Glo-Toob
Napisano Ponad rok temu
Co sadzicie?
W Polsce 159zl.
po zakupie 20sztuk swiatel chemicznych po 8zl za sztuke sie zwraca.
Dobre pod namiot, na rower, itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W żadnym razie nie ma co liczyć, że zastąpi to latarkę, którą 'gdzieś tam' sobie poświecicie - do tego polecam Inovę. Światło z Glo-Toob można od biedy używać jako sygnalizatora ratunkowego, po to jest kilka rodzajów błysków, choć niestety jego skuteczność jest bardzo ograniczona mocą - tu raczej należy sprawić sobie solidny stroboskop zgodny z zaleceniami SOLAS.
Sprawdza się zaś fantastycznie gdy musimy oświetlić przedmioty w zasięgu rąk, a jednocześnie nie chcemy oślepić siebie i innych, np. sprawdzić mapę, nastawić aparat przy nocnych zdjęciach... światło jest na tyle wyraźne, że daje się przy nim czytać książkę, ma bardzo mały (znikomy) pobór prądu, jest w zasadzie niezniszczalne, małe i lekkie. Jak dla mnie genialne - dość, że wyparło z łańcuszka necka ;P
Jest tego szereg odmian - barw światła, łącznie z IR oraz wersje z jedną bądź kilkoma charakterystykami. To już kwestia gustu. Oczywiście nie ma co kupować w kraju, ja sprowadziłem kilka sztuk z US, tam kosztuje kilkanaście dolarów.
W.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
INOVA X1-REGULACJA NAPIĘCIE-- POGROMCY MITÓW!!!
- Ponad rok temu
-
taktyczny pendrive
- Ponad rok temu
-
Kabury...
- Ponad rok temu
-
tworzywo Grivory
- Ponad rok temu
-
problem z zamknieciem ASP 16
- Ponad rok temu
-
(NIE)taktyczne narzedzie 2 i dziurawy leb :(
- Ponad rok temu
-
nietypowe pytanie
- Ponad rok temu
-
gerber 7500
- Ponad rok temu
-
Komplet (bluza+spodnie) BDU - nosić, czy nie nosić ???
- Ponad rok temu
-
Kabury z kydeksu
- Ponad rok temu