Na czym polega aikido??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na aikido nie nauczysz sie bronic, jak chcesz sie tego nauczyc to idz na krav mage albo inny combat.taekwondo tez nie nadaje sie za bardzo do samoobrony...juz predzej pomysl o boksie i kickboxingu,jest swietna szkola w koszalinie ,prowadzi ja nasz wielokrotny mistrz Józek Warchoł :wink: , nie placi mi za reklame ,ale polecam ci ja bo sam tam trenowalem i jest spokoabym mogł sie obronic....
Napisano Ponad rok temu
Dobry pomysl.Mam 18 lat i w glowie mi siedzi trenuj cos,zmien swoje zyciu które polega na głupim jezdzeniu samochodem z kumpalmi lub siedzeniu pod blokiem bez celu
Trening w aikido polega na wykonywaniu roznych technik przeciwko atakom uderzanym i chwytanym, zarowno z przodu jak i z tylu. atak moze byc wykonany przez jednego lub wiecej osob. Techniki te to roznego rodzaju rzuty albo unieruchomienia. W aikido nie ma wspolzawodnictwa i podczas treningu atakujacy niejako pomaga broniacemu sie, zeby ten mogl sie nauczyc techniki.
W zaleznosci od instruktora, uzywa sie rozniez broni drewnianej jak imitacja miecza oraz kij i imitacja noza.
Trening aikido jest niezwykle techniczny a przez to ciekawy, oraz odbywa sie w atmosferze nieagresywnej. Uczy sie tez etykiety czyli odpowiednich sposobow zachowania sie, szacunku dla wspolcwiczacych i roznego rodzaju bezpiecznych upadkow, co moze sie przydac w zyciu codziennym.
Napisano Ponad rok temu
Jest też tak jak Mar1aN napisał.
Zdecyduj czego oczekujesz:
1) Zapychacz wolnego czsu, zdrowie i sprawność, zajecie na długie lata - Aikido
2) Chcesz sie nauczyć bić /zapłacisz za to bólem i kontuzjami/ - muay thai, kick/boks, judo, ewentualnie klub mma. Jakieś 4 lata i wymiatasz. Na aikido po 2 latach to się jako tako padać nauczysz
Rozsądnego wyboru 8)
Napisano Ponad rok temu
Prosze o pomoc w znalezieniu mi klubu w Koszalinie bo ja jakos ciemny w te klocko jestem.Prosze o pomoc z góry dzieki
Janusz Kwiatkowski, 3 dan szkoły H. Kobayashi. Troszkę nawiedzony, ale da się przeżyć. Prowadzi zajęcia na Gwardii i Polibudzie. Powodzenia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Drogi Szczepanie! Widze,ze dzielnie stoisz na posterunku i udzielasz takich ladnych informacji, tak aikido jest ladne i ciekawe i na dlugie lata :twisted:Dobry pomysl.Mam 18 lat i w glowie mi siedzi trenuj cos,zmien swoje zyciu które polega na głupim jezdzeniu samochodem z kumpalmi lub siedzeniu pod blokiem bez celu
Trening w aikido polega na wykonywaniu roznych technik przeciwko atakom uderzanym i chwytanym, zarowno z przodu jak i z tylu. atak moze byc wykonany przez jednego lub wiecej osob. Techniki te to roznego rodzaju rzuty albo unieruchomienia. W aikido nie ma wspolzawodnictwa i podczas treningu atakujacy niejako pomaga broniacemu sie, zeby ten mogl sie nauczyc techniki.
W zaleznosci od instruktora, uzywa sie rozniez broni drewnianej jak imitacja miecza oraz kij i imitacja noza.
Trening aikido jest niezwykle techniczny a przez to ciekawy, oraz odbywa sie w atmosferze nieagresywnej. Uczy sie tez etykiety czyli odpowiednich sposobow zachowania sie, szacunku dla wspolcwiczacych i roznego rodzaju bezpiecznych upadkow, co moze sie przydac w zyciu codziennym.
Napisano Ponad rok temu
Droga Paskudo!Drogi Szczepanie! Widze,ze dzielnie stoisz na posterunku i udzielasz takich ladnych informacji, tak aikido jest ladne i ciekawe i na dlugie lata :twisted:
Milo cie widziec po wielu latach neglizowania forum. :twisted: :twisted: Mam nadzieje ze sie to nie powtorzy 8)
Ja tu tylko sprzatam, Furkoczaca Stopa za to mi placi, tak ze zadnej specjalnej zaslugi niet.
Napisano Ponad rok temu
Droga Paskudo!Drogi Szczepanie! Widze,ze dzielnie stoisz na posterunku i udzielasz takich ladnych informacji, tak aikido jest ladne i ciekawe i na dlugie lata :twisted:
Milo cie widziec po wielu latach neglizowania forum. :twisted: :twisted:
eee.. że czego? 8O
kurm (proszący o wyjaśnienie bo się głupio czuje z brakami w języku ojczystym )
Napisano Ponad rok temu
To nie po ojczystemu, a po francusku; "négliger" to "lekceważyć, zaniedbywać, ignorować".eee.. że czego? 8Oneglizowania forum
Napisano Ponad rok temu
Uff, to w porządku, bo bałem sie że to od negliżu (żródłosłów chyba ten sam), w którym Paskuda pokazała sie na forum i za to została zbanowana na lata :wink:To nie po ojczystemu, a po francusku; "négliger" to "lekceważyć, zaniedbywać, ignorować".eee.. że czego? 8Oneglizowania forum
Napisano Ponad rok temu
negliżu(...)w którym Paskuda pokazała sie na forum i za to została zbanowana na lata :wink:
za to, że w negliżu, czy za to, że paskuda?
Napisano Ponad rok temu
To nie po ojczystemu, a po francusku; "négliger" to "lekceważyć, zaniedbywać, ignorować".
Napisano Ponad rok temu
Moje neglizowanie uwazam byloby paskudnie piekne :roll: :wink: , a Paskude nie tak latwo zbanowac, bo wszyscy kochaja psakude ( Ci z silnymi nerwami, charakterem, odwaga i inteligencja )
Coz Szczepanie nie zaniedbywalam forum, zagladalam , czytalam, ale im wiecej cwicze, tym mniej mam do powiedzenia na temat aikido
Postanowilam sie poudzielac, bo sa wakacje , a topiki takie raczej rozrywkowe.
Zamierzam nadal cwiczyc , aikido jest czescia mojego zycia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Temat wakacyjny czyli coś specjalnie dla Szczepana :)
- Ponad rok temu
-
Powrot do jedynej slusznej linii....
- Ponad rok temu
-
WORLD GAMES 2005
- Ponad rok temu
-
czwartkowe i wtorkow zajęcia WSAA na Karowej odwołane
- Ponad rok temu
-
Mieszanie aikido i innych sztuk walk
- Ponad rok temu
-
Świeże mięsko-czyli chwyty marketingowe
- Ponad rok temu
-
Uścisk dłoni
- Ponad rok temu
-
Z bojowym wachlarzem w tle czyli... JP znowu nadaje :)
- Ponad rok temu
-
broń za granicą
- Ponad rok temu
-
Rzadki filmik z Ch. Tissier do sciagniecia za friko! :P
- Ponad rok temu