Materiały dla knifemakerów
Napisano Ponad rok temu
1. Drewno egzotyczne
6 gatunków drewna. Cięte na kawałki 150 x 80 x 8 mm (Doussie tylko ma 150 x 115).
Mocne, zdrowe i wspaniałe na robienie okładzin do noży.
Podana cena jest ceną za jeden kawałek drewna.
2. Materiał na przekładki
Ciekawie wygląda, gdy między stal, a rękojeść damy przekładkę z tworzywa sztucznego. Raz, że daje ładny efekt wizualny, dwa - w większych nożach przy uderzeniach tłumi drgania. Cięte do formatu 20x10 mm o grubości 1mm. Trzy kolory - biały, czarny, czerwony.
Podana cena jest ceną za dwa kawałki tego samego koloru.
3. Piny mozaikowe
Piny mozaikowe, jako alternatywa dla stalowych, aluminiowych, bądź mosiężnych kołków, trzymających okładziny noża. Piny w trzech rozmiarach - 8, 6 i 4 mm o długości około 50 mm.
Piny oznaczone dodatkowo literą C, są pinami z wkładem z włókna węglowego, które daje ciekawy efekt po wypolerowaniu. Na zdjęciu widać również, które piny mają przelotowe rurki.
Chcąc zamówić jakiś pin, piszemy jego numer z obrazka.
Zdjęcie pinów nie jest za rewelacyjne, bo niestety mój aparat z takim makro rady nie daje.
Pod tym linkiem jest zdjęcie w wysokiej rozdzielczości [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
4. Poroże
Wspaniały materiał na okładziny, a także na całe rękojeści.
Jeżeli ktoś reflektuje na jakąś pozycję, proszę o kontakt na maila: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W mailu proszę o podawanie nazwy materiału, bądź numeru i ilości.
Wysyłka w kopertach bąbelkowych, zmieści się mniej więcej w kwocie około 5-7 zł. Postaram się, by przesyłki były wysyłane jak najszybciej.
Kwestia płatności - do ustalenia w mailach.
I to wszystko! Zapraszam!!
Napisano Ponad rok temu
To nie pomyłka? 2cm x 1cm ???
Napisano Ponad rok temu
Przekładki .......Cięte do formatu 20x10 mm
To nie pomyłka? 2cm x 1cm ???
Tak, machnąłem się w opisie.
Przekładki są cięte na format 200 x 100 mm.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może podwieście te tematy knifemakerskiena przykład w MS...bo zginą w tłumie :?
Dobry pomysł. Znajdzie się jakiś dobry moderator?
Napisano Ponad rok temu
podoba mi sie... ;-)
Napisano Ponad rok temu
Może podwieście te tematy knifemakerskiena przykład w MS...bo zginą w tłumie :?
Dobry pomysł. Znajdzie się jakiś dobry moderator?
Mowisz i masz
Napisano Ponad rok temu
Myślałeś o rodzimych gatunkach drewna? Jakiś klon, jałowiec może? Bliżej mi do tych klimatów, więc pytam.
Napisano Ponad rok temu
Myślałeś o rodzimych gatunkach drewna? Jakiś klon, jałowiec może? Bliżej mi do tych klimatów, więc pytam.
Na razie brak funduszy... :roll:
Dzisiaj wyjeżdżam na kilka dni, więc jakby co, to się nie denerwować, iż nie odpisuję na maile. W poniedziałek powinienem spokojnie odebrać pocztę.
Napisano Ponad rok temu
robie dla znajonego rękojeśc do Wm1 i wsadzałem w nią pina produkcji JumboKnives. No coż nie powiem nic odkrywczego - jakość wykonania najwyższa klasa - elementy w środku tulejki równiutko porozkładane , i to czego najbardziej sie obawiałem - zalanie ich żywicą . Myślałem ze znajdę bąbelki powietrza zaklęte w żywicy , niedolania , a tu nic , pełna równiutko zalana masa , bez zadnych skaz .
juz taki jestem szczegółowiec i jak nie zobacze , nie pomacam , nie potne i sprawdze nie uwierze - pełne uznanie JUMBO
polecam te piny
marcins
Napisano Ponad rok temu
Potrzebuje malutki kawałeczek na malutki nóż :wink:
Jakbyś cos miał u siebie to daj znać najlepiej mail :-)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Płyty PCF,PCE,TCF,TSE
- Ponad rok temu
-
strona o sznurowaniu
- Ponad rok temu
-
sebenze
- Ponad rok temu
-
G-104
- Ponad rok temu
-
Field Dressing Knife - sporo zdjęć!!!
- Ponad rok temu
-
Poprawianie błędów / napawanie materiału?
- Ponad rok temu
-
Leksykon materiałoznawstwa
- Ponad rok temu
-
pytanko o ricasso
- Ponad rok temu
-
Ambush
- Ponad rok temu
-
gdzie kupić w Wawie śruby?