Benchmade Pinnacle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sporo,ciekawszych nożyków ??? Na przykład jakich ???
przeczytaj mojego pierwszego posta w tym temacie, jeśli łaska do tamtych można dodać jeszcze nowy folder Bradley Cutlery - na razie wyszły tylko prototypy po 250$, ale produkcyjny nóż (zdaje się że zresztą wytwarzany przez Benchmade) będzie tańszy
a jeżeli konstrukcja noża może być inna niż Pinakla to znalazłoby się jeszcze sporo innych o podobnych własnościach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sabenza....faktycznie jest...the best.....na kogo byście postawili?...Pinnacle contra Sabenza ???
Polecam, zeby kolega najpierw conieco poczytal a potem zaczal zadawac pytania. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] panie... daj pan spokoj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako kilkuletni użytkownik tego noża pragnę jedynie dodać iż końcówka blokady jest źle zahartowana i się wyciera ( w sebenzie specjalnie zahartowano samą końcówke i takie zjawisko nie ma miejsca) . Podobno dlatego BM zaprzestało produkcji.
A ja wrzucilem nawet link do topiku na ten temat i fotek takiej wytartej blokady ;-)
To faktycznie byla przyczyna wycofania z produkcji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wings, jezeli podoba Ci się Pinnacle z pokryciem i combo to możesz zerknąć na Benchmade 710 Blackwater Gear - klinga jest bardzo podobna, a blokada może i lepsza
"Moze"?
No nie zartuj sobie ;-)
Napisano Ponad rok temu
Wings, jezeli podoba Ci się Pinnacle z pokryciem i combo to możesz zerknąć na Benchmade 710 Blackwater Gear - klinga jest bardzo podobna, a blokada może i lepsza
"Moze"?
No nie zartuj sobie ;-)
hmm no to moze napisalem dlatego ze przypomnialem sobie ze w ankiecie "ulubiona blokada" wybralem tytanowy frame, przed babacklokiem, ale im dluzej uzywam axisa tym bardziej zmieniam zdanie axis rulez, 710 rulez, nawet w taktycznej wersji od Blackwater Gear. Tak obiektywnie to pewnie jest ze dwa razy lepsza od Pinakla. Nic tylko kupowac, jak ktos lubi czarne ząbki
edyta:
backlokiem babacklock to jakas nowa...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak to wycieranie sie prawie dyskwalifikuje Pinnakla jako noz uzytkowy, no chyba ze ktos jest fanatykiem i ma 40 innych nozy
E nie, az tak zle to nie jest. Teraz bedzie juz calkiem serio.
Jak o mnie chodzi, to jest to problem raczej "estetyczno-psychologiczny" bo luzow noz zadnych nie ma, blokada jest pewna tak, jak na poczatku, a moze i pewniejsza, bo frame siedzi dosc gleboko.
Jedyne, co moze draznic, to wlasnie ta jego pozycja, ale tak jak powyzej napisalem, z punktu widzenia "uzytkowosci" nie ma to znaczenia.
A moim Pinnaclem to bym sie na zadna Sebenze ani nic podobnego nie zamienil, bo sie przynajmniej nie musze zastanawiac, jak mam noz zlapac, zeby mi sie go wygodnie trzymalo (do Sebenzy to z pol roku robilem podchody, zanim uchwyt, ktory mozna zaakceptowac, Dominator nie lezy mi praktycznie w ogole), ostry zostaje bardzo dlugo, czego chciec wiecej.
Poza tym plain sie wyciera, a po combo jakos zadnego wycierania nie widac, mimo, ze kupilem go z drugiej reki i widac bylo od razu, ze na pewno nie lezal na polce.
Niekoniecznie wiec musisz trafic na noz, z ktorym bedziesz mial tego rodzaju problemy.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mała uwaga
- Ponad rok temu
-
Jaki to noz???
- Ponad rok temu
-
Pochewka Becker Neckera
- Ponad rok temu
-
KaBar impact spearpoint-wrażenia
- Ponad rok temu
-
Slide Sharp CRKT
- Ponad rok temu
-
Noż zamiast "bazarowca"
- Ponad rok temu
-
cold steel fgx
- Ponad rok temu
-
polski wirujący
- Ponad rok temu
-
Największy folder !!!
- Ponad rok temu
-
Gdzie można kupić gąbki ścierne Scotch Brite firmy 3M?
- Ponad rok temu