buck strider sbmf?
Napisano Ponad rok temu
kilka zdjec byloby tez niezle.
jak spisuje sie stal, blokada i gdzie jest produkowany.
czy noze serii buck-strider ze stali 420hc sa warte uwagi?
Napisano Ponad rok temu
Moje wrażenia:
B/S 880 folder ma beznadziejną ergonomię i kiepsko tnie, choć mocarny jest strasznie.
B/S Solution ma jakiś feler z ergonomią.
B/S Tarani ma konstrukcję niewzbudzjącą zaufania, choć nie słyszałem, żeby zawiodła.
Te noże, które wymieniłeś dziwnie wyglądają i są ze stali nienajwyższych lotów.
Zaznaczam ponownie, że to moje wrażenia.
Napisano Ponad rok temu
czesc, czy ktos moze udzielic wiecej informacji o tym nozy (sbmf).
kilka zdjec byloby tez niezle.
jak spisuje sie stal, blokada i gdzie jest produkowany.
czy noze serii buck-strider ze stali 420hc sa warte uwagi?
Hi milox,
po niemiecku czytasz?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Odnoszę wrażenie, że projekty robione dla Buck'a, mają celowo wkalkulowaną "niepełnowartościowość", żeby nie były berpośrednią konkurencją.
Tez mi to tak wyglada, a i spotkalem sie z wieloma takimi opiniami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Celowo wkalkulowana ,,niepełnowartościowość,, 8O . Zaskoczony jestem tą opinią, tymbardziej, że okazuje sie jest popularna Wiem, że BS-y to nie stridery to OCZYWISTE , ale ,,niepełnowartościowe,, . Jakoś mi to określenie nie pasuje.
To jest jak zaznaczyłem moje wrażenie. Po prostu biorąc do ręki jeden z tych noży zauważasz, że coś w nich Ci nie pasuje. Minimalna poprawka mogłaby uczynić z tych noży super ofertę, ale tak jak jest są pewne zgrzyty.
Jak widać ująłem określenie niepełnowartościowość w cudzysłów. To tez coś powinno sugerować. Chodzi jedynie o to, że gdyby wprowadzić w nich drobe poprawki mogłyby nawet konkurować z "prawdziwymi" Striderami.
Nie ma tego w innych kolaboracjach bucka. Bo pomijając różnice w jakości wykończenia taki np. Buck/Mayo TNT nie różni się od orginału.
Ale jak zaznaczyłem to moje wrażenie.
I żeby nie było, że te noże są bezwartościowe. Są w pełni użytkowe, ale po drobnych poprawkach bylyby wzorcowe.
Napisano Ponad rok temu
noze z kolaboracji buck-strider uznaje za swoisty poczatek w zbieraniu nozy stridera: za stosunkowo niewielkie pieniadze mozna miec swoj pierwszy noz z logiem stridera.
noze z kolaboracji b-s sa (jak zauwazylem) czestym materialem do przerobek i zabaw: z racji (wzglednie) niskiej ceny i ilosci materialu ktory mmozna szlifowac i rzezbic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
880SP - inna bajka, mało miodności - dużo zapasu mocy
a co do ceny - z tymi nożami nie bałem się robić praktycznie wszystkiego - i w żaden sposób nie wpłynęło to na ich "wygląd", poza tym cena - zawsze można odkupić jakby się, w co szczerze wątpię, coś stało.
ocena zdecydowanie subiektywna - mi pasowały...i to bardzoPo prostu biorąc do ręki jeden z tych noży zauważasz, że coś w nich Ci nie pasuje. Minimalna poprawka mogłaby uczynić z tych noży super ofertę, ale tak jak jest są pewne zgrzyty.
pytanie tylko po co :roll:Chodzi jedynie o to, że gdyby wprowadzić w nich drobe poprawki mogłyby nawet konkurować z "prawdziwymi" Striderami.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
880SP - inna bajka, mało miodności - dużo zapasu mocy
i tytanowy liner lock ktory jest do pipy bo sie wgniata i ugina jak maslo przy troche ciezszej pracy niz ciecie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guldan: ja z Tytanowym linersem nie miałem zadnego problemu, mimo cieżkiej pracy.
Napisano Ponad rok temu
Celowo wkalkulowana ,,niepełnowartościowość,, Shocked . Zaskoczony jestem tą opinią, tymbardziej, że okazuje sie jest popularna Question Wiem, że BS-y to nie stridery to OCZYWISTE , ale ,,niepełnowartościowe,, Question . Jakoś mi to określenie nie pasuje.
Juz kiedys pisałem o tym jak bardzo zapadł mi w pamiec jeden z archiwalnych postów Seikena. Wg niego roznica w trzymaniu ostrosci w Bucku Striderze i "prawdziwym" Striderze przy zastosowaniu tej samej stali wynosieła ok 30% na korzysc tego drugiego. Oczywiscie oba noze miały na klindze znaczek BOS...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wzialem bucka tarani do lapy to sie od ucisku uginaly okladziny. Kurde - jakbym go kupowal na bazarze, to tez bym nie wzial, bo by mnie to odstreczylo. Tak sie zawiodlem, ze prawdziwego stridera tez raczej nie kupie.
Napisano Ponad rok temu
880sp jest wszedzie pancerny, tylko blokada nie do konca wydaje mi sie pewna (w ekstremalnych srodowiska, ale to w koncu jest folder pancerny w dodatku projektu micka stridera). szlif w moim odczuciu wybitnie potrafi utrudniac ciecie. wychodzi (w moim odczuciu) na to ze jest to malo praktyczny noz - ot jak juz wspomnialem, dobry poczatek dla mlodego kolekcjonera striderow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Eugene... z calym szacunkiem... skad ty bierzesz takie niusy??? 8OBlokada Tarani puszcza po lekkim uderzeniu grzbietem o dłoń.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wasza ulubiona stal ?
- Ponad rok temu
-
USA SABER - kto cos wie o tym nożu ???
- Ponad rok temu
-
Busse nareszcie!
- Ponad rok temu
-
najbardziej uznane sztylety świata
Guest_budo_MMW!_* - Ponad rok temu
-
Prosba!!!!help!!!!
- Ponad rok temu
-
duży folder EDC
- Ponad rok temu
-
William Henry w Polsce:)
- Ponad rok temu
-
Jaki folder wybrac?
- Ponad rok temu
-
Osiłkowi w żłoby dano ...czyli military czy manix ???
- Ponad rok temu
-
siekiery - Kuźnia
- Ponad rok temu