IKKA
Napisano Ponad rok temu
Czytając wypowiedzi na forum nie raz można natknąć się na ww. nazwisko. W większości, opinie nie są pozytywne. Z czystej ciekawości chciałam spytać: dlaczego? Mieliście może styczność z tą organizacją albo senseiem? Ktoś Wam o czyms powiedział?
Napisano Ponad rok temu
Innymi słowy raczej nie polecam, jest tyle fajnych stowarzyszeń w tym kyoka, że wybór jest a to najważniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Gosciowi nigdzie nie szlo to teraz sam szefuje.
Czy pan Olejnik nie moglby wymyslec jakiejs innej nazwy / i wtedy nikogo nie obchodzi co robi / a nie znecac sie nad kyokiem ?
Ile jeszcze bedzie dziwadel ?
LUDZIE przestancie znecac sie nad szacownym KYOKIEM ! PROSZE !
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem odnosił jakieś sukcesy w innych sztukach walki. Po za tym, klub senseia Olejnika to nie jedyny klub działający w IKKA. Chyba, że ma cos innego na myśli?Gosciowi nigdzie nie szlo to teraz sam szefuje.
Osobiście takich nie znam. Najwyższy stopień w naszym klubie to 2 DAN (na 90%).(...) ale te jego kobity rzekomo majęce stopnie shodan to już porażka.
Czy rzadziej spotykana organizacja oznacza, iż trenowane karate nie zasługuje na miano Kyokushinu?LUDZIE przestancie znecac sie nad szacownym KYOKIEM !
Napisano Ponad rok temu
Czy rzadziej spotykana organizacja oznacza, iż trenowane karate nie zasługuje na miano Kyokushinu?
Nie, Olejnik czy jak mu tam nie zasługuje na określenie nauczyciel kyokushinu, nie interesuje mnie organizacja - tych jest wiele, bardziej istotni są ludzie.
Napisano Ponad rok temu
Trenuje inny styl ale chciałbym wiedzieć kogo należy sie wystrzegać...
Napisano Ponad rok temu
Mnie interesuje tylko kyokushin i to co sie wokol kyoka dzieje.
A dzieje sie zle jak powstaja dziwadla i goscie co to nie maja pojecia o kyoku podszywaja sie po KK i wciskaja kit .
Niech jeszcze Murat oglosi ze od dzis robi kyoka . I wiecie co - nikt mu nic nie zrobi . Tak jest . Olejnik tez oglosil sie szefem KK i tylko tu na formum mozna powidzec NIE !
Napisano Ponad rok temu
Sorrysho dan = 1 Dan
Dlaczego? Senseiki są naprawdę spoko. Ale to tylko moje zdanie.te jego kobity rzekomo majęce stopnie shodan to już porażka.
Nie ogłosił się wszechpanem KK tylko został przedstawicielem IKKA na Polskę.Olejnik tez oglosil sie szefem KK
Czy macie jeszcze jakieś konkrety oprócz ww.? Nie zrozumcie mnie źle, po prostu jestem ciekawa.Przemyślenia są zawsze takie same: skąd on wziął ten czarny pasek do karategi
Napisano Ponad rok temu
Zapytaj pana Olejnika co to jest za organizacja, kto jest szefem , jaki ma stopien , czy pochodzi z Japonii , gdzie jest cenrtala , ile klubow i panstw jest w teje organizacji , kto to firmuje, od kiedy pan Olejnik jest w tej organizacji , kiedy zdawal egzaminy
i niech pokaze Ci chocby kata .
Sama wyciagniesz wnioski. A jak za malo to zapytaj w sekretariacie Kyokushin / tego prawdziwego / Krakow ul. Kremerowska 3 .
Pozdrowka.
Napisano Ponad rok temu
012 6340849
Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze jedno pytanko (wybaczcie jeśli wyda się Wam oczywiste): czy mogę twierdzić, iż trenuję Kyokushin?
Napisano Ponad rok temu
jeśli to co robisz ci pasuje to rób to dalej... a pierdołami się nie przejmuj, to czy facet jest w jakieś IKKA czy co tam jest to sie nie liczy...
ważny jest tylko pot na treningu i twoje zaangażowanie... no chyba że masz gdzieś obok sekcje Go soku , jeśli tak to sie przepisuj natychmiast ...
Napisano Ponad rok temu
Zagladnij do prawdziwej sekcji KK , porownaj i sama sobie odpowiedz .
Juz to wczesniej pisalem , kazdy moze nosic kanji / takie jest prawo / ale to nie znaczy ze trenuje KK.
Napisano Ponad rok temu
ale on to on, ale te jego kobity rzekomo majęce stopnie shodan to już porażka.
miałem okazje uczestniczyc w treningu ,w kórym brały udział panie od T. Olejnika...miałem okazje tez walczyc z tymi paniam i widzieć ich walki...i delikatnie mowiąc nie wywarły na mnie dobrego wrazenia, a własciwie żadnego nie zrobiły... nie chce sie wypowiadac o ich poziomie technicznym/podstawowych błędach, ale widziałem juniorów prezentujących lepsze wyszklenie techniczne.
O T. Olejniu słyszałem wiele róznych rzeczy , nie były to pochlebne opinie, niestety.
co do organizacji IKKA to podaje link, mozecie sobie poczytac [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] kto ? co ?z kim/ i dlaczego?
chyba nie kazdy skoro niektórzy musieli zmienic kanji a inni zrobia to w niedługim czasie, jeszcze innni uzywaja nowych i starych znaków :wink:Juz to wczesniej pisalem , kazdy moze nosic kanji / takie jest prawo /
Napisano Ponad rok temu
Ktos w Koziej Wolce zalozy organizacje KK i nikt mu nie moze zabronic.
Dlatego wazna jest presja / opinia srodowiska.
Napisano Ponad rok temu
Przeciez inne znaki to juz nie kyokushin Sosai M. Oyamy . A wiec nie KYOKUSHIN bo KK Oyamy jest tylko jedno !
Np. wiem jaka jast geneza kanku kyokushin a jaka jest np. kanku Royamy ?
Inne znaki inna nazwa - nowy styl - tak powinno byc !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kobudo
- Ponad rok temu
-
KASK Z METALOWĄ KRATKĄ
- Ponad rok temu
-
mistrz polski juniorów kategoria 80kg
- Ponad rok temu