wakacje z karate
Napisano Ponad rok temu
Robiliśmy interpretaję h-1, h-2, h-3. Było bardzo fajnie. Tego mi brakowało w wakacje. I oczywiście mam już nagrodę - piękne odciski na obu stopach .
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Ja tam mialem wakacje od Karate od maja bo nabawilem sie kontuzji. Teraz ja juz prawie wyleczylem i powiem wam tak ze musze codzien biegac cwiaczyc inwydualnie bo sie uzaleznlem. I oboz oczywiscie trzeba jechac !! Slowacja wita !!
O widze ze kolega z podkarpacia wzial udzial w obozie nad Zemplinska Sirawa :-)
W dniach 25 - 31 lipca 2005r. odbył się Letni Obóz Szkoleniowy Kyokushin Karate nad Zemplińska Sirawa na Słowacji. Obóz był organizowany przez Podkarpacki Okręgowy Zwišzek Karate w Rzeszowie. Udział wzięli karatecy z: Francji, Niemiec, Bartoszyc, Krakowa, Gorlic, Tarnobrzega, Stalowej Woli, Kolbuszowej, Leżajska, Przeworska, Brzozowa i Krosna. W tym roku wyjštkowo dopisała pogoda. Obóz prowadzili sensei: Roman Wozniak - 4Dan, Ryszard Kiper - 3Dan, Dariusz Walas - 2Dan, Mariusz Bodzioch - 1Dan i Wojciech Surmiak - 1Dan. Treningi odbywały się 2 razy dziennie plus poranny rozruch oraz jeden trening nocny. Odbywały się również zajęcia sportowe: piłka siatkowa, piłka nożna, tenis i pływanie. Odbył się turniej kumite lekki kontakt, przeciaganie liny oraz testy sprawnosci fizycznej. Zorganizowano całodniowš wycieczkę autokarowa na węgierskie baseny termalne. Podczas grilla i tradycyjnego chrztu na harmonii przygrywał i bawił towarzystwo sensei Wojciech Surmiak.
zaczynam zalowac ze tam nie pojechalem
Napisano Ponad rok temu
oraz jeden trening nocny
Szkoda, ze na tym obozie,na którym byłam takiego treningu nie było.
Mówiąc nocny jaką godzinę masz na myśli?
I jeszcze jedno pytnie czy dzieci brały w nim udział?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
oraz jeden trening nocny
Mam nadzieję, ze jednak zrozumiesz.
Napisano Ponad rok temu
Wersje made by Shirai czy JKA? Bo się trochę róznią.
Szczeze??? To nie wiem, bo nie widzialem nigdy jak shirai robi.
Napisano Ponad rok temu
Szczeze??? To nie wiem, bo nie widzialem nigdy jak shirai robi.
Ładnie, ładnie - czyżbym był jedynym szczęśliwcem w Podkomisji, który zaliczył wszystkie wizyty Maestro w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Ładnie, ładnie - czyżbym był jedynym szczęśliwcem w Podkomisji, który zaliczył wszystkie wizyty Maestro w Polsce
a ile ich bylo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byłem w Polsce na trzech: 1991, 1993 i 1996 rok. Podobno był również czwarty raz w Polsce - widziałem gdzieś w sieci materiały z kata Jiin, a nie przypominam sobie, by robił to w 1996.
to prawda, bylo zgrupowanie gdzie robil Jiin. I mowil wtedy, ze to nie jest oficjelne Jiin tylko jego.
Napisano Ponad rok temu
Hm..ciekawa oferta. Na pewno było fajnie i przyjemnie.
Szkoda, ze na tym obozie,na którym byłam takiego treningu nie było.
Mówiąc nocny jaką godzinę masz na myśli?
I jeszcze jedno pytnie czy dzieci brały w nim udział?
Pozdrawiam.
hmm nie wiem jaka godzina jednak jestem pewien ze dzieci rowniez braly udzial oto obrazek ( a czy bylo fajnie i przyjemnie to sie dopiero dowiem od kumpla ktory byl jak sie zaczna treningi od nowego roku szkolnego :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz może kiedy to było? W 1996 były, oprócz treningów ogólnych, zdaje się, że też treningi dla wtajemniczonych, więc może wtedy je wprowadził.
nie byly to treningi dla wtajemniczonych, bo ja na nich bylem. nie wiem w takim razie czy w brennej byl raz czy dwa razy. jakos nie chce mi sie przypominac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też chce taki trening...
Jak się dowiesz to proszę o info.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to musiało by to być w 1998 roku, bo w 1996 przerobiliśmy jitte, meikyo i kanku-sho, ale tu muszę dodać, że wtedy (1996) pół dnia mieliśmy w plecy bo nam deszczyk namiot a piwo głowy zalało :?
to mozna chyba sprawdzic na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale jesli napisano tamwszystko to wyglada jakby go nie bylo drugi raz. nie pamietam. poszukam w swoich papierach
Napisano Ponad rok temu
to prawda, bylo zgrupowanie gdzie robil Jiin. I mowil wtedy, ze to nie jest oficjelne Jiin tylko jego.
No to my na treningu raczej oficjalne robilismy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hmm... zawsze wydawało mi się, że byłem na wszystkich zgrupowaniach z Maestro Shirai w Polsce Nie zgadzaja mi sie Twoje daty. Ale po kolei: Piszemy o pobytach w Polsce Maestro czy o szkoleniach, które poprowadził ? Był w Polsce np. na ME Karate Tradycyjnego w Łodzi /woziłem Go wtedy swoim samochodem 8) , ale treningów nie prowadził. Natomiast jeśli mamy na mysli szkolenia to pierwszy raz H.Shirai był w 1993 roku w Człuchowie. Towarzyszył mu wtedy Dino Contarelli /6 Dan/. W programie było kihon-ippon-kumite, jiyu-ippon-kumite oraz kata Bassai-dai z aplikacją. Po raz drugi Maestro był w Brennej na Gasshuku 1996. Towarzyszył mu również Dino Contarelli. W programie zajęć było kata Meikyo, Bassai-sho oraz Jitte. Na tym koniec.
Prawda jest natomiast, że wielokrotnie W.Kwieciński dla reklamy organizaowanych imprez zapowiadał przyjazd Shihana Shirai a później podczas trwania imprezy komunikował jej uczestnikom, że np. Shihan nie mógł przyjechać ponieważ uległ kontuzji i jest po operacji. Np. w 1994 roku miał prowadzić w Zakopanem przy organizowanych ME kadetów i juniorów kurs sędziowski, potem była kolejna zapowiedź przyjazdu na Gasshuku, itd.
Jeżeli istnieje kaseta z kata Jiin i o ile była nakręcona w Polsce to tylko i wyłącznie mogło to nastapić podczas dwóch pierwszych przyjazdów szkoleniowych, ale poza oficjalnymi treningami albo podczas wizyt Maestro związanych z organizowanymi w Polsce zawodami rangi ME lub MŚ /tak, czy inaczej zajęcia takie były napewno wyłącznie dla kadry lub jak to nazwał Chemik - dla wtajemniczonych. Takie treningi np. dla kadry Polski oraz instruktorów organizowano m.in. z H.Nishiyamą, sam w kilku uczestniczyłem.
Później Maestro zapowiedział, że do Polski /czytaj do Kwiecińskiego już nie przyjedzie.../ Reasumując wg. mnie Maestro H.Shirai był w Polsce w celu przeprowadzenia szkolenia tylko i wyłącznie 2 razy. Uczestniczyłem w obu seminariach więc Chemik nie jest jedynym...
Pozdrawiam
:-)
Napisano Ponad rok temu
[...] H.Shirai był w Polsce [...] wyłącznie 2 razy [...]
no to niezla jazda. dalbym sobie reke uciac, ze uczylem sie jiin wlasnie od h.shirai w brennej. ale nie jestem w stani sobie przypomniec kiedy to bylo. na pewno nie bylem w czluchowie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obolałe golenie
- Ponad rok temu
-
filho w krakowie
- Ponad rok temu
-
Nizszy przeciwnik
- Ponad rok temu