Ból pleców
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym pani rehabilitantka sprzedala mi bardzo dobry tip : wstajac rano z lozka, gdy leze na plecach, to nie wstaje od razu do pionu, tylko przekrecam sie na bok, nogi na ziemie i wtedy wstaje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szczerze mowiac to strach sie bac.... :roll:
A ty Smoke wiesz co Ci sie stalo ?
Napisano Ponad rok temu
A ty Smoke wiesz co Ci sie stalo ?
leń ze mnie, nie ruszyłem dupy do lekarza i przeszło po dłuższym czasie, ale mimo to wybiore się w tym tygodniu i sprawdzę co to było/jest ...
Napisano Ponad rok temu
A bede zgadywał ze nie był to dysk, test jest następujący.
Kładziesz sie na ziemi i podnieś obie nogi- jak to dysk to nie ruszysz.
Wszelkie wyginania bez konsultacji z lekarzem niewskazane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A bede zgadywał ze nie był to dysk, test jest następujący.
Kładziesz sie na ziemi i podnieś obie nogi- jak to dysk to nie ruszysz.
a konkretniej? plecy, brzuch? i jak podniesc? i dlaczego to swiadczy o dysku? :-)
Napisano Ponad rok temu
( robiłeś kiedyś nozyce? to mniej wiecej tak tylko nie machasz 8) )
Jeśli uda Ci się to zrobić, znaczy to że dyski są na miejscu i chodzi o naciągnięcie
( co nie znaczy jednak że nie ma ryzyka pogorszenia jak bedziesz szalał)
Krótko mówiąc jak Ci dysk wyskoczy to nóg nie podniesiesz nie ma bata.
Napisano Ponad rok temu
No i walczę własnie ze studiami fizjoterapii, więc jak coś wiem to się dzielę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jest naprawde waszym zdaniem ?
Napisano Ponad rok temu
Uważaj na siebie bo nigdy nic nie wiadomophi, dostalem skierowanie na rentgen plecow, lekaz mowi zeby przyszedl naczczo, ide tam do tych bab a one mi mowia ze musze wziasc tabletki na przeczyszczenie i trzymacie sie jakiejs tam diety zeby to mialo sens
Znajdź sobie topic jak mi lekarze chcieli nie tą nogę operować 8)
Napisano Ponad rok temu
Znajdź sobie topic jak mi lekarze chcieli nie tą nogę operować 8)
8O
a jak z tym naprawde moglby mi ktos udzielic jakiejs konkretnej odpowiedzi ?
Napisano Ponad rok temu
Jak miałem robiony RTG odcinka lędźwiowego to też kazali mi wieczorem nie jeść i wziąść środek na przeczyszczenie. Na pewno to ma sens.phi, dostalem skierowanie na rentgen plecow, lekaz mowi zeby przyszedl naczczo, ide tam do tych bab a one mi mowia ze musze wziasc tabletki na przeczyszczenie i trzymacie sie jakiejs tam diety zeby to mialo sens
Napisano Ponad rok temu
Ja tez, podobno chodzi o to zeby nic w zoladku nie bylo zeby przeswietlenie lepiej wyszlo.Jak miałem robiony RTG odcinka lędźwiowego to też kazali mi wieczorem nie jeść i wziąść środek na przeczyszczenie. Na pewno to ma sens.
I werdykt brzmi: splycenie lordozy ledzwiowej. Tak jak sie rozejrzalem w necie to chodzi o to ze ktores miesnie mam za silne w stosunku do ktorys i powoduje to 'prostowanie' sie kregoslupa. Czy jakos tak. A co Wy na to? Co cwiczyc zeby poprawic te splycenie?
I czy moze byc to przyczyna bolow plecow?
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio zauwazylem ze na moje bole pleckow zajebistym lekarstwem jest sprezynka. Nie wiem co w niej takiego jest, czy moze mocne szarpniecie nogami, czy jakas specyficzna praca miesni ale teraz po kazdym mocnym treningu plecow robie chwile odpoczynku, rozluznienia a potem serie kilkunastu sprezynek i czlowiek przestaje czuc ze przed chwila sie wyprostowac nie mogl. Nastepnego dnia (bo akurat tak wypada mi plan treningowy) zawsze cwikam sobie sporo sprezynek bo wypada dzien treningu rak i jest jedno z cwiczen ktore robie i ostatnio wogole nie nazekam na bole plecow.
To nawet drazek nie dawal mi tak dobrych rezultatow jak te cwiczenie.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ćwiczenia aerobowe i odżywki
- Ponad rok temu
-
Trening Mata Fureya ?
- Ponad rok temu
-
W jakim wieku zacząć ćwiczyć?