biegi po górach plus rozciaganie
Napisano Ponad rok temu
Wybieram sie w góry i zamierzam poprawic kondyche i rozciagniecie.
Dlatego potrzebuje wiedziec w ktorym etapie biegania po górach umiescic rozciaganie dynamiczne: przed bieganiem przy rozgrzewce, w trakcie biegu bedac juz na wzniesieniu, czy po bieganiu. Chodzi mi o uzyskanie jak najlepszym efektów rozciagania z tym ze niekoniecznie o szpagat ale o kopanie jak najwyzej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak off topicowo, bieganie powyżaj granicy lasu reglowego bywa niebezpieczne, do biegania najlepiej nadaja sie trasy wytyczone dla rowerów górskich (w miare równo).
Życzę dobrej zabawy (jak ja lubię to kłucie w płucach )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie po bieganiu tylko przed bieganiem i po rozgrzewceZgadzam się z Combatem i Thomasem Kurzem . Dynamiczne po bieganiu jak będziesz rozgrzany. A już na sam koniec możesz sobie zapodać statyczne, relaksacyjne rozciąganie.
Napisano Ponad rok temu
A ja myślałam,że to tylko mnie tak kłuje w płucach jak sobie pobiegam...uffff aż mi ulżyło.Lecz chyba z 2 miesiące nie biegałam kondycje straciłam,aż to odczuwam jak bardzo A po jakiej powierzchni powinno sie biegać,że w miare równej to wiem,ale czy po asfalcie czy może po glebieZdecydowanie lepiej przed, po wysiłku wszystko sie spina i raczej masaż sie przydaje.
A tak off topicowo, bieganie powyżaj granicy lasu reglowego bywa niebezpieczne, do biegania najlepiej nadaja sie trasy wytyczone dla rowerów górskich (w miare równo).
Życzę dobrej zabawy (jak ja lubię to kłucie w płucach )
Napisano Ponad rok temu
A po jakiej powierzchni powinno sie biegać,że w miare równej to wiem,ale czy po asfalcie czy może po glebie Question Question
Jak najbardziej po glebie!! Bieganie po asfalcie niszczy stawy (nie wiem dokładnie jakie, bodajże kolanowe i biodrowe).
Napisano Ponad rok temu
a to czy biegać po terenie górzystym czy równym zależy od ciebie i od tego po co ci ta kondycja;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja wcianam jedna kanapeczke i popijam mate, ale nie wiem czy to rozsadne :wink:
Napisano Ponad rok temu
ale musisz liczyć sie z tym ze jedzenie przed bieganiem będzie powodować kolki (o ile nie biegniesz z prędkością spacerowicza po osiemdziesiątce).
Jeżeli chcesz schudnąc to raczej naczczo z rana (masz najniższy poziom cukru we krwi i organizm spala niemal od razu tłuszcz)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oj da kondycje! ja byłam miesiac w Zakopanym tego roku i tez trenowałam sobie.Tyle,że ja wychodzac w góry to na rozgrzewke szybko wchodziłam na jakis szczyt chwila odpoczynku na szczycie i póżniej zbiegałam.Nóżki bolały,ale sie przyzwyczaiły i teraz to mam taka siłke.Czuje ja w kopnieciu tak lepiej juz jest. Więc polecam!!!tego typu trening na poprawe kondycji!pozdrawiam:-)najlepiej biegać po glebie (a już super jak po trawie), jak nie ma takiej możliwosci to można po asfalcie, ale pod żadnym pozorem nie biegać po betonie!! (tego nie widać, ale asfalt jest w porównaniu do betonu "miękki" i daje znacznie lepszą amortyzację)
a to czy biegać po terenie górzystym czy równym zależy od ciebie i od tego po co ci ta kondycja;)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening
- Ponad rok temu
-
Skąd bieżecie motywacje????
- Ponad rok temu
-
test coopera-dieta/przygotowania
- Ponad rok temu