Zestaw ćwiczeń dla grubasków
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Przeciez to zalezy od rodzaju cwiczen a w duzej mierze i od prowadzacego, a nie jest jakims koniecznym uwarunkowaniem.halas jaki wywoluje oparatura grajaca wk... mnie niepomiernie. (...) I to szalone tempo...
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Dieta
-jest moim zdaniem najwazniejsza.jak mawia moj trener na silowni 70% efektu przy ksztaltowaniu swojej sylwetki to dieta - dopiero reszta to cwiczenia.tak wiec same cwiczenia niewiele daja jesli sie np. spali na silowni nawet 1000 kcal a po trningu wrabie posilek 1500 kcal
Aeroby
-generalnie wiekoszosc bardzo otylych osob ma problemy ze stawami.nie dla nich wiec biegi, steper,bieznia,nawet orbitreki czy rower stacjonarny (bo nie mieszcza sie na siodelku-przyklad z zycia:( -chociaz sa tzw rowery rehabilitacyjne w ktorych pedaluje sie w pozycji pollezacej
-na pierwszy ogien spacery,spacery,spacery,ewentualnie plywanie i aqua-aerobic - z tymze woda pobudza apetyt wiec trzeba uwazac
- w miare ubywania kilogramow mozna stopniowo wlaczac np marszobiegi
Silownia
-nie mozna umniejszac jej znaczenia i wlaczac ja na sam koniec-generalnie ubytek kilkogramow szczegolnie jesli mamy do czynienia z bardzo duza otyloscia powoduje zwiotczenie skory-cialo traci jedrnosc dlatego wazne sa cwiczenia modelujace sylwetke,pobudzajace miesnie-zeby nie doszlo do sytuacji gdzie w wyniku radykalnej diety spaleniu ulegly miesnie a nie tluszcz
ale generalnie wszystko zalezy od wielkosci nadwagi/otylosci i ogolnego stanu zdrowia.
sa osoby ktore mimo nadwagi sa bardzo sprawne, silne i wysportowane, znam tez panny-mimozy,ktore mimo szczuplej sylwetki sa ''lewe'' nie maja za grosz kondycji i ani pol zarysowanego miesnia pod skora.
pozdro,
Napisano Ponad rok temu
To tyle.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Jakos bawi mnie sformulowanie typu "jak powiedzial moj trener", bo wielu ludzi tutaj to takze TRENERZY.
To tyle.
K_P
ciesze sie, ze Cie ubawilam
nawet nie wiedzialam,ze mam az takie zdolnosci komiczne
Napisano Ponad rok temu
- jedna zbudowana z małej ilości dużych komórek, które mogą zmieniać swe rozmiary
- druga zbudowana z dużej ilości małych komórek.
Szczęśliwcy, którzy mają tkanke pierwszego rodzaju zarówno chudną jak i przybierają na wadze dosyc szybko. Niestety w przypadku pozostałych jest to o wiele trudniejsze bo liczba komórek pozostaje stała o manipulowanie ich objętością jest raczej znikome.
Postaram się odnaleźć źródło z którego to wziąłem i podrzucić na Forum.
Tak na pocieszenie tych obszerniejszych to przypomniałem sobie jakiś odcinek MdM-u z J. Wysockim, gdzie - na pytanie który z z panów M byłby lepszym aikidoką - padła odpowiedź, że pan Mann, bo ma szersze biodra.
Napisano Ponad rok temu
Ustala się w efekcie uwarunkowań genetycznych i trybu życia (żywienie, ruch itp.) zwłaszcza w okresie noworodkowym i w okresie dojrzewania.
Osoby mające tych komórek w dorosłym życiu więcej maja większe trudności ze schudnięciem i łatwiej tyją, niż osoby mające ich mniej. (za: Zimbardo)
Napisano Ponad rok temu
Mozna spokojnie zrzucic mase jak sie nagle przestanie szamac ten caly kal. I znow te podpowy 6 x dziennie male porcje to jest kit. Jesc raz dwa razy max i starcza. Po chuj trzymac na sobie zbedne miesnie.
Jak sie cwiczy to sie je i tak latwo nie jest zrzucic. Znalem wile spaslakow co jak zaczeli odsiadke mieli 30kg sadla a po 2-3 miechach normalna wage bez cwiczen.
Napisano Ponad rok temu
Jak tylko zobaczyłem ostatniego autora to myszka sama klika na topic
Ale i pomysł niegłupi, wychodzi na to żewasze ćwiczenia pomysły i diety to tylko o dupę rozbić, starczy iść do pierdla a potem liczyć na andzię po paru miechach.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Program Uchi Deshi w Budojo
- Ponad rok temu
-
MUAY THAI czy KRAV MAGA??
- Ponad rok temu
-
Skromnej postury super fighter:)
- Ponad rok temu
-
Lewa noga
- Ponad rok temu
-
PLYOMETRIA -EXPLOZYWNOŚĆ. ĆWICZENIA. DYNAMIKA!
- Ponad rok temu
-
"bluza HAORI" ??? (czy coś w tym stylu)
- Ponad rok temu
-
Piszczel
- Ponad rok temu
-
Tai Kai i chwyt za suta :D
- Ponad rok temu
-
Festiwal Japońskich Sztuk Walk 2005