Zębaty Victorinox
Napisano Ponad rok temu
otóż oprócz klasycznego Trailmastera, dostępny jest jeszcze taki z otworem na kciuk, ale "za cenę" zębatego ostrza - model pochodzi z armii holednerskiej, z tego co wiem.
Taka jednoręczna wersja pasowałaby mi idealnie, ale nie wiem czy jest równie użyteczny ze względu na te zęby, a może dałoby się go w trakcie eksploatacji "wyprostować" na kamieniu?
Ktoś ma jakies doświadczenia z tym nożem?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
edit: ale ja jestem jakiś ząbko-lubny, oba foldery też kupiłem ząbkowane, więc może weź poprawkę na to
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A swoją drogą ciekawa przygoda mi się przytrafiła. Mam SOCOMa, ząbkowanego właśnie. A ponieważ zawsze wolałem gładkie ostrza, więc gdy się nadarzyła okazja kupiłem gładkiego. To miała być zamianka, ząbkowany miał iść do ludzi. I oto, jak oba zobaczyłem obok siebie okazało się :? że ząbkowany lepiej mi pasuje. Już ładnych parę dni zastanawiam się co zrobić. Jestem zaskoczony. Ząbki ?!
Napisano Ponad rok temu
Już ładnych parę dni zastanawiam się co zrobić. Jestem zaskoczony. Ząbki ?!
Zabki.
A plain prosze przeslac do mnie - a'konto sw.Mikolaja
Ja tam bym bral to, co mi pasuje. Zebatych (720, Pinnacle, mini AFCK) czesto uzywam, karton, plastiki, papu tez, z ostrzeniem nie ma jakiegos wielkiego problemu.
Napisano Ponad rok temu
Victorinox produkuje wersję dla Bundeswehry... Oliwkowe okładziny z orłem B. oraz brak pęsety i wykałaczki.[cut]model pochodzi z armii holednerskiej, z tego co wiem.
[cut]Ktoś ma jakies doświadczenia z tym nożem?
Jedną z wersji mam przy sobie zawsze. Zastąpił w mojej kieszeni Centuriona i spowodował, że nie interesują mnie inne foldery poniżej 3.5".
Pełny płaski szlif klingi w połączeniu z prawostronnym szlifem ostrza daje dobre parametry cięcia - na pewno dla praworęcznych. Leworęczni muszą sie przyzwyczaić... Cena wręcz niska - ja na tę jakość.
Polecam każdemu. Idealny jako prezent.
Napisano Ponad rok temu
A plain prosze przeslac do mnie - a'konto sw.Mikolaja
Rybaku , ale to jest automat. Więc chyba nic z tego nie mówiąc już, że :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rybaku , ale to jest automat. Więc chyba nic z tego nie mówiąc już, że :wink:
A to szkoda.
A nie mozna zeszlifowac czubka?
Oki, juz nie offtopuje
Napisano Ponad rok temu
Jako że muszę kupić sobie dużego Victorka to wziąłem pod uwagę kilka modeli i mam problem
otóż oprócz klasycznego Trailmastera, dostępny jest jeszcze taki z otworem na kciuk, ale "za cenę" zębatego ostrza - model pochodzi z armii holednerskiej, z tego co wiem.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Taka jednoręczna wersja pasowałaby mi idealnie, ale nie wiem czy jest równie użyteczny ze względu na te zęby, a może dałoby się go w trakcie eksploatacji "wyprostować" na kamieniu?
Ktoś ma jakies doświadczenia z tym nożem?
Mam zebate ostrze w multitoolu victorka, sprawuje sie znakomicie, w sumie nie bylem przekonany do zebatek, ale uzywam go czesciej niz plain.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Vicek 'jednoręczny turysta' to mój podstawowy nóż w czasie jednodniowych wycieczek w góry, ma swoje stałe miejsce w Thermicie.
Napisano Ponad rok temu
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak kupić ten nożyk.
Napisano Ponad rok temu
ale wglebny opis zawsze pomoze...
Napisano Ponad rok temu
Mnie też zaczyna coraz bardziej łapa swędzieć. Chyba jednak zdecyduję się właśnie na tego Vicka.W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak kupić ten nożyk.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie laika
- Ponad rok temu
-
BM Monochrome
- Ponad rok temu
-
Problemy z S30v