Pytanie laika
Napisano Ponad rok temu
Brac, czy dalej zbierac na spyderco spyderfly?
Nie znam sie na nozach, a chce kupic pozadnego balka...
Tylko, ze niekoniecznie wydajac na niego kilkaset zlotych
Z gory dzieki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jako motylek chodzi raczej tak sobie, jako nóz nawet sie nei blokuje w pozycji otwartej
kiedyś mi sie podobał ale jak wziołem w ręke to stwierdziłem że jedna z większych porażek jakie trzymałem
jak nie jesteś wielkim zagorzałym fanem motylków a tylko chcesz sie pouczyć machać itp. to ten motylek jest spoko
nie jest na nitach tylko na śrubkach, można więc dokrecić, chodzi płynnie i lekko, lacha można przekładać, zablokowany trzyma dość pewnie
jako zabawka do nauki machania będzie dobry - jako nós na codzien niekoniecznie.
ostatnio widziałem motylka chujowej firmy Joker - 48 pln a skręcany na śruby, chodził na łożyskach, drewniane okładziny i w ogóle byłem w cięzkim szoku jak łądnei i dokładnie wykonany, oczywiście chodził jak marzenie - ale ostatni dzień na mazurach i 10 pln w kieszeni - ale jak go gdzieś znajde kupie bankowo - do machanai oczywiście - do używania nosze inne noże a na zabawke wydać kupe kasy nie lubie (spyderfly dla mnie to zabawka nie nóż)
Napisano Ponad rok temu
Blacha:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Blacha, jak kupisz balka z napisem "Ninja" na klindze, to przestane w Ciebie wierzyc

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Co do nożyka z linku ,tępić nie trzeba jest niezbyt ostry . Skręcony na śruby ładnie się reguluje i można sobie pomachać . Do nauki machania jak znalazł , lekko skręcony chodzi jak przeciąg.
Na nóż użytkowy niezbyt przydatny. Po godzinie udało mi się tak dobrać wkręcenie śrub , że nawet przyzwoicie się macha ,a i luzów zbyt dużych nie ma .
Ogólnie zabawka za cenę zabawki .

Aha bez locktite-podobnego płynu się nie obejdzie .
Napisano Ponad rok temu
zupełnie inaczej niż 99% noży tej firmy
na pewno nie ten
Napisano Ponad rok temu
A ta faktura na ostrzu, nie zetrze sie?
To rodzaj powłoki lakierniczej (mówiąc wprost bezczelnie pomalowane

Napisano Ponad rok temu
Więc jeśli zaczynasz to go bierz. Jak ci podejdzie machanie to zbieraj na MB 42 jak pisał lukaszki. To zdecydowanie najlepszy motylek na rynku teraz. a tak wogóle to napisz do Vinca bo to ekspert od balków. Na pewno dobrze ci poradzi :-)
Powodzenia życzę

Napisano Ponad rok temu
Może to trochę offtop ale dołącze się do stwierdzenia "jestem laik". Ja też jestem i kupiłem ostatnio herbertza. nie był bardzo drogi, potrzebny jest mi "na co dzień", nie potrzebuje nim polować na mamuty

Napisano Ponad rok temu
chińszczyzna ale na śruby i taka która porządnie chodzi
róznica między balkiem na nitach a na śrubach czy łożyskach jest ogromna
nawet jak badziewie do nauki to badziewie ciut lepsze które dłużej posłuży
tym miałem okazje machać - sam miód a wykonanie wcale nei takie chujowe jakby sie mogło zdawać
nie dośc że ładnie chodzi - dobrze wyważony to i wyjątkowo ładny
albo
czy
naprawde zajebiście działające i dobrze wykonane motylki - daleko w tyle zostawiają gównianą bazarową tandete na nitach
ps. a kto widział jak macham balkiem ten wie że wiem co pisze :wink:
ps. u Jarka w Świecie Noży czasem są te balki w okolicach 100 pln
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
BM Monochrome
- Ponad rok temu