Tactical M1 Maxpedition.
Napisano Ponad rok temu
a przy okazji inne sprzety (łośki,plecak)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I nie wiem czy mi sie tylko zdaje,ale moj syn sie jakos ostatnio zmienil...powtarza tylko wciaz"nie lekcewaz ciemnej strony mocy,tatku"
a tu fotka sprzed przemiany
adiblue
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ty barbarzynco, jak mogles tak biednego malego pluszowego Detleffa potraktowac Moose Hunterem?!
Napisano Ponad rok temu
Powinienes dodac konkurs - jaka jest tematyka tych zdjec?
kurcze Cynik...zdemaskowałeś mnie :?
No bo ja się tak pochwalić chciałem sprzętem,ale przede wszystkim moim cudownym synem Maksem
A poważnie to temat robiłem w biegu(wychodziłem z rodziną na spacer-jak zawsze spóźniony i w ostatniej chwili jeszcze na budo... nie powiem,żeby żona była wniebowzięta :) )
Temat lepiej by wyglądał jako "5,5cali też można wygodnie nosić po mieście"
i w zasadzie taki był cel tych zdjęć.A resztę sprzętów akurat miałem na sobie.I podczas sesji jakoś umknęła główna myśl i tak jakoś zeszło na M1 choć fotek szczegółowych nie ma.A żebym sobie we właśnym poście nie robił OT to motyw z synem...w końcu ma w ręku taktyczny sprzęt Inova T1 więc tu chyba pasuje
Ale tak sobie myślę,że jutro zrobię reckę z M1 i wrzuce co by temat usprawiedliwić.
adiblue
EDIT
najwazniejsze!post mial trafic na TG
o ja biedny niewyspany,pomylilem fora 8O
Napisano Ponad rok temu
Na początek kilka fotek z zewnątrz
Tutaj widać system nośny-noszenie pionowo na pasie (pasek poziomo przez szlufke)lub mocowanie pionowe za pomoca dodatkowych tasm z zapieciem velcro(nie ma w standardzie) np na szelkach operacyjnych.Na mocowaniu ukryta mala kieszonka(a raczej przegrodka) mieszcząca np zwiniety banknot lub....prezerwatywe
A tu zaglądamy do środeczka główna komora-zapinana jak widać na zamek.W środku oprócz komory głównej są dwie mniejsze przegródki.
I mniejsza kieszonka-zapiecie na velcro plus regulowany pasek z zapieciem na klips.
Kieszonka ta ma regulowane ściągacze z elastycznej linki.Kieszonka jest przedzielona na dwie komory a w kazdej z nich jest jedna mniejsza na np. zapalniczke czy zapasowe baterie.
Na pokrywie zamykającej mniejszą kieszeń znajduje sie jeszcze mała zapinana na zamek płaska kieszonka np na banknoty.
A tutaj dla porównania wielkości zdjęcie z moja dłonią uzbrojona w manixa
Tutaj mamy wszystko co akurat miałem w środku.I nie jest to pełna pojemność.Sprzętów noszę tyle by miec komfortowy dostęp do wszystkiego i dlatego zawsze jest tam jeszcze sporo luzu.
I jeszcze raz zagladam do malej kieszonki
I z boku
A tu na bacznosc
Co widać od razu sprzęt aż bije w oczy jakościa wykonania, solidnościa a także pancernościa.Nosi sie bardzo wygodnie,na mocowaniu jest spory zapas tak by mozna bylo calosc przesunac na pasie odrobine w lewo czy prawo.Kiedy siadam i chce miec full wygode przesuwam go na biodro.A podczas marszu laduje z przodu tak by nie trzeba bylo opierac na nim reki.Naprawde przemyslana konstrukcja.Polecam goraco jako alternatywa dla miejskiego mini plecaka edc a takze jako back up dla plecaka wyprawowego co by miec najpotrzebniejsze rzeczy zawsze pod reka.
adiblue
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kilka sprzętów zza wielkiej wody...
- Ponad rok temu
-
AR
- Ponad rok temu
-
WM1 dostał okładki
- Ponad rok temu
-
wprawki na półtorej migawki
- Ponad rok temu
-
Tańcowały dwa KA-BAR'y
- Ponad rok temu
-
Pewnie macie juz dosc sebenzy...
- Ponad rok temu
-
Trekking Magii Stali - duuuzo zdjec
- Ponad rok temu
-
Taki mały damaścik :)
- Ponad rok temu
-
Zdjęcia po raz drugi... (UWAGA DUZE FOTY!!!)
- Ponad rok temu
-
Benchmade Tether Neck Knife
- Ponad rok temu