To działa!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam wrażenie, że ta kora mogłaby odpalić od samej iskry profesjonalnie przygotowana
Próbowałem, nie było bata
Napisano Ponad rok temu
No ale nie zawsze jest puszka po Żywcu pod ręką... Ja tam wole Tyskie... I co wtedy?
Noooo, wtedy to zmarzniesz
Napisano Ponad rok temu
mam tylko jeden problem, chyba za mocno dociskam noz do krzesiwa bo mi sie robia fakie fale na nim a w miare kolejnych odpalen coraz glebsze, olalbym to ale wydaje mi sie ze przez to znacznie szybciej wycieram krzesiwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brać Krzesimieszków powinna się wstydzić takich jak ja .
Napisano Ponad rok temu
A propos braci krzesimieszków i wstydu - to dlaczego ja kurwa nie widzę u niektórych przepisowych sygnatur organizacyjnych, co? Ile razy było mówione, że nie-KNAKowe krzesiwa gorsze iskry krzeszą i jako takie wogóle nielegalne krzesiwka - krzesiwkami nie powinny sie nazywać ?
:wink:
Napisano Ponad rok temu
co trza zrobic co by tez sie dostac do klubu krzesimieszkow? krzesiwo mam moze nie takie jak Wy firmowe ale poprostu duzy kawal kamienia od zapalniczek dziala toto zacnie i tez sie nim lubie bawic
a co by OT nie bylo to ja bym te wiorki razem z magnezja wlozyl w cos o ksztalcie odwroconego stozka np zwinietej gazety. niewiem jak dzialaja orginalne krzesiwka ale moje daje iskry ktore lubia sie odbijac i podskakiwac i w takim stozku latwo je skupic tam gdzie sa akurat potrzebne.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
witam
co trza zrobic co by tez sie dostac do klubu krzesimieszkow?
Rozpalać ogień za pomocą krzesiwa, być użytkownikiem Budo i zapodać sobie stosowną sygnaturkę.
W przyszłosci przewidujemy z Akmiakiem płatne egzaminy wstępne, wymyslne stroje członkowskie, tajemne rytuały seksualne z udziałem tłumów nagich dziewic dla starszyzny, tudzież eskluzywne karty członkowskie dla skorumpowanych polityków. Na razie wystarczy mieć krzesiwko i jest się krzesimieszkiem z defaultu. Ale do czasu mój drogi, do czasu.
BTW - dowiedziałeś się co to za ustrojstwo to twoje krzesiwo? żelazocer? Jakiś inny stop lantanowców z Fe? Masz może tego więcej?
Napisano Ponad rok temu
mam wrażenie, że ta kora mogłaby odpalić od samej iskry profesjonalnie przygotowana
Próbowałem, nie było bata
To jakoś słabo próbowałeś. Kora nie musi być przygotowana profesjonalnie i od samej iskry z krzesiwa powinna się zająć, oczywiście nie jednej iskry, ale po kilku podejściach powinno się ładnie palić. Ostatnio zapaliłem tym sposobem (czyli bez magnezu) wióry brzozowe, które mi zostały po wystruganiu łyżki. Kory nawet nie użyłem.
Napisano Ponad rok temu
Mi za ch... nie wychodzi odpalanie. Jestem Człowiek-Dupa i tyle :? . Na bezludnej wyspie zdechłbym z głodu z krzesiwem w ręce.
Brać Krzesimieszków powinna się wstydzić takich jak ja .
To już nas dwóch takich
Ale nie wolno ustawać w wysiłkach jak sądzę.
A co do autoKNAKacji, to ja cep prosty myślałem, że najpierwsz trza rozpalić żeby się oKNAKować, a tu wychodzi, że bez oKNAKowania rozpalić się nie da bo iskra zimna jest.
Ot krzesimierczy paradoks :roll:
Napisano Ponad rok temu
DOKONAŁEM TEGO!!!
Rozpaliłem!!! Sam!!!
Chociaż nakrzesałem się jak głupi zanim trafiłem iskrą w te cholerną kupkę.
Aż się spociłem na brzuchu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Latarka na rower??
- Ponad rok temu
-
pokażcie jak zrobić węzeł na sznur dla noża
- Ponad rok temu
-
pytanie o m-65