Pride, Heroes sparingi- fotki
Napisano Ponad rok temu
bo wpsialem na necie ale nie znalazlo?
po co chodzic osobno na Kb ina Bij jak mozna razme to trenwoac na shotoo
Napisano Ponad rok temu
w okolicy Krakowa jest jedna szkola shooto (ja prowadze), nazywa sie Paraestra Poland.
i masz absolutna racje po co trenowac bjj + kb jak mozna od razu shooto, a pozniej jak juz osiagniesz jakis poziom i bedziesz widzial ze ci czegos brakuje to mozesz podszkolic stojke, lub parter u jakis mistrzow. (ja tez tak robie stojke trenuje dodatkowo muay thay w Rasant Gym, a parter w Paraestra Madsudo i Killer Bee oczywiscie przy okazji stojki tez sie ucze od nich). ohhh i tak cale zycie bedziemy sie uczyc.... ale nikt nie jest doskonaly trener tez przeciez ciagle musi sie uczyc czegos nowego.
Napisano Ponad rok temu
A wiesz, że istnieje takie coś jak MMA???
to do mnie??
jesli tak to napsiz ze to np: to samo a nie pisz czy wiem
Napisano Ponad rok temu
To to samo
W polsce jest dużo sekcji MMA - google pomogą :wink:
Napisano Ponad rok temu
a Rybnik troszke daleko od krk zeby co chwile dojedzac na treningi wiec chyba pozstaje jednak Kb i Bij chyba ze cos innego jeszce rozkminie dzieki za info i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
treningi MMA wiec chyba warto sprwadzic co?? :wink:
Napisano Ponad rok temu
...[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] BJJ, Kick-Boxing, MMA, a z resztą wszystko jest na stronce...sam sie tam wybieram, tylko musze czas znaleść :?
Napisano Ponad rok temu
Nauka Googlowania powinna być jak język polski - od 1 kl podstawówki...
...[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] BJJ, Kick-Boxing, MMA, a z resztą wszystko jest na stronce...sam sie tam wybieram, tylko musze czas znaleść :?
no wlansie tam jest wszytko wymieszane a mi chodiz o jedna sekcje gdzie trenuja to shooto a po za tym o grapling krakow juz troszke wiem bo w innym temacie pytalem o bij i troszke tam napisali . jak narazie to jeszce sie zastanawim co wybrac i gdzie isc:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W jeden dzień udeżenia i obalenia, w inny parter, a w koncu wszystko razem - jak Ty to sobie inaczej wyobrażasz? MMA nie moze byc na każdym treningu, bo niewiele byś się nauczył!!!
Nawet w Pride tak cwiczą(osobno wszystkie strefy, a potem łączą)tylko oni trenują dwa razy dziennie, a nie trzy razy w tygodniu!
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie do autora tematu - moze wydac sie troche dziwne ale nie moge się oprzeć: Jak to jest tam mieszkać i oddychać powietrzem wydychanym przez kogoś innego , czuc caly ten przepych ludzi brak tego spokoju i wielkich otwarych , wolnych terenów ?
Napisano Ponad rok temu
zawodnicy bijacy sie w mma np czwicz 2 razy bjj w tygodniu i 2 muay thai a raz wszystkoNauka Googlowania powinna być jak język polski - od 1 kl podstawówki...
no wlansie tam jest wszytko wymieszane a mi chodiz o jedna sekcje gdzie trenuja to shooto a po za tym o grapling krakow juz troszke wiem bo w innym temacie pytalem o bij i troszke tam napisali . jak narazie to jeszce sie zastanawim co wybrac i gdzie isc:)
Napisano Ponad rok temu
To normalna sekcja MMA!!!
W jeden dzień udeżenia i obalenia, w inny parter, a w koncu wszystko razem - jak Ty to sobie inaczej wyobrażasz? MMA nie moze byc na każdym treningu, bo niewiele byś się nauczył!!!
Nawet w Pride tak cwiczą(osobno wszystkie strefy, a potem łączą)tylko oni trenują dwa razy dziennie, a nie trzy razy w tygodniu!
Pozdro
co sie tak denerwujesz i unosisz ? nie wolno juz normalnie spytac? spokojnie hehehe
nie mam wyobrazneia bo nie bylem na treningu wiec sugeruje sie tym co pisze na stronce , a minaowice ze jest tylko jeden trening MMA w tyg ( czwartek 16-30)
zawodnicy bijacy sie w mma np czwicz 2 razy bjj w tygodniu i 2 muay thai a raz wszystko
czyli jesli dobzre rouzmiem wasze posty to proponujecie 2 razyw tyg BJJ i raz na to MMA
a teraz pytanie do yoshior jeszce 2 razy trenuje bjj -parter i te sparwy a na tym treningu MMA ?
Napisano Ponad rok temu
Poprzestawiaj literki, to z checia ci odpowiem...
Napisano Ponad rok temu
Chłopak wykazał sie niebywałą determinacją, wielki wielki wielki szacunek !
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem o co Ty pytasz - serio!
Poprzestawiaj literki, to z checia ci odpowiem...
chodzi o to ze jak juz bylo pisane jest jeden trening MMA tam w graplingu, i teraz sugerjac sie waszymi postami wyszlo zeby do tego dodac 2 razy BJJ w tej sekcji i razme bedzie 3:)
no i teraz mam odnosnie tego pytanie , bo jak sam napisales wczesniej SHOOTO a MMA to to samo wiec stojka polaczaona zparterem ( jak pisal ryota) no i teraz pytanie jak wyglada trening MMA tam w sekjic , bo 2 razy w tyg milabym BJJ , czyli parter a na MMA stojka?
Napisano Ponad rok temu
Na podwzgórzu jest 6x w tyg - 3xBJJ+2xKB+sobota sparingi
W centrum fakt sa 3 treningi w tyg - 2xBJJ+1xMMA
Tylko, że mozesz ćwiczyć w dowolnym osrodku - wybierasz, raz możesz iśc na KB na podwzgórze, raz na MMA do centrum, BJJ masz wszedzie...
Poza tym pamietaj, że BJJ to nie sam parter - bo najpierw trzeba sprowadzic oponenta na glebe więc obalenia, rzuty, pewnie, że parter jest najwazniejszy, ale sadząc po trenerach(Mistrzowie Judo) sprowadzac umia perfekt!
Na Kick Boxingu nauczysz się udezen/kopnięc i walki w klinczu, a na MMA masz wszystko razem, połączone...
...na chłopski rozum Wymiana ciosów, skracanie dystansu, klincz, obalenie, parter, akcje konczace! Duzo, duzo sparingów!!!
I o to w tym chodzi - mam nadzieje, ze się rozjaśniło :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
amatorskie shooto Japan- fotki
- Ponad rok temu
-
Matsune Ryota fryzura ;)
- Ponad rok temu
-
Yamada Taro-Pancrase fotki
- Ponad rok temu
-
Pride preview by dollyo
- Ponad rok temu
-
jakie szkoly walki w Oxford ?
- Ponad rok temu
-
Pride GP Finals 2005- emitowanie na ekranie ???
- Ponad rok temu
-
Hayato Kawabata-Demolition, przygotowania fotki
- Ponad rok temu
-
Pride 28 fotki
- Ponad rok temu
-
Marc Howes
- Ponad rok temu
-
Nastula chasa po górkach i doskonali ciosy