Olej
Napisano Ponad rok temu
ale nie wiem czy się nadaje , prosze o opinie w tej kwestii.
Aby nie pisac drugiego tematu........ gdzie mogę kupic drut tytanowy 1,6-1.8mm2 i
0,4mm2 ? Aby uprzedzic szukałem w google (może żle szukałem ).
Prosze o jakieś namiary. DZIĘKI
[/code]
Napisano Ponad rok temu
olej najlepszy hartowniczy, mało przepalony syntetyk
później nie stary naturalny
trafo?? to może choć nowy
to powierzchnia druta podana?? jak w elektrycznych kablach?? jakby to była średnica to może
w jakich odcinkach
ile
krąg czy metrowe odcinki\
gatunek istotny??
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tego o przekroju 0,4mm jakieś 10m. A jaka cena?????
Dzięki za zainteresowanie.
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Drut może miec taką średnice 1.6 mm lub 1.8mm , najlepiej w kręgu długości 100m.
Tego o przekroju 0,4mm jakieś 10m. A jaka cena?????
Dzięki za zainteresowanie.
pozdrawiam.
Co ty robisz tytanową kolczugę 8O
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem tytan jest dość twardy więc kółka musiałbyś przed hartowaniem wykonać, a po hartowaniu trzymały by kształt, na pewno nikt by ci kolczugi nie przeciął ale czy niebyła by ona za twarda?
Napisano Ponad rok temu
Dobra kolczuga stalowa owszem, waży trochę, ale dobrze dobranej, założonej na przeszywalnicę po (w sumie nie na raz) kilku-kilkunastu godzinach treningu już się nie czuje.
Sporo osób które znałem robiło kolczugi z niechartowanego drutu... bo łatwiej... I wytrzymywały. Sama specyfika tego pancerza sprawia, że na pojedyncze kółeczko nie działają zbyt duże siły.
Moja propozycja - olać tytan. Dać stal, tylko jakąś "bardziej elastyczną niż twardą", bo w razie czego odgięte ogniwo jeszcze jakoś trzyma, a pęknięte nijak. Użyć drutu cieńszego niż zwykle (będzie lżejsza), ale potem oddać do hartowania.
Spore znaczenie ma rółnież splot - nie warto robić w pełni półkrólewskiego (1 w 8 ) lub królewskiego (2 w 8 ), jeśli nie idziesz na ciężkozbrojnych. A jeśli idziesz, to raczej na lekkości już ci azleżeć aż tak nie będzie.
PS Tytan ma to do siebie że ciężko go zgiąć, ale za to ciężko go zgiąć. Czyli jeśli zrobisz, to będzie mocna... Ale narobić się z tym można nieziemsko, zwłaszcza jak nie masz maszyny do robienia ogniw i zaciskarki do nich... Na zwykłych obcęgach za tytan braliby się chyba tyko "samoubijcy".
Napisano Ponad rok temu
JAK SIĘ UDA TO TAK
Ta z normalnego drutu jest ciut za ciężka.
jedz kasze i kurze nóżki. krzepy nabierzesz to uniesiesz.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
a tak serialnie to jak sie ktos dowie ze masz kolcza z tytanu to Cie zlinczuja znajac srodowisko rycerskie. Jezeli juz w tym roku byla na grunwie komisja stroju to jakies dziwne rzeczy sie dzieja bo zawsze tam wszyscy latali w ortalionowych przerzutkach i nikt nic sobie z tego nie robil... Mi to bez roznicy bo i tak nie lubie poznych iimprez.
Pozdrawiam.
Jak Ci sie uda to bedziesz prawdziwym Tytanem!!!
Napisano Ponad rok temu
5 kg 1.8 mm powinno starczyĆ tylko jaka cena?
Wyślij mi sms z nr telefonu na jaki mogę zadzwoniĆ to się dogadamy
606 804273 pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podziękowania dla melonmelon za pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kończe takiego
- Ponad rok temu
-