Kickboxing czy muay thai.Co wybrać?
Napisano Ponad rok temu
Ale się czepiacie :-) Ja w temacie tych SW się za bardzo nie znam. y3ti fajnie napisał czemu jedno, lub czemu drugie by wybrał. To gdzie jaki trener jest i jak wyglądają treningi jest chyba najważniejszą kwestią.
Niestety nikt się nie pojawił kto by jakieś argumenty na korzyść krav magi wymienił. Stąd moje zaciekawienie, bo coraz częściej słyszę mało pozytywne wypowiedzi na temat kravki a nikt mi do końca nie chce ich uargumentować :? Ale w sumie to już troche offtop.
w dziale o combatach jest duuuzo o kravce
Napisano Ponad rok temu
Muay thai i muay thai - i to osoby w większości niezwiązane z tym sportem walki. A ja powiem: a czemu by nie KICK. Dlaczego? PRZYKŁAD: jeśli MT prowadzi słaby trener, a kicka mistrz Polski - to
Mój Ś.P Tatko mawiał: "Jak ktoś chce to i od kiepskiego nauczyciela sporo się nauczy, jak nie chce to i najlepszy profesor gówno mu pomoże"...
Znam MP w Kicku, właściwie to MŚ - Sebastian Drela: jest świetnym nauczycielem, rewelacyjnym fighterem - oprócz kicka robi BJJ, low-kicka, Muay Thai...
Reasumując - wybrałbym Muai Thai u dobrego nauczyciela :wink:
Napisano Ponad rok temu
Znam MP w Kicku, właściwie to MŚ - Sebastian Drela: jest świetnym nauczycielem, rewelacyjnym fighterem - oprócz kicka robi BJJ, low-kicka, Muay Thai...
???
Napisano Ponad rok temu
Mój Ś.P Tatko mawiał: "Jak ktoś chce to i od kiepskiego nauczyciela sporo się nauczy, jak nie chce to i najlepszy profesor gówno mu pomoże"...Muay thai i muay thai - i to osoby w większości niezwiązane z tym sportem walki. A ja powiem: a czemu by nie KICK. Dlaczego? PRZYKŁAD: jeśli MT prowadzi słaby trener, a kicka mistrz Polski - to
Wiesz, ja bym w takim wypadku wybrał raczej KB. Jak MT ma mnie uczyć patałach, który nadpsuje mi zdrowie i ma nikłe pojęcie to ja wolę gorszy styl a z lepszym trenerem. Dobrze żeby ewentualny coach miał np. studia AWF i przez to ogólne pojęcie o anatomii i motoryce, rozgrzewce itp.
oprócz kicka robi BJJ, low-kicka, Muay Thai
muhahahahahhahahah, gratuluję
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ostro nad piszczelami pracowali. Na metodach treningowych sie nie znam, ale chodzenie piszczelami po lawce, albo kopanie piszczelami w lawki (tak mowili) chyba nie nalezy do najzdrowszych metod treningowych.
Czlowiek przychodzi nowy, nie ma wiedzy i takie treningi mu imponuja. No bo u nas sie cwiczy jak w "Kickbokserze" gdzie Vandam lamal piszczelami palmy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystkich ubawionych "robieniem low kicka" informuję, że jest to nazwa jednej z formuł walki w kb
No to oprócz kicka robi low kicka, czy w jego ramach?
Nie posądzam nikogo o brak wiedzy, tylko śmieje się że mu się tak fajnie dziwnie napisało :wink: Peace.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MA dla dzieci w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Pokazy kickboxingu, Choszczno
- Ponad rok temu
-
Jaki styl wybrać?
- Ponad rok temu
-
Gdzie cwiczyc?
- Ponad rok temu
-
Hopak
- Ponad rok temu
-
Sklepy internetowe
- Ponad rok temu
-
mister pride :) - pytanie do pań
- Ponad rok temu
-
Przerwa w treningach sw ==> wzrost poziomu agresji?
- Ponad rok temu
-
SKLEP W ŁODZI
- Ponad rok temu
-
ceny
- Ponad rok temu