Nominalnie stworzona latarka do obrony to e2D, tyle ze to tylko 65 lumenow, jesli sie nie myle mozna dodac +25... Aktualnie mysle o G2-tez 60 lumenow, ale po dodaniu p61 juz 120 !! i to za ok 55$ do tego chyba mozna dokupic nakladke z "zabkami" lub dorobic sobie samemu. No i jesli ktos ma kase to moze kupic Gladiusa...marzenia...
Latarka do samoobrony
Napisano Ponad rok temu
Nominalnie stworzona latarka do obrony to e2D, tyle ze to tylko 65 lumenow, jesli sie nie myle mozna dodac +25... Aktualnie mysle o G2-tez 60 lumenow, ale po dodaniu p61 juz 120 !! i to za ok 55$ do tego chyba mozna dokupic nakladke z "zabkami" lub dorobic sobie samemu. No i jesli ktos ma kase to moze kupic Gladiusa...marzenia...
Napisano Ponad rok temu
Ponadto, po tym " to tylko 65 lumenow", mam wrażenie, że chyba jednak nie miałeś okazji poświecić sobie w oczy taką latarką. Od tego proponował bym zacząć, aby mieć właściwy poziom odniesienia zanim zaczniesz brnąć w setki lumenów i setki dolarów
Moje zdanie jest takie, że E2D bądź E2E + nakładka "z zębami" stanowią rozsądny kompromis pomiędzy zdolnością oślepiania, wielkością latarki (wygoda i możliwość ukrytego noszenia) a "mocą obalającą"
Napisano Ponad rok temu
Przymierzam się do zakupu latarki X1. Fajnie leży w dłoni i myśle nie będzie przeszkadzać w kieszeni. Zastanawiam się czy sprawdzi się w roli samoobronnego oślepiacza. Czy miał ktoś może okazję wypróbowac X1 w podobnej akcji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponadto, po tym " to tylko 65 lumenow", mam wrażenie, że chyba jednak nie miałeś okazji poświecić sobie w oczy taką latarką. Od tego proponował bym zacząć, aby mieć właściwy poziom odniesienia zanim zaczniesz brnąć w setki lumenów i setki dolarów
No wiesz, taka zwykla glowica to juz jest naprawde cos - ale od P61 na nowych bateriach oczy bola nawet przez zamkniete powieki :twisted:
Przecwiczone osobiscie
Napisano Ponad rok temu
Tak, Scar. Koniecznie na sztorc oczywiście zamocowana na solidnym, długim drągu :roll:
Yoooo! Ej... idą z duchem czasu:
Napisano Ponad rok temu
I jak widać na załączonym obrazku są bardzo "taktyczni" :wink:Yoooo! Ej... idą z duchem czasu:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czemu nie streamlight batonlite - Latarka-kubotan?
A kto ma to w Polsce?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
POLSKI PLECAK SURVIVALOWY - Arizzon-Wisport- Ponad rok temu
-
Hi Mountain- Ponad rok temu
-
Maxpedition trouble- Ponad rok temu