Noze do rzucania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na marginesie: profesjonalny to chyba taki, ktorym sie wykonuje jakas profesje... komu placa za rzucanie nozem?
ostatnio w ramach wiekszej rodzinnej imprezy udostepnilem dziedziom duza deske i NDR (a co sie maja nudzic). Niestety deska sie okazala za mala i musialem jechac z pilnikiem po nowy czubek... no ale potem mi wlosy stanely deba jak sie okazalo, ze NDR goli... w sumie niepotrzebnie, bo ja lubie rzucac za ostrze, ale jaka satysfakcja
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o moje doswiadczenia z rzucania
- NDR do piachu
- trener jest OK
- najlepsza rzutka to taka ktora sam zrobisz - a nie sklepowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rzucałem Trenerem (nożem ofkors :wink: ) i także jest w pytę nóż, do rzucania i nie tylko...
ps. odradzam noże z ciężarkami itp. które można spotkać w sklepach typu militaria.pl, po prostu są do dupy. A także noże do rzucania po 3 zł ze stali Stainless, trafisz w gwoździa i masz darmową lekcje z pilnikiem i imadłem
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o moje doswiadczenia z rzucania
- NDR do piachu
he?
no OK, nie kloce sie, duzo nie rzucam, ale chetnie zobacze czemu.
wiem, ze jest gruby i zeby sie wbil, trzeba nim naprawde pierdyknac (co sie moze zemscic, jak sie nie trafi).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiem, ze jest gruby i zeby sie wbil, trzeba nim naprawde pierdyknac (co sie moze zemscic, jak sie nie trafi).
Mat chyba sam sobie odpowiedziałeś dlaczego NDR jest do d....y :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mocny i wytrzymaly.
Ciezko go naostrzyc, ale po co ostrzyc noz do rzucania.
Moj przezyl juz spotkania z innymi stalowymi przedmiotami po niecelnych rzutach, lub po odbiciu od celu i nadal dziala tak jak powinien.
Polecam trenera
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mat chyba sam sobie odpowiedziałeś dlaczego NDR jest do d....y :wink:
poza tym ma otwory w rekojesci - sam widzialem kilka sztuk ktore po kontakcie z betonem (odbicie od drzewka) w tym miejscu pekaly..
a pomijajac juz zupelnie kwestie grubosci, slabego czubka, pekalnosci - po prostu slabo mi sie nim rzuca.. rzucam od paru dlugich lat - rzucalem wszystkim czym sie dalo - od profesjonalnych rzutek po grube setki zl za sztuke konczac na badziewiu za pare zl..
a jak to wzialem do reki - popatrzylem na cene - rzucilem parenascie razy to sie przerazilem.. naprawde duzo sensowniej jest pojsc do lokalnego kowala - zaplacic mu te 30-40zl za sztuke i kazac wykuc rzutke wg wlasnego projektu z jakiegos resora + delikatne hartowanie (zeby resor nie zaczal wracac do poprzedniego ksztaltu )
ja obecnie bawie sie wlasnie takim "domowym" sprzetem wzorowanym na zagranicznych profesjonalnych rzutkach (bodajze uzywane na jakis international zawodach) z pewnymi modyfikacjami opartymi na moich (i paru innych osob) odczuciach..
poza tym mozesz sobie kupic pare rzutek w cenie jednej sklepowej (30zl x 3 szt = 90zl => 1 szt trenera)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mil- tec
- Ponad rok temu
-
może mnie ktoś oświecić: choil i praca z linami
- Ponad rok temu
-
Witam wszystkich...
- Ponad rok temu