Jak oceniacie walkę Nastuli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myśle że w Polsce jest wielu lepszych i młodszych fighterow od Nastka
Aj takie gadanie czy sa jacys lepsi czy nie. Wydaje mi sie, ze Manolo drwi sobie z tego, czy ktos tu pisze, ze by wygral czy przegral z Nastula. Sam kiedys tu na forum napisal, ze jest gotowy do kazdej walki. Jak beda walczyli to sie zobaczy. A tak to nigdy nie wiadomo. Choc podywagowac zawsze ciekawie. Swoje zdanie na ten temat mam. Ale wyjawie jak beda walczyli, tak to nie widze sensu. Zreszta latwo je odgadnac Nastula znalazl sie w Prajdzie, pokazal klase i to z nie byle handlarzem herbaty.
Napisano Ponad rok temu
Paweł Nastula trafił do Pride ze względu na swoje osiągnięcia w judo. Ci panowie ćwiczą BJJ
Hehe rozumiem ze bjj jest bardzo dobre, ale czyzby bylo od razu karta wstepu do zwyciestwa. Judocy dopiero zaczynaja swoje powazne walki w formule MMA. A poza tym Pawel udowodnil, ze poza osiagnieciami w judo moze miec tez osiagniecia w Pride.
Napisano Ponad rok temu
Saku:
Paweł Nastula trafił do Pride ze względu na swoje osiągnięcia w judo. Ci panowie ćwiczą BJJ
Hehe rozumiem ze bjj jest bardzo dobre, ale czyzby bylo od razu karta wstepu do zwyciestwa.
Nie jestem jakimś zaślepionym fanatykiem, ale tak. Min. spójrz na to:
Paweł Nastula - mistrz olimpijski, europy i tak dalej. Ile lat siedzi w judo? Napewno ponad 20. A od kogo sie uczył BJJ przed MMA? Od ludzi którzy zajmują sie BJJ 4-5 lat i nie mają zadnych stopni mistrzowskich. A co bedzie za pare lat?
Po cholere mistrz olimpijski w judo zawracał sobie głowe czymś takim?
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
pzdr.
Saku rozwin swoja mysl.
Napisano Ponad rok temu
pzdr.
Saku rozwin swoja mysl.
Oki.
"Po cholere mistrz olimpijski w judo zawracał sobie głowe treningami z ludzmi którzy zajmują się BJJem 4-5 lat"
Napisano Ponad rok temu
"Po cholere mistrz olimpijski w judo zawracał sobie głowe treningami z ludzmi którzy zajmują się BJJem 4-5 lat"
Po co? Po to by byc lepiej przygotowanym. Poszerzyc horyzonty. Bo to ze parter z bjj jest prawdopodobnie najlepiej rozwiniety to (choc nie wiem jak jest z sambo czy ll) wiadomo nie od dawna.
Analogicznie mistrzowie w bjj po cholere trenuja boks i zapasy? Bo te style maja lepsza stojke, znacznie lepsza niz bjj. Aczkolwiek parter w mma to podstawa, bejzik , totez nasz Master Judo Pawel vel Nastek jako madry fajter pouczyl sie od innych. Dygresja - Jigoro Kano tworzac judo korzystal tez z innych styli, w bjj tez (ale tego dokladnie nie wiem) wzieto legloki z innego stylu i przekonwertowano czy co tam Wychodzi wiec, ze by byc najlepszym trza elastycznym byc i wciaz uczyc sie
Napisano Ponad rok temu
Mate:
Aj takie gadanie czy sa jacys lepsi czy nie. .
Myśle ze sa w Polsce lepsi potencjalni kandydaci do występów w pride, dłuzej siedzący w MMA jak choćby Michał Materla. Nastula przez całe życie był judoką a to nie to samo co MMA Mam jednak nadzieje że otworzy on drogę do pride młodszym i bardziej perspektywicznym zawodnikom, a z Mino poszlo mu calkiem nieźle i 3 mam za niego kciooki w nastepnych walkach.
Napisano Ponad rok temu
Myśle ze sa w Polsce lepsi potencjalni kandydaci do występów w pride
Mysle ze wladze pride nie chcialy polaka, tylko mistrza olimpijskiego w judo, ot co.
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze wladze pride nie chcialy polaka, tylko mistrza olimpijskiego w judo, ot co.
Tez mi sie tak wydaje, a do tego jeszcze z olbrzymim rekordem wygranych pod rzad walk (chyba tylko Yamashita mial ich wiecej i moze Geesink). A ze do tego Polak...
Napisano Ponad rok temu
Mate:
Aj takie gadanie czy sa jacys lepsi czy nie. .
Myśle ze sa w Polsce lepsi potencjalni kandydaci do występów w pride, dłuzej siedzący w MMA jak choćby Michał Materla.
quote] z całym szacunkiem dla Ciapao i innych zawodników ale chyba pride to jeszcze nie ich liga, to co innego niż walki w krajowym MMA czy nawet europejskim (ale to tylko moje zdanie)
Napisano Ponad rok temu
Myśle ze sa w Polsce lepsi potencjalni kandydaci do występów w pride, dłuzej siedzący w MMA jak choćby Michał Materla.
quote] z całym szacunkiem dla Ciapao i innych zawodników ale chyba pride to jeszcze nie ich liga, to co innego niż walki w krajowym MMA czy nawet europejskim (ale to tylko moje zdanie)
I tak i nie. Jedni docieraja do Pride wspinając się mozolnie wygrywając kolejno coraz bardziej prestiżowe turnieje, ale niektórzy za osiągnięcia w jakichś innych dyscyplinach czy przez swoje rozmiary ;-)
W Pride występowało kilku zawodników którzy są jak najbardziej w zasięgu naszej czołówki. Powtarzam - czołówki.
Oto min. oni:
Gilles Arsene, Mike Bencic, Dos Caras Jr, Carl Malenko, Cory Peterson, Herman Renting...
Nie wspominając już o kilku podstarzałych Japończykach z prowrestlingu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czy z ich wystepami wiązał ktoś na poważnie jakiekolwiek nadzieje ?
No właśnie nie, ale jednak wystąpili w Pride. A nasza czołówka mogła by powalczyć lepiej od nich
HMJF: Michał Materla = Cipao
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bravo Paweł
- Ponad rok temu
-
inicjatywa
- Ponad rok temu
-
Nowe tatuaze Silvy
- Ponad rok temu
-
Zakaldy na PRIDE Critical Countdown 2005
- Ponad rok temu
-
Pride w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Tranmisja z Pride z Nastulą. O której? Gdzie? Ile ma trwać?
- Ponad rok temu
-
Pride w Czechowicach-Dziedzicach
- Ponad rok temu
-
Trybuna: "Nastula w PRIDE"
- Ponad rok temu
-
Prajd w Gdyni
- Ponad rok temu
-
MMA Gliwice - ktos tam cwiczy?