Wejscie Smoka
Najlepsi z najlepszych1
Co do innych filmow to jedna z lepszych walk z udzialem Jackie Chana i takie osilka w komnacie budynku walczyli, poprostu bomba. Gral tam wtedy Jackie, grubasek Samo i jeszcze jeden ze swietej trojcy :-) taki maly i niesamowicie zwinny. Wydaje mi sie, ze byla to ktora z czesci policyjnej opowiesci. Wiem, ze grubasek w jeden z walk walczyl na rakiety tenisowe

Co do starych filmow to kiedys w zamierzchlych czasach ogladalem film z Hong-kongu "Shaolin kontra Ninja" jak dla mnie zajebisty jesli chodzi o pokazanie roznych sw chinskich, na tle japonskich. Glowny bohater Chinczyk poklocil sie z zonka, ktora wraca do Japonii i wysyla w zemscie na pojedynek z nim wszystkich najlepszych mistrzow z kazdego stylu, ktorzy beda sie z nim pojedynkowac, a on z drugiej strony probuje dopasowac taki styl chinski, ktory bylby w stanie uporac sie z japonskim

A jest jeszcze jeden...nie pamietam tytulu, tylko scene na drzewie glowny bohater z mieczem w reku odpiera ataki latajacych mistrzow, by pozniej w finalowej walce zmierzyc sie z bosem.......rzucaja w siebie mieczami, bos zostaje przebity na wylot do drzewa, a bohater ranny w ramie. Ah co to byl za klimat, majac lat 10 z ojcem w kinie ogladalem to cudo