Kiedy wypadaja wlosy...
Napisano Ponad rok temu
Moja znajoma dopadl niemily problem. Ma dlugie i fajne wlosy ale szkopul tkwi w tym ze wypadaja i to czasem calymi garsciami. Ona sama twierdzi, ze lyka co trzeba (zboczuchy, wiem o czym mysleliscie ) czyli tabletki, wciera jakies magiczne olejki ale to nic nie daje.
Chce sie obciac na lyso, ale jak to zrobi bedzie wygladala jak ufo.
Poradzcie cos chlopaki i dziewczyny, bo ona juz prawie sie poddala, a ja nie moge na to pozwolic.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A tak an poważnie to trzeba jak najszybiciej wybrać sie do dermatologa, on najlepiej wybierze odpowiednia kurację do danego przypadku
Napisano Ponad rok temu
to nie zart
poza tym polecam Salfazin i tradycyjnie drozdze
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
Ale tak jak przedmowca doradzalbym wizyte u dermatologa.
Napisano Ponad rok temu
Na szczescie ryby je.
Wam dziekuje, przekaze info, reszta niech pisze
Napisano Ponad rok temu
Vichy ma specjalne szampony przeciwko wypadaniu włosów. Oddzielne dla pań oraz dla panów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm, ona wegetarianka jest
Być może to jest źródło problemu. Nie pamiętam za dobrze, ale chyba właśnie kiedyś słyszałem o czymś takim, że jak ktoś ściśle przestrzega diety wegetariańskiej to może mieć problemy z włosami i paznokciami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda, bo ladnie wyglada z takimi dlugimi, no ale ja sie ma taka alternatywe... Moze chociaz za ramiona...Kiedy wypadają włosy, nie ma miejsca na sentymenty. Długie włosy sporo ważą i to dodatkowo je osłabia. Lekarstwem jest dobry fryzjer, który doradzi krótką fryzurkę, żeby nie wyglądać jak ufo. :wink:
W tej kwestii to do niej to jak do sciany, nie poradzisz.Hmm, ona wegetarianka jest
Być może to jest źródło problemu. Nie pamiętam za dobrze, ale chyba właśnie kiedyś słyszałem o czymś takim, że jak ktoś ściśle przestrzega diety wegetariańskiej to może mieć problemy z włosami i paznokciami.
Dzieki wielkie, pomecze ja nieco nad tym co poradziliscie.
Mozecie radzic dalej.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
mimo, ze nie przykladam sie do diety. moim zdaniem trzeba ustalic czy to tylko problem wlosow czy np nie czuje sie tez oslabiona,nie ma problemow ze skora,lamliwoscia paznokci itp.ja tak do lekarza-zrobc badania ogolne krwi i moczu. poza tym dermatolog tez nie zaszkodzi-tylko dobry bo z autopsji wiem, ze niektorzy ograniczaja sie do ''prosze wcierac czarna rzepe".
mozna na wlasna reke lykac biotyne, czy tabletki w wyciagiem ze skrzypu (wiem, ze znajomym pomogly). zadbac o pielegnacje-zadnych zeli,pianek,trwalych,farb,wymyslnych fryzur-wlosy tak jak radzi Mameha obciac lub przynajmniej skrocic. no i zadbac o diete - mimo wszystko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm, ona wegetarianka jest i je miesa wiec z roznymi dietami moze byc problem.
Niech zacznie jeść normalnie i obserwuje.
Napisano Ponad rok temu
Nie, ona asportowa niestety, mimo moich usilnych prob zmuszenia do SW.Kolezanka trenuje?
Nie je miesa przez dobrych pare lat. Twierdzi ze jak zje to organizm je odrzuci czy cos takiego. Dla mnie brzmi jak bzdury, bo mozna zaczac od malych porcji, ale nie znam sie kompletnie na wegetarianizmie.Niech zacznie jeść normalnie i obserwuje.
Ech te kobiety, z nimi zle a bez nich jeszcze gorzej... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Azerbejdżan - Polska
- Ponad rok temu
-
Wspomagacze pamięci
- Ponad rok temu
-
dolna czesc stopy-bol sciegna?
- Ponad rok temu
-
Uzadlenie przez pszczole
- Ponad rok temu
-
Trening, siłownia, bieganie --- co do tego ??
- Ponad rok temu
-
szpagat damski (podluzny) do konca czerwca
- Ponad rok temu
-
mleko...
- Ponad rok temu
-
ksiazka "jeet kune do "
- Ponad rok temu
-
Robakozerca