Latarka do samoobrony
Napisano Ponad rok temu
Nominalnie stworzona latarka do obrony to e2D, tyle ze to tylko 65 lumenow, jesli sie nie myle mozna dodac +25... Aktualnie mysle o G2-tez 60 lumenow, ale po dodaniu p61 juz 120 !! i to za ok 55$ do tego chyba mozna dokupic nakladke z "zabkami" lub dorobic sobie samemu. No i jesli ktos ma kase to moze kupic Gladiusa...marzenia...
Napisano Ponad rok temu
Ponadto, po tym " to tylko 65 lumenow", mam wrażenie, że chyba jednak nie miałeś okazji poświecić sobie w oczy taką latarką. Od tego proponował bym zacząć, aby mieć właściwy poziom odniesienia zanim zaczniesz brnąć w setki lumenów i setki dolarów .
Moje zdanie jest takie, że E2D bądź E2E + nakładka "z zębami" stanowią rozsądny kompromis pomiędzy zdolnością oślepiania, wielkością latarki (wygoda i możliwość ukrytego noszenia) a "mocą obalającą" .
Napisano Ponad rok temu
Przymierzam się do zakupu latarki X1. Fajnie leży w dłoni i myśle nie będzie przeszkadzać w kieszeni. Zastanawiam się czy sprawdzi się w roli samoobronnego oślepiacza. Czy miał ktoś może okazję wypróbowac X1 w podobnej akcji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponadto, po tym " to tylko 65 lumenow", mam wrażenie, że chyba jednak nie miałeś okazji poświecić sobie w oczy taką latarką. Od tego proponował bym zacząć, aby mieć właściwy poziom odniesienia zanim zaczniesz brnąć w setki lumenów i setki dolarów
No wiesz, taka zwykla glowica to juz jest naprawde cos - ale od P61 na nowych bateriach oczy bola nawet przez zamkniete powieki :twisted:
Przecwiczone osobiscie
Napisano Ponad rok temu
Tak, Scar. Koniecznie na sztorc oczywiście zamocowana na solidnym, długim drągu :roll:
Yoooo! Ej... idą z duchem czasu:
Napisano Ponad rok temu
I jak widać na załączonym obrazku są bardzo "taktyczni" :wink:Yoooo! Ej... idą z duchem czasu:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czemu nie streamlight batonlite - Latarka-kubotan?
A kto ma to w Polsce?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
POLSKI PLECAK SURVIVALOWY - Arizzon-Wisport
- Ponad rok temu
-
Hi Mountain
- Ponad rok temu
-
Maxpedition trouble
- Ponad rok temu
-
latarki nietaktyczne
- Ponad rok temu
-
Krótkofalówki...
- Ponad rok temu
-
Nowości w ofercie Maxpedition
- Ponad rok temu
-
Jaki kolor plecaka wybierasz
- Ponad rok temu
-
Oswieccie mnie!!!!
- Ponad rok temu
-
POLSKI plecak survivalowy- recenzja po wyprawie.
- Ponad rok temu
-
Jak przypiac?
- Ponad rok temu