Pytanie do Beribazu
Napisano Ponad rok temu
Za udzielone informacje bede wdzieczny i z gory uprzedzam, ze na nieco ponad tydzien wyjezdrzam i niebedze mial dostepu do netu wiec w razie pytan do mnie odpowiem za tydzien. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
touro, teteu, fuinha, polegar, mascote, vermelinha, tucano, sangue bom, risadinha, alegria, queixada, maneiro, fominha, i wiele wiele innych.........Ostatnio zerknalem na wasza stronke w necie i zauwazylem ze nie macie apelido.
jak widac powyzej jednak sa apelidos w beribazu. i owszem nie wszyscy je maja. chodzi o to, ze w beribazu uwazamy, ze apelido powinno charakteryzowac dana osobe pod jakims wzgledem i powinno powstac naturalnie. i tak jest ze wszystkimi apelidos w grupie. jezeli jakas ksywka do kogos po prostu pasuje to sie mu ja nadaje.
ale nie ma tak, ze 2 razy w roku na batizado mestre chodzi wzdluz calej grupy i mowi: ty bedziesz wiewiorka, a ty syrenka, a ty kapelusz - ale mestre ja nie chce byc kapelusz, niech mi mestre wymysli cos innego - no dobra (mestre mysli, mysli) to w takim razie ty bedziesz beret - ale mestre juz w grupie jest jeden beret - cholera, to w takim razie bedziesz siekiera........
apelido musi wyniknac naturalnie i jest nadawane po poznaniu danego ucznia przez instruktora. ale nie na sile, ze byc musi bo inaczej wychodzi jakas kaszanka z tego. ot i taka jest historia z przezwiskami/ksywkami w beribazu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jasne, zwracamy sie do siebie per KowalskiOstatnio zerknalem na wasza stronke w necie i zauwazylem ze nie macie apelido
A historie grupy przegladales? Stamtad mozna wywnioskowac, ze jednak mamy apelido.
Napisano Ponad rok temu
myslalem,ze johny bravo :wink:oczywiscie - jakub (od czasu do czasu mowione i pisane z portugalska)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gradacja i umiejetnosci
- Ponad rok temu
-
Troche historii capoeiry w PDF'ie (ENG)
- Ponad rok temu
-
warsztaty w UNICARze....