Pytanie laika
Napisano Ponad rok temu
Brac, czy dalej zbierac na spyderco spyderfly?
Nie znam sie na nozach, a chce kupic pozadnego balka...
Tylko, ze niekoniecznie wydajac na niego kilkaset zlotych
Z gory dzieki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jako motylek chodzi raczej tak sobie, jako nóz nawet sie nei blokuje w pozycji otwartej
kiedyś mi sie podobał ale jak wziołem w ręke to stwierdziłem że jedna z większych porażek jakie trzymałem
jak nie jesteś wielkim zagorzałym fanem motylków a tylko chcesz sie pouczyć machać itp. to ten motylek jest spoko
nie jest na nitach tylko na śrubkach, można więc dokrecić, chodzi płynnie i lekko, lacha można przekładać, zablokowany trzyma dość pewnie
jako zabawka do nauki machania będzie dobry - jako nós na codzien niekoniecznie.
ostatnio widziałem motylka chujowej firmy Joker - 48 pln a skręcany na śruby, chodził na łożyskach, drewniane okładziny i w ogóle byłem w cięzkim szoku jak łądnei i dokładnie wykonany, oczywiście chodził jak marzenie - ale ostatni dzień na mazurach i 10 pln w kieszeni - ale jak go gdzieś znajde kupie bankowo - do machanai oczywiście - do używania nosze inne noże a na zabawke wydać kupe kasy nie lubie (spyderfly dla mnie to zabawka nie nóż)
Napisano Ponad rok temu
Blacha:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Blacha, jak kupisz balka z napisem "Ninja" na klindze, to przestane w Ciebie wierzyc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do nożyka z linku ,tępić nie trzeba jest niezbyt ostry . Skręcony na śruby ładnie się reguluje i można sobie pomachać . Do nauki machania jak znalazł , lekko skręcony chodzi jak przeciąg.
Na nóż użytkowy niezbyt przydatny. Po godzinie udało mi się tak dobrać wkręcenie śrub , że nawet przyzwoicie się macha ,a i luzów zbyt dużych nie ma .
Ogólnie zabawka za cenę zabawki .
Aha bez locktite-podobnego płynu się nie obejdzie .
Napisano Ponad rok temu
zupełnie inaczej niż 99% noży tej firmy
na pewno nie ten
Napisano Ponad rok temu
A ta faktura na ostrzu, nie zetrze sie?
To rodzaj powłoki lakierniczej (mówiąc wprost bezczelnie pomalowane ) Przy machaniu nie złazi . Do pracy mam ,ciekawsze ostrza więc nie wiem .
Napisano Ponad rok temu
Więc jeśli zaczynasz to go bierz. Jak ci podejdzie machanie to zbieraj na MB 42 jak pisał lukaszki. To zdecydowanie najlepszy motylek na rynku teraz. a tak wogóle to napisz do Vinca bo to ekspert od balków. Na pewno dobrze ci poradzi :-)
Powodzenia życzę
Napisano Ponad rok temu
Może to trochę offtop ale dołącze się do stwierdzenia "jestem laik". Ja też jestem i kupiłem ostatnio herbertza. nie był bardzo drogi, potrzebny jest mi "na co dzień", nie potrzebuje nim polować na mamuty myślę że jest wystarczający, no i to mój pierwszy Nie znalazłem konkretnego opisu tylko zdjęcie i krótkie informacje na stronie wysyłkowej więc byłbym wdzięczny za zdanie na temat tego noża osób które mają na ten temat większe pojęcie i coś ciekawego do powiedzenia: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
chińszczyzna ale na śruby i taka która porządnie chodzi
róznica między balkiem na nitach a na śrubach czy łożyskach jest ogromna
nawet jak badziewie do nauki to badziewie ciut lepsze które dłużej posłuży
tym miałem okazje machać - sam miód a wykonanie wcale nei takie chujowe jakby sie mogło zdawać
nie dośc że ładnie chodzi - dobrze wyważony to i wyjątkowo ładny
albo
czy
naprawde zajebiście działające i dobrze wykonane motylki - daleko w tyle zostawiają gównianą bazarową tandete na nitach
ps. a kto widział jak macham balkiem ten wie że wiem co pisze :wink:
ps. u Jarka w Świecie Noży czasem są te balki w okolicach 100 pln
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BM Monochrome
- Ponad rok temu
-