Film wszechczasow o sztukach walki
Napisano Ponad rok temu
Wejscie Smoka
Najlepsi z najlepszych1
Co do innych filmow to jedna z lepszych walk z udzialem Jackie Chana i takie osilka w komnacie budynku walczyli, poprostu bomba. Gral tam wtedy Jackie, grubasek Samo i jeszcze jeden ze swietej trojcy :-) taki maly i niesamowicie zwinny. Wydaje mi sie, ze byla to ktora z czesci policyjnej opowiesci. Wiem, ze grubasek w jeden z walk walczyl na rakiety tenisowe
Co do starych filmow to kiedys w zamierzchlych czasach ogladalem film z Hong-kongu "Shaolin kontra Ninja" jak dla mnie zajebisty jesli chodzi o pokazanie roznych sw chinskich, na tle japonskich. Glowny bohater Chinczyk poklocil sie z zonka, ktora wraca do Japonii i wysyla w zemscie na pojedynek z nim wszystkich najlepszych mistrzow z kazdego stylu, ktorzy beda sie z nim pojedynkowac, a on z drugiej strony probuje dopasowac taki styl chinski, ktory bylby w stanie uporac sie z japonskim
A jest jeszcze jeden...nie pamietam tytulu, tylko scene na drzewie glowny bohater z mieczem w reku odpiera ataki latajacych mistrzow, by pozniej w finalowej walce zmierzyc sie z bosem.......rzucaja w siebie mieczami, bos zostaje przebity na wylot do drzewa, a bohater ranny w ramie. Ah co to byl za klimat, majac lat 10 z ojcem w kinie ogladalem to cudo
Napisano Ponad rok temu
Co do "matrixa" to tylko pierwsza część zrobiła na mnie wrażenie
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio podobał mi się Człowiek Pies, w sczególności sceny z typowo ulicznymi zagraniami Jeta Li.
A z takich jeszcze wartych obejrzenia, Pocałunek Smoka, Kicboxser, Krwawy Sport i ofkoz Ong Bak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do "matrixa" to tylko pierwsza część zrobiła na mnie wrażenie[/quote]
Dokladnie! "Hero" poprostu mnie zmiotl z krzesla! (Pamietacie podrzucenie flizanki, rozciecie polek ze zwojami, a nastepnie wylapanie spadajacej flizanki na klinge?)
Co do "Matrixa" to tylko pierwszy mial klimat. W pozniejszych czesciach jakos mnie nie podniecala walka Neo z klonami Smitha ;][/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-Ong Bak 1,2
-Człowiek pies, hitman, romeo must die, kungfu hustler ( hihi ),enter the dragon, a i prze uwielbiam filmy z jackie chanem - sztuki walki/humor i wogole ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do najlepszych Wejscie kurka smoczka Ong Bak, Krwawy Sport
Hero ładnie wykonany
Segal miał niektore fajne ( nie pamietam tytułow)
Amerykański Ninja
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie i popieram pierwszy raz jak go zobaczylem mialem ochote zniszczyc monitorzdecydowanie Ong Bak .chyba z 5 razy widzialem i za kazdym razem z takim samym zainteresowaniem.po prostu szczęka = podłoga
Napisano Ponad rok temu
np"Perfect Weapon" - klasyka - scena w dojo taekwondo!!! Te filmy zafascynowały mnie na tyle że ćwiczę właśnie Kempo.
Jestem filmo-manem i każdy film o którym tu wspomnieliście oglądałem conajmniej kilka razy. Polecam jeszcze "Nieustraszonego" z Jetem Li - nowość.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Wejscie Smoka i
Najlepsi z najlepszych1
Napisano Ponad rok temu
Judo,Muay Thai,Karate z Okinawy,Joge(powaznie),kolesi z Shaolin i jeszcze paru innych.
Zli rozpiepszaja dobrego mistrza i jego szkole przezywa tylko najzdolniejszy uczen tyle tylko ze traci reke w czasie pojedynku:), oczywiscie postanawia sie zemscic i trenuje jedyna pozostala mu reke. Co jest dalej sami sie domyslcie film zajebioza!!Bije wszstko.Kazdy szanujacy sie fan MUSI go obejzec kiedys lecial na Polsacie.
Ong-bak byl zajefajny i toom yung gong (bez przesadnego ubierania w watki konkret taki jak ma byc), filmy z Bruce Lee to tez klasa sama w sobie. Amerykanin w shaolin.
Nie jest to moze temat do krytyki ale nie pojmuje jak ktos moze lubic Jackiego Chana przeciez to obciach.
Napisano Ponad rok temu
Sceny walki jak z kreskówki, ja bym lepsze nakrecił...
Fabuła bzuyrna...
Jednym słowem niskobudzetowa tandeta...
Totalna klapa...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
D.Michalczewski 'Silniejszy niż strach'
- Ponad rok temu
-
Poszukuję znaku MISUMI