Jak oceniacie walkę Nastuli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"niestety debiut nieudany, przegrał po krótkiej walce".
Nóż sie w kieszeni otwiera
Napisano Ponad rok temu
Zwracam tez uwage na to, ze chyba ciezszego i bardziej doswiadczonego przeciwnika dostac nie mogl. Niektorym moglo sie wydawac ze on byl kelnerem dla Mino - ze to mial byc po prostu latwy powrot do chwaly. Moim zdaniem ten powrot latwy wcale nie byl .
Pozdrawiam
Ps. co do sily Nastuli - kiedy Mino przechodzil jego garde, Pawel odpychal reka jego biodro. Kiedy Mino przeszedl juz blizej Pawel pchnal reka tak mocno ze Mino az odrzucilo.
Ps2. Wieeeeeeeeeeeeeeelkie brawa naleza sie Polsatowi za pelen profesjonalizm. Nie wierze ze udalo im sie zrobic to tak ladnie i praktycznie bez bledow. Lece napisac im list pochwalny.
Napisano Ponad rok temu
Może jest to przedwczesne, ale wróżę Pawłowi wielką karierę w PRIDE jego przeciwnicy mogą już się obawiać Polaka zresztą z miny Crocopa obserwującego walkę wnioskuję, że był pod wrażeniem naszego złotego medalisty. Już się nie mogę doczekać jak Paweł zabierze się za następnych swoich przeciwników i pokaże im gdzie jest ich miejsce. Za Nastulą przemawia siła w niektórych momentach wydawało mi się, że Nastula wyciera minotaurem mate hehe. No i wspaniała technika te przetoczenie było pierwszej klasy. Jak poćwiczy ciosy bokserskie i kondycję to będzie nowym królem PRIDE, nadchodzi nowy mistrz !!!!, mistrz z Polski.
Ludzie zejdźcie na ziemie. Oczywiście walczył wspaniale, ale ja spodziewałem sie mniej wiecej takiego przebiegu walki. Żałosne były cytowane przez komentujących internetowe wypowiedzi jakoby zdaniem niektórych "expertów" miał przegrać zaraz w 1szej minucie i stad wielkie zaskoczenie ze wytrzymał aż 10 ! Na litość Boską Minotoro to też człowiek a nie jakis SuperMen i potrzebował poprostu wiecej czasu zeby wypracowac sobie pozycje w partezre i tam skonczyć walkę co nie jest rzecza prosta kiedy ma sie na parkiecie ważacego 105 kg jak widzielismy całkiem nieźle napakowanego byłego mistrza olimpijskiego w Judo z tak spektakularnymi osiagnięciami. Niby w jaki sposób miał go skonczyć zaraz po gongu ? Balachą w locie ?
Nastula ma spore szanse zeby znacząco zaistniec w swiecie MMA i toczyc wyrównane boje z zawodnikami których stylami bazowymi sa style chwytane ale zeby prorokowac ze zostanie królem Pride bo w 1szej walce z Minotoro wytrzymał 8 minut to moim zdaniem zbyt pochopna ocena. Z Mino wytrzymał prawie całą runde ale z CroCopem mógłby zostć zniesiony z ringu juz po pierwszych minutach. Jestem przekonany ze do walki z kims kto tak uderza, jest na chwile obecna tak kompletnym zawodnikiem i jest w stanie znokautować niemal każdego jednego chwytacza z tych którzy jak do tej pory stawali na jego drodze nie mozna sie przygotowac trenujac przez krótki okres jak to napisałeś "kondycję i ciosy bokserskie". To kwestia lat.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym Nastula wyglądał jak chodząca reklama sklepu z odżywkami Nigdy do ułomków nie należał, ale jego obecna masa... uuuu... Nie ma się co dziwić, że "szorował Minotauro matę" hehehehe
ale zwracam uwagę na coś zupełnie innego...
w trakcie transmisji pokazano ankietę "Kim jest Paweł Nastula?"
i te odpowiedzi... "bokserem", "kickboxerem", itp. ...
żenujące
Mnie to nie zaskoczyło
Teraz ludzie znają nazwiska zwycięzców Big Brothera, Idola i innych "realyty szołs". Podejrzewam, że gdyby polsaty pytali się choćby o Legienia byłoby to samo co z Nastulą. Niewiedza i ignorancja eeeech...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przede wszystkim początek, zupełnie nie przestraszył się rywala przecież z najwyższej półki, myślałem, że na początku będzie go badał, ostrożnie, a on na początku rzucił się na niego niczym Brewster na Gołotę. I trzeba przyznać, że ta taktyka prawie zdała egzamin, bo w pewnym momencie był już bliski skończenia walki na swoją korzyść. Minotauro wygrał doświadczeniem, przeczekał, wiedział, kiedy odpocząć, kilkoma ciosami zamroczył Nastulę po czym przeszedł do kontrataku... tak jak już ktoś tu napisał, moim zdaniem też to nie był efekt złej kondycji, tylko tych kilku ciosów + braku doświadczenia w regenerowaniu sił w takiej walce.
Wydaje mi się też, ze głosy o "wielkiej karierze dla Nastuli w Pride" są jak najbardziej uzasadnione. Przede wszystkim, pokazał konsekwencję taktyczną, nawiązał _wyrównaną_ walkę z czołowym zawodnikiem, pokazał, że potrafi się skutecznie bronić kiedy trzeba (wyszedł ładnie z bocznej pozycji za pierwszym razem)... po prostu zawodnik był nieco za mocny, i głównie chodzi tu o doświadczenie w MMA, nie o siły czy umiejętności.
No i ten high kick ;-)
BTW, czy to tylko ja usłyszałem w komentarzu "rodzina Graciech z Japonii"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Jeden z najlepszych w historii polskich judoków, Paweł Nastula zadebiutował w niedzielę w Tokio w formule Pride, w wadze ciężkiej. Debiut był nieudany - Nastula przegrał w pierwszej rundzie z Brazylijczykiem Antonio Rodrigo Nogueiro, sędzia przerwał pojedynek."
Bez komentarza...
Napisano Ponad rok temu
Taki crocop włascie przez minotauro zostal pokonany co pokazywali zresztą podczas transmisji.
Stary ... nie chce byc niegrzeczny i samemu nie chce wyjść na osobe zarozumiałą ale podajac tego typu FATALNY przykład wyraźnie zaświadczasz ze MMA interesujesz sie od niedawna i zbyt wielkieg rozeznania na temat mozliwoiści poszczególnych zawodników w konrontacjach, których efekt nadal w duzym stopniu zalezy od tego jaki mają styl bazowy i przeciw komu tenze styl bazowy konfrontuja - nie masz.
Odnośnie tego co wszyscy i Ty takze piszesz o jego postawie, charakterze, tym ze nie pojechał tam tylko po to aby zgarnąć kase - podpisuję sie obiema rękoma !!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje !!!
Napisano Ponad rok temu
Oby tak dalej. To było cos z takim przeciwnikiem. Paweł jescze nam pokaze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bravo Paweł
- Ponad rok temu
-
inicjatywa
- Ponad rok temu
-
Nowe tatuaze Silvy
- Ponad rok temu
-
Zakaldy na PRIDE Critical Countdown 2005
- Ponad rok temu
-
Pride w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Tranmisja z Pride z Nastulą. O której? Gdzie? Ile ma trwać?
- Ponad rok temu
-
Pride w Czechowicach-Dziedzicach
- Ponad rok temu
-
Trybuna: "Nastula w PRIDE"
- Ponad rok temu
-
Prajd w Gdyni
- Ponad rok temu
-
MMA Gliwice - ktos tam cwiczy?