Ogluszanie kurczakow
Napisano Ponad rok temu
Kto moze ma na ten temat wiecej szczegolow?
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego KT miałby ogłuszać kurczaki? Nie znalazłem w jego biografii wątku pracy na fermie kurzej. Czy ogłuszał je dla sportu, czy w celach kulinarnych?
Zadałeś dziwne pytanie. Czy Ty też chciałbyś nauczyć się ogłuszać biedne kurczaki swoją ki? Nie lepiej młotkiem? Prościej i wygodniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale niezmiernie mnie ciekawi kaj się kuraka bije przy pomocy ki? No chyba że to ki jest skoncentrowane na końcu kija... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
K.Tohei sensei opisuje jak uzywal swojej Ki do ogluszania kurczakow.
A może kurczaki głuchły od przeraźliwego okrzyku kiai ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K.Tohei sensei opisuje jak uzywal swojej Ki do ogluszania kurczakow.
8O 8O
Szczepan, i Ty taki temat zakładasz?? 8O Zagorzały przeciwnik KI? Z tego co wiem, to Tohei różne dziwne rzeczy opowiadał, często skrajne i wykluczające się... A sam wtek przypomina mi krążącą w japońskich szkolach walki bajkę o mistrzu, co to krzykiem (kiai)przelatujące ptaki zabijał... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
szczególnie polecam fragmenty w stylu:
Pewnego razu grupa oficerów armii należących do Omoto-kyo ustawiła się przed Morihei jak pluton egzekucyjny celując z pistoletów prosto w jego serce. W chwili kiedy naciskali spusty Morihei wydał przejmujący do szpiku kości okrzyk i powalił wszystkich na ziemię.
A wracając do tematu tez jestem ciekaw jaka to legenda o tych kurczkach sie w Japonii wytwozyła
Napisano Ponad rok temu
I tak oto sztuka czerpie z życia pełnymi garściami po raz kolejny 8)
A tu okolice Koszalina - tamtejsze kuraki też sie zwiedziały :wink:
No i jeszcze słynny ogłuszony kurczak z KFC reklamujący swoje nie mielone chrupiące skrzydełka i jędrne udka
Ł (lubiący kurczaki, ale żeby zaraz je ogłuszać ki???)
Napisano Ponad rok temu
taak, mialem kiedys znajomego w podstawowce (szybko zakonczyl kariere "naukową") i po latach spotkalem go kiedys na miescie, to opowiadal mi ze pracuje w rzezni i tak sie wlasnie "zabawiają", mowil, ze trzeba dobrze trafic. ale oni dzialali tradycyjnie, czystą przemocą, raczej na pewno bez kiaimoj dziadek ogluszal piescia cielaki
Napisano Ponad rok temu
Ale to chyba nie powinno być trudne.
Wystarczy przecież "rozszerzyć" swoje ki tak, aby upatrzony egzemplarz danego zwierzaka znalazł się w tej sferze, a następnie całe ki z tej sfery skoncentrować w swoim centrum zabierając, niejako przy okazji ki upatrzonego egzemplarza danego zwierzaka, a jak powszechnie wiadomo stworzenie nie posiadające swojego ki jest martwe. I to by było na tyle.
Tylko trzeba to skupienie ki w swoim centrum wykonać jak najszybciej ...żeby się zwierzak nie męczył.
I jeszcze się tylko zastanawiam jak to zrobić w kurniku, coby nie trzeba było na obiad prosić plutonu wojaków
Napisano Ponad rok temu
Poza tym temat nie jest wysysaniu ki z kur tylko o ogłuszaniu ich własnym ki(jem).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wprawdzie nie mam tej książki, zresztą nawet jakby miał ...
Ale to chyba nie powinno być trudne.
Wystarczy przecież "rozszerzyć" swoje ki tak, aby upatrzony egzemplarz danego zwierzaka znalazł się w tej sferze, a następnie całe ki z tej sfery skoncentrować w swoim centrum zabierając, niejako przy okazji ki upatrzonego egzemplarza danego zwierzaka, a jak powszechnie wiadomo stworzenie nie posiadające swojego ki jest martwe. I to by było na tyle.
Morderca
Nikt nie mówił o ręcznym, ani tym bardziej o przemysłowym uboju.
Szanowni forumowicze dyskutują OGŁUSZANIE
Napisano Ponad rok temu
To poważne zagadnienie, jak głośno trzeba krzyknąć, żeby kurczak ogłuchł? 8)Morderca
Nikt nie mówił o ręcznym, ani tym bardziej o przemysłowym uboju.
Szanowni forumowicze dyskutują OGŁUSZANIE
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bokken do suburi do sprzedania - bazar
- Ponad rok temu
-
Staż z sensei Etienne Leman 6 dan Aikido 4 dan Jodo
- Ponad rok temu
-