Pilne Pytanie
Napisano Ponad rok temu
Czym Wycinać żeby było prosto ??
Czym ślifować chodzi o numerki papierów ściernych
Chciałem zrobić ja ale nie wyszło krzywa i ogólnie nic ciekawego
Napisano Ponad rok temu
pozniej szlifierka tasmowa albo pilniki... na koniec papier scierny najlepiej na jakiejs deseczce zeby bylo prosto. Bardzo przydatne jest imadlo.
Pozdrawiam.
simon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Z czego zrobić rękojeść - To wiem drewno tego mam dużo
Czym Wycinać żeby było prosto ??
Czym ślifować chodzi o numerki papierów ściernych
Chciałem zrobić ja ale nie wyszło krzywa i ogólnie nic ciekawego
Jeszcze jedno pytanie: robisz rekojesc na fulltangu? Jesli tak to moja metoda: Obrabiac rekojesci juz przyklejone do noza. Najpierw robisz na ładnie "początki, tzn to co sąsiaduje z ricasso,potem to kleisz do kosy i jechana juz na nozu. Piny wklejamy i potem obrabiamy calosc. Ale nie wiem czy ci to doradzac. Jeden lubi pomarancze, drugi jak mu nogi smierdzą...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I ponowie pytanie:
czy gdzies w PL sa dostepne "chicago screws"?
Napisano Ponad rok temu
Dla pewności możesz zapytać obsłuę na dziale. Wstyd to kraśc i z d...y spaść!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja zajmuje Sie raczej tylko robieniem katan ale wszystkie oprawy wycinam na traizedze stołowej w pile mam bardzo małe ząbki to Sie drzewo nie obrywa a cala reszta ręcznie najpierw grubym papierem potem bajcuje potem znowu bejcuje potem bardzo grubo lakieru i ten lakier czyszczę papierem ściernym "wodnym" wtedy uzyskuje Sie super połysk jak na saye przystało
Napisano Ponad rok temu
Jedna zasadnicza uwaga. Im grubsza warstwa lakieru tym dluzej musi schnac o ile wogole bedzie w stanie wyschnac calkowicie. Dlatego lepiej jest nalozyc 10 razy jak najciensza warstwe lakieru, poczekac az wyschnie, delikatnie przeszlifowac wzdluz sloi i kolejna warstwa lekieru i tak az do uzyskania pozadanego efektu....a cala reszta ręcznie najpierw grubym papierem potem bajcuje potem znowu bejcuje potem bardzo grubo lakieru i ten lakier czyszczę papierem ściernym "wodnym" wtedy uzyskuje Sie super połysk jak na saye przystało
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MUD*
- Ponad rok temu
-
taki tam skinerek
- Ponad rok temu
-
Blade of Darkness
- Ponad rok temu