Benchmade Red Class - ostrość fabryczna
Napisano Ponad rok temu
No i Ambush przyszedł do mnie w stanie idelanie ostrym - golił bez żadnego oporu , natomiast Mini Pika przyszła znacznie mniej ostra - goliła z wielkim trudem , poza tym szlif był nie całkiem równy. Oba noże kupiłem fabrycznie nowe. No i jak to wytłumaczyć - ta sama firma ,niby ta sama klasa a tu taka różnica :roll:
mieliście podobne problemy ze swoimi nożami - interesuje mnie zwłaszcza Red Class Benchmade
P.S Oczywiście Mini Pike już naostrzyłem do niezłego poziomu , ale mimo wszystko nie podoba mi sie że fabrycznie nie była aż taka ostra jak Ambush.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Poza tym Ambush tez jest Red class
Napisano Ponad rok temu
Red class - owszem ,ale co w związku z tym - że mają być z góry gorsze bo są tańsze ?
Nalezy sie liczyc z taka ewentualnoscia... A nierowny szlif (w ramach rozsadku) nie trafia sie chyba tylko w customach...
Napisano Ponad rok temu
mieliście podobne problemy ze swoimi nożami - interesuje mnie zwłaszcza Red Class Benchmade
Dwa nowe gamery ktore przeszly przez moje rece - dobre wykonanie (0 nierownosci), srednia ostrosc, nie golily wcale.
Napisano Ponad rok temu
Dwa nowe gamery ktore przeszly przez moje rece - dobre wykonanie (0 nierownosci), srednia ostrosc, nie golily wcale.
Tak z ciekawości spytam - Gamery z 440 C czy z N690 ?
Napisano Ponad rok temu
Tak z ciekawości spytam - Gamery z 440 C czy z N690 ?
440.
Ale wystarczylo troszke pracy na bialych kamieniach w Trianglu i mozna bylo golic. Moze to nie tyle kwestia jakosci co pewnej polityki, chociaz na opakowaniu pisza zeby uwazac, bo super ostre
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe jak wyglądała sprawa z Gamerami/Pikami z N690 a więc ze starszą serią ??
Mojej Mini Pice pomogło troche pracy na Lansky Mini Crock stick zamiennie z marmurkiem do ostrzenia brzytwy , a na końcu polerowanie na skórzanym pasie i jest dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S Oczywiście Mini Pike już naostrzyłem do niezłego poziomu , ale mimo wszystko nie podoba mi sie że fabrycznie nie była aż taka ostra jak Ambush.
niestety musisz przywyknac do sytuacji ze w drozszych nozach produkcyjnych rowniez zdarzaja sie takie niedociagniecia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Vince i KKamiLL chyba wyczerpali temat.
Ad pytanie poczatkowe: moje Red Classy sztuk 7 (w tym jeden Monochrome kupiony na prezent), z tego 6 aua-aua, tylko jeden Gamer w odroznieniu od pozostalych golil ze sporymi oporami, wlasciwie nie chcial, ale w paznokiec wchodzil bez problemu i cial skore na paluchu - jakbym dalej pociagnal, to bym mial piekna blizne
Nierowne szlify - owszem, zwlaszcza duza Pika (fotki sa na BUDO) i mini Ambush (rowniez), ale ostrosc absolutnie bez zarzutu poza tym Gamerem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba przegapilem, zapodaj linkaPoprzynudzac i wrzucic znowu zdjecie Manixa bez krawedzi tnacej w ogole?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
EDC
- Ponad rok temu
-
Benchmade Pradue Mini-Ambush czy Spyderco Centofante III
- Ponad rok temu
-
Swamp Rat
- Ponad rok temu