozem typowo outdorowym.
dzieki za odpowiedz
Mam i TAK-1 i RAT-3 , różnica między nimi nie wynosiu 2cale ale ok 2cm. TAK-1 to mimo niewielkich rozmaiarów - kawał łoma, gruba klinga i jest poprostu ciężki.
RAT-3 do precyzyjnych prac idealny, jeżeli jednak masz dłoń jak "kowal" to rękojeść RATa-3 będzie mała.
Jeżeli jeszcze bierzesz pod uwagę kwiestię przepisów w różnych krajach to RAT-3 będzie dużo bardziej bezpiecznym rozwiązaniem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noze do rzucania
- Ponad rok temu
-
Mil- tec
- Ponad rok temu
-
może mnie ktoś oświecić: choil i praca z linami
- Ponad rok temu