MS Kair
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
prawie sie udalo, bylo jedno 5 miejsce, bylby chociaz 1 medal
ale nie ma.......... :?
Napisano Ponad rok temu
Uważam że polskie judo schodzi na psy! Jeśli PZJ nie zacznie aktywnie przeciwdziałać tej tendencji, to staniemy się wkrótce drugą Szwecją albo Chorwacją z pojedynczymi przebłyskami co bardziej ambitnych i utalentowanych zawodników.
Napisano Ponad rok temu
Nie śledzę juz zbytnio poczynań PZJ, ale z relacji kolegów wiem,
że dycyplina zaczyna dojrzewać do fazy agonalnej ...
Niestety jest to tendencja właściwa prawie każdej dyscyplinie w Polsce
(oprócz rodzynków jak pływanie), a winni są sami obywatele tego kraju,
którzy traktują sport jako zło konieczne.
Oczywiście działacze nie mogą być lepsi ...
Napisano Ponad rok temu
Po prostu w tym narodzie nie ma pasji sportu, zaczyna się to już od poziomu dziecka
i właściwie ten zły początek skutkuje wynikami w przyszłości.
Jeżeli nie ma dużej populacji młodzieży uprawiającej dany sport, to nie ma tez presji i rywalizacji, potem taki zawodnik wychodzi na tatami czy boisko
i przegrywa z kolesiem z Iranu czy innego kraju, który z jakichś tam powodów był przywyczajony do ciągłej presji na wynik.
Co gorsza wygrywają z nami reprezentanci krajów gdzie dana dyscyplina jest "sztuczna",
czyli uprawia ją tylko niewielka wyselekcjonowana grupa. Tutaj mój powyższy wywód jest juz nieprawdziwy ... Sam nie wiem jak można to wytłumaczyć ...
Chyba po prostu gorsze geny ...
Najbardziej jaskrawy przykład; przegrana w turnieju w Novym Sadzie w koszykówkę
z Holandią i Szwecją. Dla niezorientowanych; to jest tak jakby Krawczyk przegrał z kolesiem, który od czasu do czasu troche biega, podnosi ciężary, trenuje amatorsko w lokalnym klubie Seniora. Po cholerę nam SMS-y jak przegrywamy z krajami, gdzie takowych SMS-ów w koszykówce nie ma!!!
Przytoczyłem ten przykład, ponieważ z "wykształcenia" jestem koszykarzem
i nawet grałem w Holandii ...
Napisano Ponad rok temu
Myślę że nie ma co generalizować Twojej opinii do wszystkich obywateli. Według mnie raczej złe osoby są u władzy i hamują postęp, który w innych krajach odbywa się bardzo dynamicznie...
Napisano Ponad rok temu
Idź pan w ch*j z takim związkiem!
Myślę że nie ma co generalizować Twojej opinii do wszystkich obywateli. Według mnie raczej złe osoby są u władzy i hamują postęp, który w innych krajach odbywa się bardzo dynamicznie...
W takim razie proszę o krótkie wyjaśnienie co sie ostatnio (czy nieostatnio) wtdarzyło w PZJ.
Tak jak napisałem od dwóch lat jestem trochę na uboczu i nie wszystko do mnie dociera ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niemniej jednak i tak należy zwrócić uwage na olbrzymią indolencję trenerów.
Miałem szczęście współpracować z jednym z najlepszych fachowców od ćwiczeń siłowych w lekkiej atletyce i na tym tle farmazony wygadywane przez nie tylko moich trenerów jawiły sie jako wiedza z XIX wieku.
Nie chcę oczerniać wszystkich jak leci, ale takie sa fakty.
Nasi trenerzy sporo powinni się nauczyć ...
Napisano Ponad rok temu
Idź pan w ch*j z takim związkiem!
W takim razie proszę o krótkie wyjaśnienie co sie ostatnio (czy nieostatnio) wtdarzyło w PZJ.
Dokładnie Kręcielu. Napisz co się dzieje złego w PZJ bo takie wypowiedzi zalatują Lepperem - "Zmienić rząd, Balcerowicz musi odejść" - ale dlaczego, i co poprawić - tego już nie powie.
Walnij jakiegoś dłuższego arta o sytuacji w PZJ - jesteś bliżej - my stare rekreacyjne konie - nie trenując wyczynowo - nie wiemy co tam się dzieje.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po 2 (primo) jest tam na przykład szef wyszkolenia, który w zasadzie nie orientuje się zbytnio który zawodnik jest skąd, czego dokonał, ile ma lat ani jak wygląda...
Po 3 (primo ultimo!) jest pełno nietrafionych inwestycji. Przypuśćmy jest taka sytuacja że zawodnik X jest ulubieńcem trenera Y. Po paru latach przychodzi trener Z i mówi "ja go nie lubię". I zawodnik X, w którego państwo pompowało kasę przez 3 lata, idzie w odstawkę.
Po 4: zobaczcie co zrobili z Turniejem Warszawskim. Kiedyś to był bardzo mocny turniej. Na kamp do Spały zjeżdżali się medaliści olimpijscy albo MŚ. A teraz? Tureniej odbywa się na totalnym zadupiu (Pruszków), gdzie nie przyjdzie żaden potencjalny kibic. Poza tym w czasie kampu była taka pizgawica na sali, że nie zdziwię się jak za rok nie przyjadą Niemcy, Amerykanie, Kanadyjczycy i Gruzini (sorry, Grecy! )
Po 5 jest zly system szkolenia. Na całą kadrę seniorów prawidłowo trenuje zaledwie kilku zawodników. Oni mają szansę na sukcesy. Takim przykładem jest Robert Krawczyk. A pozostali (nie mówię że wszyscy poza Krawcem) będą już zawsze przewracać juniorów na ligach, bo na międzynarodowe turnieje będą za słabi. I obudzą się za parę lat z refleksją, że są zmarnowanymi talentami...
Myślę że w jakimś stopniu przybliżyłem Wam moją dość krytyczną opinię nt PZJ. Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kumoterstwo i szarpanie każdego grosza ...
Brak elemenatrnego poczucia przyzwoitości ...
Jak temu położyć kres?
Przecież ktoś wybiera tych ludzi do władz ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Judo, Szczecin, ul. Ku wolnosci
- Ponad rok temu
-
Judo dla dzieci w Olsztynie?
- Ponad rok temu
-
Myślenice-judo
- Ponad rok temu