Koniec OYAMA Karate w Polsce ?????
Napisano Ponad rok temu
Witam Kamil, OSU !
W wortalu Budo ludzie pisza rożne bzdury. Rownież i takie , które
przytaczasz. Szkoda na to czasu..
Jesteśmy członkami dwóch miedzynarodowych organizacji karate: OYAMA
International Karate Federatiun i World Kanreikai Karate. Nasz styl to-
OYAMA a naszym Wielkim Mistrzem jest Soshu Shigeru Oyama 10 DAN.
Zwróć się o szczegółowe wyjaśnienie do Sensei Alka Rębacza.
Pozdrawiam, OSU !
Shihan Jan Dyduch
Napisano Ponad rok temu
ale podobno soshu miał iść na emeryture po ostatniej wizycie w Polsce...czegoś tu nie rozumiem i ktoś tu zaczyna kręcić (normalnie jak w sejmowej komisji)...czyli mam rozumiec tą sytuacje że: soshu Oyama przeszedł na emeryture i przekazał WOKO swojemu uczniowi Yasuhiko Oyamie, ale wtedy Dyduch ( i byc może ktoś jeszcze ale tego też nie wie nikt) odeszli z WOKO i założyli nowy twór na którego czele stanął zreaktywowany soshu OYAMA? jak dla mnie bez sensu.To jest odpowiedź Shihana Jana Dyducha na posty z tego tematu
Witam Kamil, OSU !
W wortalu Budo ludzie pisza rożne bzdury. Rownież i takie , które
przytaczasz. Szkoda na to czasu..
Jesteśmy członkami dwóch miedzynarodowych organizacji karate: OYAMA
International Karate Federatiun i World Kanreikai Karate. Nasz styl to-
OYAMA a naszym Wielkim Mistrzem jest Soshu Shigeru Oyama 10 DAN.
Zwróć się o szczegółowe wyjaśnienie do Sensei Alka Rębacza.
Pozdrawiam, OSU !
Shihan Jan Dyduch
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobno kilku czołowych instruktorów Oyama Karate spotkało się by pogadać o tym co się stało ,bez shihana Dyducha, podobno chcą wrucić do W.O.K.O. sprawa jest o tyle poważna że dotyczy instruktorów znanych ogólnie w kraju. Może to nowy rozpad w Oyama Karate nie podoba im się polityka Dyducha a szczególnie POLITYKA!!!!
Już niektórzy przeszli do organizacji kyokushin sensei Bogdana Jeremicza 4 dan ( z kyokushinkaikan) , który reprezentuje szkołę Royamy i Hiroshige - wybitnych mistrzów kyokushin ( obecnie fundacja kyokushinkan).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cóż co masz na mysli bo nie nadążamL:Bunt to za duże słowo sensei o których mówisz odeszli do kyokushinu dla stołków i kasy której nie mieli w Oyama Ci o których ja słyszałem odchodzą ze względów ideologicznych chcą mieć kontakt z mistrzem jeśli nie z Shigeru to z Yosushiko Oyama a shihan Dyduch im go blokuje i tak naprawdę nie wiedzą co się dzieje z Shigeru Oyama bo ostatnio nie ma o nim żadnych informacji.
- jakich stołków ( tych z jarmarku), od Dyducha odeszli kilka lat temu i sami pracowali w
karate,
- jakiej kasy z Mennicy Państwej ? czy z PKO ?, bo tam jest fundacja a to nie organizacja
biznesowa jak OK ,
- o których mistrzach piszesz tych z USA ? bo jeżeli tak to kim są dla ciebie Ci mistrzowie z
Japonii od których podpatrują Ci z USA ?
- Siegru Oyama ma bardzo i to bardzo poważne problemy zdrowotne i napewno nie w
głowie mu karate tylko własne zdrowie.( To mistrz już na emeryturze który teraz
odpoczywa osu! ). i aby nie zrobili z niego maronetki
Napisano Ponad rok temu
wiesz moze cos wiecej o tym?
Napisano Ponad rok temu
No cóż co masz na mysli bo nie nadążamL:Bunt to za duże słowo sensei o których mówisz odeszli do kyokushinu dla stołków i kasy której nie mieli w Oyama Ci o których ja słyszałem odchodzą ze względów ideologicznych chcą mieć kontakt z mistrzem jeśli nie z Shigeru to z Yosushiko Oyama a shihan Dyduch im go blokuje i tak naprawdę nie wiedzą co się dzieje z Shigeru Oyama bo ostatnio nie ma o nim żadnych informacji.
- jakich stołków ( tych z jarmarku), od Dyducha odeszli kilka lat temu i sami pracowali w
karate,
- jakiej kasy z Mennicy Państwej ? czy z PKO ?, bo tam jest fundacja a to nie organizacja
biznesowa jak OK ,
- o których mistrzach piszesz tych z USA ? bo jeżeli tak to kim są dla ciebie Ci mistrzowie z
Japonii od których podpatrują Ci z USA ?
W sumie nie wcinam sie w dyskusje o problemach OK bo mnie to malo obchodzi ale ...
Karateka 1 czy aby nie przesadzasz ? Nic tylko inni trzepia kase i tylko kasa i kasa .
U was jest wszystko za friko co ? I stolki tez z jarmarku , tak ?
I po co podkrecasz srube ? Bez tego maja dosc problemow.
Pozdrowka Kolego !
Napisano Ponad rok temu
Jestm za kasa ale ta normalna i jawną :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jestm za kasa ale ta normalna i jawną :wink:
Ja tez .
A mozesz powiedziec jak wspiera Was Wasza fundacja ? Naprawde mnie to ciekawi .
Placi Wam za sale , moze wynagrodzenia dla instruktorow , udzial w zawodach , organizacja zawodow , egzaminy za darmo itd.
Jak Wasze kluby wspierane sa przez organizacje ?
Czesc.
Napisano Ponad rok temu
Fundacja działa od bardzo niedawna w Polsce ale już teraz widać wspaniałe efekty Koszty udziału w MŚ pokryła właśnie fundacja i do tego co roku finansuje udział instruktorów z Japonii w naszym kraju.
Każdy Klub otrzymuje pomoc organizacyjno- prawną ( a z tym wiąże się bqrdzo dużo).
Ps. Jak PZK podzieli się 800 000 złotych jakie otrzymuje od państwa to te środki otrzymają nowo powstałe kluby i te które jej oczekują. Obecnie sprzęt sportowy jest w organizacji tańszy 0 30 % dzięki umowie sponsoringowej.
Masz jeszcze jakies pytania z dziedziny programowych
W związku z tym ,że Ci odpowiedziałem może odpowiesz mi na moje:
- ile kosztuje egzaminy na 2 kyu i 1 dan ?
- jak wspiera Kraków kluby i co mają z przynależności do POlskiej Organizacji
Kyokushin ,
- Czy istnieje możliwośc dofinansowania
- ile wunosi składa na Budo karate
narazie na tym skończe :wink:
Napisano Ponad rok temu
Kolego , co Ci bede odpowiadal , Ty doskonale wiesz jak jest u nas wiec po co pytac , ja nie wiem jak jest u Was wiec pytam. Kto wie ? moze nam sie spodoba.
Pozdrowka !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałem napisać tylko tyle że skoro sami nie zarządzacie tymi organizacjami to kogo obchodzi co tam się wyprawia. Ludzie Mnie z góry na dół Pie#$*li co się dzieje na szczytyach tych organizacji kto nimi zarządza i ile kto bierze dla mnie ważne są treningi, dla mnie ważne jest doskonalenie się bycie coraz lepszym tak jak pierwotnie zakładało karate, pieniądze urzędy itd to tylko niezbędny dodatek
No to ż yje długo i nieszczęśliwie
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za wyjasnienia.
Kolego , co Ci bede odpowiadal , Ty doskonale wiesz jak jest u nas wiec po co pytac , ja nie wiem jak jest u Was wiec pytam. Kto wie ? moze nam sie spodoba.
Pozdrowka !!!
No cóż nadal widać,że nie wiele wiesz ,a kiedy brakuje argumentów zawsze się ślizgasz jak piskorz ale mieszczać lubisz
Napisano Ponad rok temu
Co do instruktorów którzy odeszli do Kyokushin znam osobiście jednego który odszedł dlatego iz Dyduch nie dał mu funkcji w strukturach organizacyjnych polskiego Oyama Karate teraz jest w zarządzie jednej z organizacji Kyokushin i chyba jest szcześliwy bo go w końcu docenili.
Napisano Ponad rok temu
Co do instruktorów którzy odeszli do Kyokushin znam osobiście jednego który odszedł dlatego iz Dyduch nie dał mu funkcji w strukturach organizacyjnych polskiego Oyama Karate teraz jest w zarządzie jednej z organizacji Kyokushin i chyba jest szcześliwy bo go w końcu docenili.
hahaha dobre
Karaeka tak pięknie piszesz o fundacji, ale powiedz mi konkretnie jakie podjeła działania w celu realizacji jej GŁÓWNYCH założeń, tj. ogólnoświatowego pokoju oraz prawego i zdrowego rozwoju wszystkich młodych ludzi.
Gdzie można o tym poczytać?Bo slogany ma piękne, tylko czy idzie to w parze z realizacją tych haseł? I jeszcze jedno pytanie skad czerpie środki na realizację swoich celów?
Napisano Ponad rok temu
Zmień informatora , gdyż ma zarypiste fantazje, którymi zaraża innych.Zapewniam Cię,że nie jest w żadnych władzach 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Egzaminy na stopnie - Shidokan
- Ponad rok temu
-
Jakie karate??
- Ponad rok temu
-
Jaka kolejność Kata w Karate Shotokan???????
- Ponad rok temu
-
Czy na nunchaku trzeba mieć pozwolenie???
- Ponad rok temu
-
Jaki styl walki wybrać???
- Ponad rok temu
-
Skutechność Sztuk Walki
- Ponad rok temu
-
Czy wszystkie sztuki walki nie dążą do tego samego celu??
- Ponad rok temu
-
Happo-No-Kawashi/Kuzushi (Mas Oyama)
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
Elementy Goju-Ryu
- Ponad rok temu