Nastula będzie trenował z Crocopem?
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi o to, że poprostu Nastula potrzebuje regularnego treningu. Wyskok na treningi z Crocopem dadzą mu napewno, bo każda przegrana uczy no i trening z tak wspaniałym uderzaczem to zaszczyt i wspaniałe przeżycie
Napisano Ponad rok temu
Martius - wyobrazasz sobie sparing Crocopa i Nastuli ?
Ja sobie wyobrazam, sparingi z duzo lepszymi, silniejszymi od siebie wieleeeee daja. Posparuj sobie z Fiodem czy Saku, mysle ze zrozumiesz oco mi chodzi.
Co do treningow Pawła u CC - bomba !! Jakby wyszla z tego jakas wieksza wspolpraca... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wes mon poczytaj wywiady np. z Fabricio Werdum i sie dowiesz czy cc umie nauczac czy nieEj Crocop umie walczyc nie znaczy ze umie nauczac ... A w polsce wcale nie mamy zlych stójkowiczy...
wyobrazam sobie ich sparing oraz walke w pride , sa to bardzo dobrze wyszkoleni zawodnicy - grappler i uderzacz i sparing im sie bardzo przydaMartius - wyobrazasz sobie sparing Crocopa i Nastuli ?
kolejna jak ze sensowna wypowiedz, wychodzi na to ze nastula pojedzie na 2tyg do Mirka a reszte czasu spedzi na Hawajach?Chodzi mi o to, że poprostu Nastula potrzebuje regularnego treningu
a i jeszcze jedno - jesli Nastula wybierze sie do CC Team to napewon bedize mial mozliwosc sparowac z Fabricio Werdum , ktorego nikomu nie trzeba przedstawiac, 2 tygodnie nastuli u mirka to naprawde bardzo dobry pomysl ktory zaowocuje
Napisano Ponad rok temu
Super Express/GK/30 czerwca 2005 07:25
Tam na pewno Paweł zrobi duże postępy, nauczy się nowych sztuczek - zapewnia Kosedowski.
z Crocopem się nauczy ? Może potrenuje stójke ale wciągu tak krótkiego czasu stójki się nie nauczy...
to jest tez wstep do dalszej wspolpracy z cro copem i wazniejsze z werdumem, dostep do sparing-partnerow i wymiana wiedzy. on podlapie tam duzo rzecy nad ktorymi bedzie pracowal u siebie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla Nastka przede wszystkim będzie to zimny prysznic przed nastepnymi walkami w temacie skaracania dystansu pod obstrzalem i duza motywacja do treningow. Tak naprawde stójka nie jest mu teraz tak potrzebna jak parter - w stojce i tak nie bedzie w stanie nikogo skonczyc. Moim zdaniem powinien zrobic wycieczke na dluzszy pobyt do Rogera Gracie albo Fabriccio Werduma - silowy judocki parter niestety wykancza kondycyjnie, co moglismy zaobserwowac w walce z Mino.
Napisano Ponad rok temu
Bez podlizywania, ale choć krótka to jednak rzeczowa wypowiedz. Podpisuję sie pod tym..Cro-copowi chodzi o trening z duzej klasy judockim "przewracaczem" przed walką z Fedorem (dawaj Feder dawaj!)
Dla Nastka przede wszystkim będzie to zimny prysznic przed nastepnymi walkami w temacie skaracania dystansu pod obstrzalem i duza motywacja do treningow. Tak naprawde stójka nie jest mu teraz tak potrzebna jak parter - w stojce i tak nie bedzie w stanie nikogo skonczyc. Moim zdaniem powinien zrobic wycieczke na dluzszy pobyt do Rogera Gracie albo Fabriccio Werduma - silowy judocki parter niestety wykancza kondycyjnie, co moglismy zaobserwowac w walce z Mino.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powtarzam - dla Pawła Nastuli próba przyswojenia strategii zawodnika KB/MT zwlaszcza tej klasy co Cro-Cop jest bezsensem, jedyne profity moze uzyskac z nauki jak przeciwko takiemu jegomosciowi sie bic. Czyli - nie parter Nastuli vs stójka Cro-Copa a umiejętności sprowadzania do parteru i obrony przed atakami bokserskimi i kopnieciami Nastuli vs obrony przed obaleniami i ataki kickboxerskie Cro-Copa.
Napisano Ponad rok temu
Powtarzam - dla Pawła Nastuli próba przyswojenia strategii zawodnika KB/MT zwlaszcza tej klasy co Cro-Cop jest bezsensem, jedyne profity moze uzyskac z nauki jak przeciwko takiemu jegomosciowi sie bic. Czyli - nie parter Nastuli vs stójka Cro-Copa a umiejętności sprowadzania do parteru i obrony przed atakami bokserskimi i kopnieciami Nastuli vs obrony przed obaleniami i ataki kickboxerskie Cro-Copa.
ja tesh jestem zdania, że dwa tygodnie to za mało by P.Nastula stał się wymiataczem MT
ale... ale może sporo "przyuważyć" od CroCopa, zwłaszcza w materii o której wspominał wyżej Szanowny Kolega Forumowicz.. myślę, że wzmacnianie arsenału graplerskiego to dla Pawłą Nastuli podstawa, którą zamierza uzupełniać boksem... w przyspieszonym tempie nic innego nie pozostaje..
rey ALL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
silowy judocki parter niestety wykancza kondycyjnie, co moglismy zaobserwowac w walce z Mino.
To ze nasz parter jest mniej rozwiniety od bjj-wego, nie znaczy ze to wina jego specyfiki. Nie ma co zwalac na styl, tylko na Pawla. On czesto miewal klopoty z utrzymaniem zdrowia w trakcie walki (tez z tym mam najczestszy problem - wtedy rypie sie na leb wszystko co sie umie - czlek nie mysli o walce tylko jak tu zrobic by odzyskac sily i jebut). Ale jak juz dawniej (turniej Jigoro Kano) Nastek udowodnil, ze jest w stanie przetrwac kondycyjnie i wygrac wszystkie walki, tak samo moze naprawic ten element i teraz - w MMA.
Napisano Ponad rok temu
on sie nauczy, nie on sie nie nauczy, tak, nauczy sie, nie nie nie nauczy sie. Zobaczymy jak mu wyjdzie w sierpniu czy pazdzierniku. Ja jestem dumny z tego ze polak jest w pridzie i tyle, uczy sie teraz stojki z tego co mi wiadomo wiec napewno predzej czy szybciej zalapie o co chodzi. pewnie ktos po mnie pojedzie ale ten topic wyglada po prostu jak przemadrzanie sie czy pawel sie nauczy czy nie o_O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pride Criticalcountdown 2005 - moim okiem
- Ponad rok temu
-
Następny kretyński artykuł
- Ponad rok temu
-
Nastula Nastulą, ale czy zobaczymy jeszcze Pride na żywo?
- Ponad rok temu
-
Full Contact Magazyn w KiF-SdW
- Ponad rok temu
-
czy to prawda?
- Ponad rok temu
-
wywiad z Nastulą z ŻW
- Ponad rok temu
-
Sylwetka Pawła Nastuli