kabarowy dziwak
Napisano Ponad rok temu
dziwoląg nieprzeciętny.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko nie wiem czy nie lepiej od zera nóż zrobić
Napisano Ponad rok temu
mysle że 2 palce i kciuk wystarcządo trzymania przy lekkich pracach, szczególnie jeśli okłądziny będą tak profilowane jak w oryginale (swojądrogąciekawe czy symetrycznie, bo ja lewy jestem.)
Napisano Ponad rok temu
Do kastrowania to pewnie musiałby mieć troche inną klingęFuj ale paskuda toż to mi przypomina nóż do kastrowania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście niespecjalnie widzę sens nabycia tego czegoś celem stosowania w samoobronie. To jest raczej właśnie taki "produkt na siłę". Nie należy zapominać, że podczas walki na bliski dystans do cięcia można zastosować wiele przyzwoicie zaprojektowanych i wykonanych kling, które dodatkowo w normalnych warunkach zapawnią skuteczne i definitywnie kończące sprawę pchnięcie, które jakby na to nie popatrzeć jest z punktu widzenia ergonomiki i skuteczności chyba najlepszym wyjściem. Oczywiście można zastosować nawet i to coś tylko, że jest wiele konstrukcji, które zastosuje się w zwarciu i nie tylko. Jakoś nie widać tego typu rozwiązań w sprzęcie wykorzystywanym przez służby specjalne.TDI to taki last option knife zaprojektowany dla LE, ma być niedrogi i skuteczny, w cqb czy w zwarciu kiedy nie można sięgnąć do broni palnej, albo nie ma się już innej broni, zaprojektowany razem z pochewką do wygodnego noszenia przy pasku i szybkiego wyciągania. ja tam myślę że może się sprawdzać, w akcji kiedy trzeba zrobić trochę miejsca koło siebie np. żeby użyć pistoletu... chociaż ostatnio firmy probuja wymyślać coś nowego w nożach do samoobrony prawie na siłę...
Napisano Ponad rok temu
To mi nasuwa pytanie czy ktoś macał produkty Szabo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
złamałem kolejny nóż - co za gówno.......
- Ponad rok temu
-
Noże Krug
- Ponad rok temu
-
Nowe noze od Jensena
- Ponad rok temu
-
Burze, pioruny a nasze noże
- Ponad rok temu
-
Nowości Beretty.