Jak z tym dekkersem?????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aha i to tez zes niezle sobie powiedzial.......OMg dekkers przez caly czs trenowal w holandii........moze jezdzil torche do tajlandii ale to chyba tylko zeby walczyc.........moze i jest mistrzem kickboxingu ale przedewszystkim jest mistrzem mt.......wszedzie tak przeczytasz.........aha i jeszcze jedno jak bys mial troche rozumu w tym pustym lbie to bys wiedzial ze mt to najskuteczniejszy styl walki stojacej(bo z chwytaczami niemaja szans)...Z tego co czytałem na jednej strone to Dekkers pojechał do tajlandi aby udowodnić ze kickboxerzy są najciężej trenującymi fighterami, oraz chciał udowodnić że kick jest najlepszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KB to nie styl. To nazwa dla dyscyplin, które używają rękawic i kopią. Dlatego KB ma 7 formul a gdy zaczynało mialo 2. To naprawde trudno zrozumieć. Dekkers był facetem z jajami i pojechał za marne pieniądze walczyć ( na Lumpini możesz ostro oberwać ale napewno nie dobrze zarobić)z czołówką światową. Teraz wielu olewa Tajlandie bo w Europie pieniądze są większe. dlatego ta formuła S1 by reklamować TAjlandie oraz amatorski MT. MT stało się nazwą międzynarodową i Tajlandia robi wszystko by była kojarzona znowu Tajlandią. Piłka nożna to brazylia, anglia a MT Tajlandia. Do tego dąży Tajlandia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nawet niechcem siedziec na tym forum przez jakis czas poprostu przeczytalem te glupoty co kolo powypisywal i poprawilem po swojemu..........fakt moze troszq przecholowalem z tymi wyzwiskami i wogole wkoncu czlowiek niejest nieomylny i moze popelniac bledy:/:/ w sumie to sam niewiem poco az tak go zwyzywalem moze chcialem w jakims miejcu odreagowac moje sprawy prywatne a to sie nadawalo nawet niezle......niechcem zeby to zabrzmialo jakbym chcial niewiem jakiegos przebaczenia albo cos........w sumie sam niewiem czemu to piszem........jakos tak bo niemam co robic i mi sie nudzi a nielubie pozostawiac jakichs nowych postow bez odp. ...........a co do tego ze temat sprzed roku to ja nawet niepatrzylem sprzed kiedy to jest poprostu mi sie na googlach to wyszukalo.........a skoro jest sprzed roku to poco wy zescie na niego wlazili i czemu niejest zamkniety??niezle widze to forum jest.........niechcem mowic ze ja bym lepsze zrobil bo ja nawet niewiem jak sie takie forum robi.......poprostu taka sugestia ze mozna cos takieg wprowadzic........aha i jak chcem kogos zacytowac to niekoniecznie chcem cytowac jego caly post powinno bc cos takiego jak cytowanie wybranej czesci textu.......to ostatnie to juz spam wiec konczem...........przeprosiny i wogole dla wszystkich.......narazie.......aha a forum ogolem nawet niezleInferno, moje serdeczne gratulacje. Odkopałeś temat z przed roku tylko po to, żeby obrazić innego użytkownika. Prezentując przy tym poziom, którego ja bym się powstydził w przedszkolu. Nie wróżę Ci świetlanej przyszłości na tym forum.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam:):)
aha p.s aby dowiedzieć się więcej o MT polecam strone Piotra Ochniowskiego klubu RONIN:)
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam:):)
aha p.s aby dowiedzieć się więcej o MT polecam strone Piotra Ochniowskiego klubu RONIN:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
>Dlatego można powiedziec, że MT zbliżyło się do KB a nawet do boksu( najlepsi zawodnicy MT walczą też teraz w boksie).
Nie wiem czemu ale odnosze wrażenie że piszesz wciąż o tym samym tzw. "wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą". Bo chyba nie zaprzeczysz że kickboxing też strasznie zbliżył się do Muay Thai(wystarczy porównać pierwsze walki w formule Kickboxingu z dzisiejszym K-1). Zaprzeczyć również nie da się że duży wkład w tym mieli zawodnicy MT wspomniany Dekker czy Kaman. Sporty walki nie znoszą pustki - w Muay Thai są to silne ręce praca w dystansie, w kickboxingu silne nogi i klincz(a wszystko przez trenerów żądnych medali).
Problem "co bardziej się do czego zbliża" zostawym teoretykom... :wink:
Co do samego Muay Thai, ten styl zmienia się od stuleci w pewnych okresach mniej lub bardziej ale to jest fakt który wpływa na jego dzisiejszą popularność. Zawodnicy MT walczą z większym lub mniejszym powodzeniem nie tylko w boksie ale także i w kickboxingu(często wspominany przez Ciebie Gorbachov to zawodnik Muay Thai). Na marginesie kickboxing na Białorusi jest podporządkowany MT które tam jest traktowane dużo bardziej prestiżowo. Mistrzostwa Białorusi MT Juniorów to impreza którą cieżko jest do czegokolwiek porównać (jeśli chodzi o "nasze podwórko sportów walki") wystarczy wspomnieć że turniej odbywa się 3-4 dni a w niektórych wagach małolatów jest po 15 zawodników, pełne trybuny na których można spotkać takie sławy jak Kolebin, Szakuta, Szisz... O MB Seniorów wystarczy wspomnieć że w jednej wadze można trafić na 3 aktualnych MŚ(różnych organizacji, bo jak zapewnie wiesz WMF nie jest organizacjia wiodącą na Białorusi :wink: )
Szczerze pozdrawiam Mar.
Napisano Ponad rok temu
niektórzy by obrazili się stwierdzeniem że K1 to kickboxing, ale ja się z Tobą zgadzam. I przecież napisałem, iz kickboxing zmienia sie zwiekszając ilosc formul. Jednak chcialbym byscie zwrocili uwage, jaki wplyw mialy czynniki zewnetrzne na droge MT i to MT korzysta również wiele z europejskiego i amerykańskiego sposobu walki. Zreszta podobnie bylo z Judo, karate.
Co do bialorusi. widze to inaczej. faktycznie dominują formuly low i mT ale wlasnie KB ma te formuly. Na białorusi jest organizacja mająca w nazwie kickboxing i muaythai. Większość Mistrzów Świata jest własnie w organizacjach Światowych mających w nazwie KB, ale tu chodzi o pieniądze. Aczkolwiek do bialorusi jeszcze nam daleko i tu masz racje turnieje są o wiel liczniejsze.. Ale to też dotyczy boksu a może jeszcze bardziej. Bo w polsce amatorskiego boksu prawie nie ma a w MT jednak coś się dzieje.
Napisano Ponad rok temu
thaiboxing czy Muay Thai
Jaki ty jesteś idiota czy nie rozumiesz że pod względem technicznym to jest to samo??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
>Co do bialorusi. widze to inaczej. faktycznie dominują formuly low i mT ale wlasnie KB ma te formuly.
Chym a nie zastanawiało Ciebie dlaczego dominują w formułach low i MT? Silne kopniecia "poparte całym biodrem" tak bardzo charakterystyczne dla MT swietnie sie sprawdzaja w formule low i nie najlepiej pasuja do formuł light czy semi kontaku gdzie są poprostu zbyt wolne. Od ładnych kilku lat kickboxing na Białorusi w wielu sprawach techniczych jest podporządkowane MT.
>Na białorusi jest organizacja mająca w nazwie kickboxing i muaythai.
Chodzi zapewne o Białorusińską Federacja Muay Thai i Kickboxingu?? Trzeba też wspomnieć że "tamtejsze" realia są troche inne, na Białorusi są naprawde duże miasta w których typowych sekcji kickboxingu(w których ćwiczy się jedynie pod reguły kickboxerskie) nie ma!! W tych samych miastach znajduje się po kilka sekcji MT które na marginesie wystawiają swoich zawodników do turniejów kickboxerskich.
Te najsłynniejsze kluby w Mińsku i na Białorusi - Kickfighter, Chinuk(teraz cześć Red Scorpions), Sinutao specjalizują się MT a przy okazji wystawiają zawodników wszędzie gdzie się da. Krótko mówiąc - MT w wyżej wymienionej federacji pełni funkcje nadrzędną i zdecydowanie nie jest traktowane jako jedna z dziedzin kickboxingu (tak jak próbuje się to zrobić u nas).
> Większość Mistrzów Świata jest własnie w organizacjach Światowych mających w nazwie KB, ale tu chodzi o pieniądze.
Ech tego nie bardzo zrozumiałem ale zgadzam się w wiekszości niewiadomych spraw chodzi o pieniądze. :wink:
Pozdrawiam Mar.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Reklama a Kick-Boxing..
- Ponad rok temu
-
Boks w Bielsku Białej
- Ponad rok temu
-
Czy jest MT w Częstochowie ?