no problem w tym że ludziska co go ogladali i jakieś pojęcie o stali mają stwierdzili, że to po prostu przegrzanie.... No i nigdzie w innym ARze czegoś takiego nie widzialem, ale skoro twierdzisz że to normalne to ......OKZnaczy w jakim sensie? Widzę niewypiaskowane miejsce po czymś, co wygląda na lokalne przesycenie termiczne w celu utwardzenia wycięcia w listku blokady... nie wiem, jak teraz robią AR i czy po prostu nie pozostawiają tego śladu właśnie aby było wiadomo o co chodzi...obol: Piter czy twoim zdaniem jako dilera Stridera nóż z taką "niedoróbką"
czemu nie mieszkamy / zarabiamy w USA ;(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mogę zrozumieć co takiego złego jest w kolekcjonowaniu akurat Striderow. Ma człowiek takie hobby i możliwości jego relizacji to kolekcjonuje i już. Gdybym miał w cholerę kasy to pewnie nie ograniczyłbym się do kolekcjonowania wyłącznie zabytkowej białej broni. Zapewne mialbym dużo noży, jakkolwiek nie tylko jednej firmy. Nie wiem czy człowiek trzyma je wyłącznie w gablocie. Gdyby nawet tak było to osobiście nie widzę w tym niczego nagannego.
Moim zdaniem nie chodzi o to, że sobie kolekcjonuje (co jest może i mało sensowne IMHO w wypadku Striderów, ale to absolutnie jego sprawa i nie wtrącam się do tego), tylko chodzi o to,że nas nie stać na takie kolekcje...
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
A to jest niestety juz przykreMoim zdaniem nie chodzi o to, że sobie kolekcjonuje (co jest może i mało sensowne IMHO w wypadku Striderów, ale to absolutnie jego sprawa i nie wtrącam się do tego), tylko chodzi o to,że nas nie stać na takie kolekcje...
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
ja tylko mu zazdroszcze że ma za co i żal mi dupe ściska że ja nigdy nie bede miał takiej kolekcji (takiej chodzi m io wkłąd finansowy a nei dokłądnie o te modele)
ale kij z tym
ja tam dalej bede sie cieszył i zajeżdżał moje kochane M21
a neidługo już zajade RTAKa dzięki Piterowi
a ten do gablotki nei trafi na pewno
tak czy inaczej podsumowujac
żal mi dupe ściska jak patrze na tę kolekcje.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
On pewnie i tak to zrobi :wink:tylko blacha kurwa... wiesz czego masz NIE robic z tym rtakiem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko blacha kurwa... wiesz czego masz NIE robic z tym rtakiem?
:twisted: jak to Blacha zrobisz - to Ja już cię znajdę
ani mi się waż...
Gratulacje - Ty na to zasłużyłeś poklon
Napisano Ponad rok temu
a neidługo już zajade RTAKa dzięki Piterowi
Ani mi się waż!
Wracając do offtopa o USN i towarzystwie wzajemnego ozanizowania się nożami...kurnia...podoba mi się to i lubię to miejsce. Może to wszystko trochę naiwne i naciągane ale...ma swój klimat.
Napisano Ponad rok temu
jako posiadacz :wink: Striderowego foldera musze w całej lini zgodzic sie z Wojtasem. Płacąc +350$ za nóż można się wkur... dostając do ręki produkt z BP, zwaloną blokadą (szczególnie wkurzające i niedopuszczalne jeśli to "pancerniak"), okladzinami źle dopasowanymi do reszty czy nierównym szlifem.
No kontynujac OT - niedawno na bladeforum czytalem wypowiedz goscia skarzacego sie, ze mu sie "wyboczyl" framelock w bucku striderze (tym najwiekszym, poprawcie mnie to chyba 888sp, czy jakos tak). Na to odpowiedz firmy buck, ze noz to jest do krojenia ostra krawedzia i rozne takie pierdy. Sorry, ale to zalamka. Po co komu taki "pancerniak"??? Ostra krawedzia to i gerlach pokroi... tytanowy frame, z tego co pamietam...
Napisano Ponad rok temu
Guldan tez swojego pogial.
Napisano Ponad rok temu
No kontynujac OT - niedawno na bladeforum czytalem wypowiedz goscia skarzacego sie, ze mu sie "wyboczyl" framelock w bucku striderze (tym najwiekszym, poprawcie mnie to chyba 888sp, czy jakos tak). Na to odpowiedz firmy buck, ze noz to jest do krojenia ostra krawedzia i rozne takie pierdy. Sorry, ale to zalamka. Po co komu taki "pancerniak"??? Ostra krawedzia to i gerlach pokroi... tytanowy frame, z tego co pamietam...
Buck - Strider to jest jednak bardziej buck niz strider tak wiec nie ocenialbym Stridery patrzac przez pryzmat wspomnianego modelu. I nie, zebym sie czepial, ale tamten ma liner lock, a nie framelock - roznica w grubosci na niekorzysc tego pierwszego...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Super kolekcja a ty kochany Obolku nie nażekaj złej kolekcji nie masz. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hakas
Napisano Ponad rok temu
było mi przykro, że w sprawie USN nie mogę zabrać głosu
już kilka razy próbowałem się do nich "zapisać"
najwyraźniej nie chcą mnie tam
kamboras
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-