Sztuli walki a astma (?).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przy dobrym leczeniu / rozpracowaniu treningów przez lekarzy, o ile sie nie umiera to można ćwiczyć SW.
Kumpel ( 24lata) już miał być skazany na lipe z powodu wykrycia choroby wieńcowej i trafił dobrego doktorka, teraz od 3 lat trenuje karate, miał z poczatku problemy ale lekarz mu pomógł- prowadził go w ćwiczeniach i teraz gość nie ustępuje innym ćwiczącym, zyje zdrowo, a kazali mu już zdychać.
Dusznica sie cofa gość zdrowieje pomału, wyniki fenomenalnie się poprawiły, czy zdrowiałby gdyby leżał te 3 lata na samych lekach?
Sport pod kontrolą lekarza jak najbardziej wskazany.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie martw się astmą, pomyśl o zwichniętych stawach, obiciach, złamaniach - twych przyszłych wiernych towarzyszach na ścieżce SW, którzy co rano będą przypominac o swej obecności...
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może coś jeszcze ze mnie będzie :-)
Napisano Ponad rok temu
Astma astmie nierówna. Wszystko zależy od nasilenia choroby i jej rodzaju, czynników prowokujących napady ( u niektórych osób jest to właśnie wysiłek fizyczny). Wszystko jest do przejścia, ale wymaga współpracy z lekarzem i czasem używania innych leków.
Napisano Ponad rok temu
Mam astmę od trzeciego roku życia (we wrześniu stuknie mi 21 lat :-)). W podstawówce nie chodziłem na WF, fizycznie byłem słaby, miałem nadwagę. Leki biorę cały czas. Oprócz astmy mam jeszcze alergię. Trzy razy lądowałem w szpitalu na co najmniej tydzień z powodu ataków duszności.
W liceum zacząłem chodzić na WF. Uważałem na siebie, ale mój stan zdrowia stopniowo się poprawiał. Dorównywałem rówieśnikom. W czwartej klasie L.O. zacząłem ćwiczyć Jiu Jitsu. Oczywiście na początku moja kondycja była słaba, ale obecnie (ćwiczę już ponad dwa lata) moja kondycja i wydolność jest bardzo dobra. Z przyjemnością biegam i męczę się. Ataków nie mam już od nie wiem kiedy :-D. Ogólnie wszystko na plus.
Leki biorę nadal. Na wiosnę i lato muszę jeszcze do tego dołożyć leki na alergię :-/. Lekarza widuję rzadko.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
ja atakow nie miewam od 7 roku zycia...co prawda na spirometri wychodzi mi 60%,ale pare latek temu dosatelm 'serevent dysk' i po nim mam wyniki kolo 110% .Mimo to na rozgrzewkach bywalo ciezko,ale to raczej moja wrodzona niechec do aerobów(a raczej skutki tej niecheci) niz bezposredni wplyw astmy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Tak jak napisał RobertP, to tylko pretekst do łagodniejszego traktowania przez komisje antydopingowe. Tak więc na takie statystyki bym się nie patrzył.
Napisano Ponad rok temu
Jestem new userem blablabla, tez mam astme... i czesto bardzo szybko sie męcze naprawde dużo wcześniej od reszty I właśnie dręczy mnie czy to niewina bardzo marnej kondycji czy astmy. No a ogólnie do tego, że sie męcze to oddechu nieraz niemoge złapać Ataków niemam bo sumiennie biore leki przed treningiem
Aha i lamerskie pytanko: co oznacza skrót SW ? Sporty Walki... bo rozszyfrować niemoge
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozesz tak jak ja miec astme wysilkowa,odpowiednie leki wziewne pomogą...musisz pogadac z lekarzemWitam! ;]
Jestem new userem blablabla, tez mam astme... i czesto bardzo szybko sie męcze naprawde dużo wcześniej od reszty I właśnie dręczy mnie czy to niewina bardzo marnej kondycji czy astmy. No a ogólnie do tego, że sie męcze to oddechu nieraz niemoge złapać Ataków niemam bo sumiennie biore leki przed treningiem
czytaj forumAha i lamerskie pytanko: co oznacza skrót SW ? Sporty Walki... bo rozszyfrować niemoge
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
codzienne jedzenie
- Ponad rok temu
-
Żyły
- Ponad rok temu
-
Pompki na jednej ręce
- Ponad rok temu