Następny kretyński artykuł
Napisano Ponad rok temu
Fajnie się zaczyna, koleś nie widział ale i tak postanowił zabrać głos w sprawie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałem jeszcze judoki na poziomie mistrzowskim,
który byłby "sympatyczny i pokojowo nastawiony" na tatami.
Poza tatami byc może.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zamiast spoczywać na laurach, ma w końcu chyba emeryturę olimpijską,
więc z głodu by nie umarł.
A tu takie gówno jedno, Fąfara pierdolony pozwala sobie suponować, że on to dla kasy robi!
A co, ma za darmo pewnie jeszcze walczyć
Pewnie zjeb sobie mysli że w tym Pride to każdy sobie może wystartować
Jeszcze to, że nie obejrzał walki a mędrkuje, że hej!
Nóż się w kieszeni otwiera, tacy krytykanci sa po części przyczyna zapaści polskiego sportu.
Ostatnio z jakimś "fachowcem" po AWF-ie rozmawiałem o Lidze Światowej,
koleś 160 wzrostu ale ile on to wiedział !!!
Tylko krytyka zadnego merytorycznego argumentu!
Napisano Ponad rok temu
Tacy fachowcy nas otaczają do kosmicznej k...y!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ma taka szanse zdobyc pulicera jak ja na wystep w pride
Napisano Ponad rok temu
o taki:
"Witam!Nie wiem czy piszę pod właściwy adres (czy może powinnam do działu - opinie) ale trudno mi pogodzić się z takimi artykułami jak SMUTEK W PARTERZE Pana Andrzeja Fąfary. Nie bardzo zdaję sobie sprawę jak można pisać artykuł z opinią o wydarzeniu jeśli się go nie oglądało. Cała walka wyglądała zupełnie inaczej niż zostało to opisane. A dziwna nagonka na sport (Pride), który jest bardzo popularny i doceniany w jednych z najbardziej rozwiniętych krajów na świecie ( Japonia, USA) i zarazem mniej kontuzjogenny niż wiele innych sportów kontaktowych (np. boks) i nie tylko kontaktowych jest dla mnie kompletnie niezrozumiała. Zawodnicy biorący udział w takich zawodach, będących jednocześnie fantastycznym widowiskiem sportowym, są niejednokrotnie wykształconymi, opanowanymi, zwykłymi ludźmi, którzy poza ringiem mają własną pracę, rodzinę i zainteresowania. Chciałabym czytać więcej obiektywnych, kompetentnych i profesjonalnych artykułów na ten temat. A jest to dyscyplina skupiająca wokół siebie coraz więcej fanów, coraz bardziej popularna na świecie, organizowana z coraz większym rozmachem i dlatego, choćby za sprawą Pana Pawła Nastuli i telewizji Polsat myślę, że niedługo stanie się popularna również w Polsce. Może zamiast sztucznego potępiania fajnej, ciekawej i naprawdę niegroźnej dyscypliny sportu Wasza gazeta stałaby się jedną z pierwszych, która dostrzegła jej walory i kiedy już będzie napradę znana w naszym kraju, to wszyscy będą jej rozwój wiązać nie tylko z telewizją Polsat ale i z jedną z największych polskich gazet jaką jest z pewnością Rzeczpospolita. PozdrawiamIzabella Zadrożna "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poklon dla Pani Izabeli
Napisano Ponad rok temu
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050629/sport/sport_a_3.html
Fajnie się zaczyna, koleś nie widział ale i tak postanowił zabrać głos w sprawie.
gość jest naprawde wyjątkowy, i zna sie na rzeczy............... buehehe!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Otóż uważam (i byc może to mało popularne dziś) że ten artykuł nie był aż taki zły. Zła jest natomiast nasza postawa. Ludzi trzeba edukować i przekonywać do MMA a nie jechać po nich, że się nie znają i w ogóle są prostakami. Pan Fąfara kopie sobie dołek już od początku pisząc, że nie widział walki ale pamiętajcie, że większość ludzi w Polsce traktuje to jako brutalną nowość. Przypomnijcie sobie swoje reakcje sprzed paru lat jak widzieliście IGORA bez rękawic ogładającego prawie nieprzytomnego zawodnika (te walki były niestety przerywane poźno) albo UFC knockouts z koronnymi kawałkami pt łokciami po ryju z dosiadu. Wg mnie PRIDE w swojej formule jest bardzo agresywny i na tym bazuje i tak chce się dalej kreować. Popatrzcie na Silve, który często szuka tylko "jendego strzału" do zmiażdżenia oponenta. Czy on nie jest agresywny???!!!! Jest agresywny jak h***j !!! I jeśli ktoś to widzi pierwszy raz to naturalną reakcją jest strach przed agresją. A strach u dziennikarza przekłada się na ironię i podśmiewanie.
Poza tym Paweł na pewno myślał o kasie. Ja mu się nie dziwię osobiście bo 150k$ to nie w kij pierdział. Dlatego myślę, że współczesnych dziennikarzy trzeba uczyć i poprawiać a nie opi*****lać za każdą wypowiedź.
MMA jako dyscyplina wyszła z podziemia. I pokazała inną twarz między innymi dlatego, że zastąpiono klatkę ringiem (choć mi się bardziej podobała klatka ). Ludziom klatka kojarzyła się z szulernią, podziemiem i środowiskiem kryminalnym. Idziemy do przodu ale nie jest to droga łatwa i dlatego musi upłynąć jeszcze sporo czasu zanim ludzie przekonają się do MMA.
Ja uważam, że przyszłość i tak będzie należeć do MMA ale w Polsce trzeba przekonywać do tego ludzi (tak jak dzisiejsze prawie profesjonalne turnieje, tu pozdrowienia dla wielu ludzi którym się chce to robić i robią to świetnie) i większy efekt będzie jak będziemy prostować i edukować dziennikarzy a nie jak będziemy wieszać na nich psy.
Pozdrawiam i sorry za troche momentami nieskładne myśli
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nastula Nastulą, ale czy zobaczymy jeszcze Pride na żywo?
- Ponad rok temu
-
Full Contact Magazyn w KiF-SdW
- Ponad rok temu
-
czy to prawda?
- Ponad rok temu
-
wywiad z Nastulą z ŻW
- Ponad rok temu
-
Sylwetka Pawła Nastuli